GÜNDEM - 24 Temmuz 2024 Çarşamba 10:31

Salonuna kurulan asansörle 22 yıl sonra seyahat özgürlüğüne kavuştu

A
A
A
Salonuna kurulan asansörle 22 yıl sonra seyahat özgürlüğüne kavuştu

Sivas’ta, doktor hatası sonucu bedensel engelli olan İsmail Furkan Er, salonuna kurulan özel asansör sayesinde 22 yıl sonra yeniden sosyal hayata adım attı.


Doktor hatası sonucu 22 yıldır bedensel engelli olan İsmail Furkan Er, kovid nedeniyle babasının vefatından sonra annesiyle tek başına kaldı. İkamet ettiği binanın merdivenlerini inip çıkmakta büyük zorluk çeken Er’in, hem özgürlüğü kısıtlandı hem de annesine yük oldu. Er, 2021 yılında dönemin belediye başkanı Hilmi Bilgin’in desteğiyle yeniden hayata bağlandı. Evinin salonuna özel olarak yapılan asansör sayesinde, yardıma ihtiyaç duymadan evinin salonundan asansöre binip, istediği yere gidebiliyor. Asansörün kendisi için özgürlük olduğunu dile getiren Er, “Kimseye bağlı kalmadan hareket etmek benim için en büyük özgürlük. Hilmi Bilgin’den Allah razı olsun” şeklinde konuştu.



“Asansör hayata ve özgürlüğe bağladı”


Asansörün kendisi için büyük özgürlük olduğunu belirten Er, “Doktor hatası sonucu 22 yıldır bedensel engelliyim. 2021 yılında dönemin belediye başkanı Hilmi Bilgin asansörümü yaptırdı. Allah razı olsun kendisinden. Beni hayata, özgürlüğe bağladı. Yine buradan kendisine yaptıkları için çok teşekkür ederim. Asansör olmadan önce babam vardı. Annemle birlikte kucaklarında inip çıkıyordum. Babam kovid döneminde rahmetli oldu. Annemle tek kaldık. O yüzden inip çıkmamız da çok zor oluyordu. Sağ olsun belediye bize el uzattı. Asansörüm oldu. Benim için büyük özgürlük oldu. Elhamdülillah. Çok mutluyum. İstediğim zaman girip çıkabiliyorum. Kimseye bağlı kalmadan hareket etmek benim için en büyük özgürlük” dedi.



Salonuna kurulan asansörle 22 yıl sonra seyahat özgürlüğüne kavuştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehir, yabancı otlarla mücadele ve bakım çalışmalarına hız verdi Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılı bakım çalışmaları kapsamında kentin dört bir yanında yabancı ot temizliği ve çim biçme çalışmalarına hız verdi. Daha yaşanılabilir ve daha yeşil bir Kayseri için yaz, kış, gece, gündüz demeden hizmetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı, 2024 yılı bakım faaliyetleri kapsamında yabancı otlarla mücadele ve genel temizlik çalışmalarını artırdı. Kent genelinde, yoğun yağışlar ve aşırı sıcaklar nedeniyle hızla büyüyen yabancı otlar, dip sürgünleri ve uzamış gövde sürgünleri nedeniyle bakım çalışmalarına hız verildi. Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı ekipleri, şehrin çeşitli noktalarındaki refüjler, mezarlıklar, çiçek parterleri, ağaçlandırma alanları, parklar ve mesire alanlarında temizlik, çit budama, çim biçme ve yabancı otlarla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında, ekipler, Erkilet Bulvarı, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, Osman Kavuncu Bulvarı, Mehmet Özhaseki Bulvarı, Sivas Bulvarı, Gaffar Okkan Bulvarı ve Kayseri Caddesi’nde kapsamlı bir şekilde bakım çalışması yapıyor. Odunsu olmayan yabancı otlar, sırt tırpanı ve çapalama gibi yöntemlerle temizlenirken, bazı alanlarda elle koparma ve yabancı ot ilaçlama uygulamaları da kullanılıyor. Bitkilerin görsel özelliklerinin kaybolmaması, yabancı otların bitkilerin gelişimini engelleyip, toprak sıcaklıklarını düşürmemesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, kentteki Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanlarında bakım periyotları artırılırken, çalışmalar ekipler tarafından titizlikle yürütülüyor. Çalışma mevsimi ile birlikte, sorumluluk alanları olan mesire alanları, mezarlıklar, çiçek parterleri, park bahçeler, hobi bahçeleri ve refüjlerdeki mevcut tüm çim alanların periyodik çim biçimleri de devam ediyor.
Kayseri Başkan Palancıoğlu’nun sevilen projesi ’Mobil Başkan’ Şirintepe Mahallesi’nde Melikgazi Belediyesi, vatandaşların öneri ve taleplerini daha etkin bir şekilde iletebilmeleri amacıyla hayata geçirdiği Mobil Başkan uygulamasının bir başka ayağını Şirintepe Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Vatandaşların birebir iletişim kurarak, ihtiyaçlarını ve beklentilerini direkt olarak Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu’na ilettiği projeye vatandaşlar yoğun ilgi gösterildi. Mimsin Bölgesi Şirintepe Mahallesi’nde hayata geçirdiği hizmetlerden ve gerçekleştirmeyi planladığı projeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Palancıoğlu, vatandaşların öneri ve taleplerini dinleyerek ekibiyle birlikte çalışmalarına büyük bir hızla devam edeceğinin bilgisini hemşehrileriyle paylaştı. Mobil Başkan uygulamasının bir başka ayağı olan Mimsin bölgesi Şirintepe Mahallesi’nde kalabalık bir vatandaş kitlesinin yer aldığını dile getiren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Yeni yaptığımız Akıl Küpü Kütüphanesi ve Necmettin Erbakan Parkı’nın hemen önünde bulunan alanda, Şirintepe Mahallesi sakinlerimizle bir araya geldik. Mobil Başkan uygulaması kapsamında teknik ekibimizle, başkan yardımcılarımızla ve birim müdürlerimizle şu an da buradayız. Hemşehrilerimiz, Mobil Başkan projesine büyük ilgi gösteriyor. Her mahallemizde olduğu gibi burada da kalabalık bir vatandaş kitlesi var. Mahalle sakinlerimizin bütün isteklerinin notunu alarak, onları tek tek dinleyerek, hızlı bir şekilde taleplerine cevap verecek ve onlara yardımcı olacağız inşallah. Mobil Başkan uygulamasıyla tüm mahallelerimizi dolaşarak vatandaşlarımızı dinliyoruz. Makamı mahallelerimize taşıyoruz. Buraya gelerek taleplerini ileten bütün Şirintepe Mahallesi sakinlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Şirintepe Mahalle Muhtarı Aysel Okur ise, “Bu uygulamayı başlattığı için Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu’na teşekkür ediyorum. Mahallemize yapmış olduğu birçok hizmet var. Allah ondan razı olsun. Melikgazi Belediye’miz elinden gelen her şeyi mahallemiz için yapıyor. Hizmette sınır tanımadıkları için teşekkür ediyorum” dedi. Vatandaşlar, arada kimse olmadan direkt olarak yüz yüze taleplerini Başkan Palancıoğlu’na iletme fırsatı buldukları için teşekkür etti.