ASAYİŞ - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 11:21

Sinop’ta kaçak kazı yapan şahıslara suçüstü

A
A
A
Sinop’ta kaçak kazı yapan şahıslara suçüstü

Sinop’un Durağan ilçesinde jandarma ekipleri kaçak kazı yapan 2 şüpheli şahsı suçüstü yakaladı.


Sinop İl Jandarma Komutanlığı kültür ve tabiat varlıklarını korumaya yönelik yapılan çalışmalar neticesinde Durağan ilçesinde kaçak kazı yaptığı tespit edilen 2 şüpheli şahıs kaçak kazıda kullandıkları 15 parça kazı malzemesi ve teknik ekipman ile kaçak kazı yaptıkları esna da suçüstü yakalandı. Şüpheli şahıslar hakkında adli işlemler başlatıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Otel sahibinin öldürüldüğü silahlı kavganın görüntüleri ortaya çıktı Aydın’ın Kuşadası ilçesinde alacak verecek kavgası sonrasında karnından vurularak öldürülen otel sahibi olayında gözaltına alınan beş kişiden biri tutuklanırken, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Otel sahibinin vurulma anı ve yere yığılması otelin güvenlik kamerası tarafından an be an kaydedildi. Olay, 4 gün önce Kuşadası ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Turizm Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre A.D. isimli şüpheli yanına aldığı 3-4 kişilik grupla birlikte, Gökhan Özçelik’e ait otele gitti. Aralarında alacak verecek meselesi olduğu iddia edilen iki grup arasında tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda silahlar çekilirken otel sahibi Gökhan Özçelik karnından vuruldu. Şüpheliler olay yerinden kaçarken ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan Özçelik’i ilk müdahalenin ardından ambulansla Kuşadası Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Hastanede hemen tedavi altına alınan Özçelik, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bir kişi tutuklandı Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri ise şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda şüpheliler A.D.(52), E.D.(18), V.D.(17), Ş.B.(20), ve M.S.D.(26) Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekiplerince yakalandı. Yakalanan 5 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden V.D . tutuklanırken, diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Aydın Boşandığı eşinin sevgilisini öldürmüştü, tutuklandı Aydın’ın Kuşadası ilçesinde boşandığı eşinin sevgilisini silahla öldüren şahıs, olaydan kısa bir süre sonra sokakta yürürken yakalanırken şüpheli sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Olay, gece yarısı saat 01.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sokak’ta yaşandı. M.N. isimli şahsın bir süre önce karısından boşandığı ve boşandığı eşinin Orhan Murat isimli kişiyle sevgili olduğu öğrenildi. Kimlik bilgileri henüz tespit edilemeyen eski karısı ile sevgilisi Orhan Murat’ı uzun süredir takip ettiği öğrenilen M.N.’nin gece yarısı Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sokak’ta pusu kurduğu iddia edildi. Orhan Murat ile eski karısına sokaktaki bir evden çıkınca kuşun yağdırmaya başlayan M.N. dehşet saçtı. Olayda Orhan Murat başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden çok sayıda mermi isabet alınca, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis ekipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürürken olayda kurşun isabet etmeyen ancak şok yaşayan kadının da hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi. Eski eşinin sevgilisini silahla ateş ederek öldüren M.N. olay yerinden yaya olarak kaçtı. Olayın ardından Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri şahsı yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda M.N. İkiçeşmelik Mahallesi’nde sokakta yürürken polis ekipleri tarafından yakalandı. Şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.