ASAYİŞ - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 11:25

Lise öğretmeni kansere yenik düştü

A
A
A
Lise öğretmeni kansere yenik düştü

Samsun’da bir süredir kanser tedavisi gören lise öğretmeni hayatını kaybetti.


Atakum Anadolu Lisesi Türk dili ve edebiyatı öğretmeni 59 yaşındaki Rıfat Balaban, 2 yıldır tedavi gördüğü kanser hastalığından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde vefat etti. 30 yıldır öğretmenlik mesleğini icra eden ve eğitim camiası tarafından sevilen öğretmenin ölümü sevenlerini yasa boğdu. Evli ve 2 çocuk babası olan Rıfat Balaban’ın cenazesi bugün ikindi namazını müteakip son yolculuğuna uğurlanacak.


Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından paylaşılan taziye mesajında ise "Öğretmenimize Allah’tan rahmet, ailesine ve eğitim camiamıza başsağlığı dileriz" denildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Eyüpsultan’da iş hanının çatısında korkutan yangın İstanbul Eyüpsultan’da, 4 katlı iş hanının çatısında yangın çıktı. Kısa sürede çatıyı saran alevler itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangın, saat 18.00 sıralarında İstanbul Eyüpsultan Alibeyköy Mahallesi Vardar Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 katlı iş hanının çatı katında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangını gören esnaf ve çevredeki vatandaşlar 112 Acil Servise bildirdi. İhbar üzerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Alevler kısa sürede çatının büyük bir bölümünü sararken, yükselen dumanlar uzaktan da görüldü. Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik önlemleri alırken itfaiye ekipleri çatıda çıkan yangına müdahale etti. Ölü yada yaralının olmadığı yangının çıkış nedeni yapılacak incelemenin ardından belli olacak. Yangın nedeniyle çatıda büyük hasar oluştu. Öte yandan, çatının alev alev yandığı anlar ve dumanların uzaktan görüldüğü anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Yangını duyduktan sonra hemen doğalgaz kapattıklarını söyleyen esnaf Ümran Acabe, "Arkadaş geçti buradan çatıda yangın olduğunu söyledi. Toplamda beş dakika kadar sürdü. Hemen doğalgazı kapattık, binadaki insanları uyandırdık yani binayı boşalttık. Zaten gözüktüğü gibi çatı tamamen yandı. Camii tarafından ateşin başladığı söyleniyor. Esnaf arkadaşlar bina sakinleri hepimiz burada bir mağduriyet yaşadık. Allah’tan tek sevindiğimiz nokta can kaybımızın olmaması” dedi.