SPOR - 21 Ağustos 2024 Çarşamba 11:02

Sakarya Büyükşehirli güreşçi Balıkesir’de adını tarihe yazdı

A
A
A
Sakarya Büyükşehirli güreşçi Balıkesir’de adını tarihe yazdı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Yunus Emre Baycan, Balıkesir’de düzenlenen CV Enerji Yağlı Güreş Ligi 5. Etabı 64. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri’nde bronz madalya kazanarak Sakarya’ya büyük bir gurur yaşattı.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü başarılarına her gün bir yenisini ekliyor. Sakarya’nın sporcuları kazandığı madalyalarla şehrin tanıtımına önemli bir katkı sunuyor. Sporcularımız son olarak ata sporumuz yağlı güreşlerde önemli başarı elde edip şehrimizi Balıkesir’de gururlandırdılar. CV Enerji Yağlı Güreş Ligi 5. Etabı 64. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri’ne katılan Büyükşehir’li Yunus Emre Baycan küçük boyda bronz madalya sahibi oldu.


Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Sakarya’mızın başarısını zirvelere çıkaran kıymetli sporcularımıza minnettarız. Yetiştirdiğimiz ışık dolu gençler, her dalda bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Büyükşehir’imizin tüm imkânlarıyla seferber olduğu spor faaliyetlerinde son olarak bizleri gururlandıran sporcumuz Yunus Emre Baycan’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz" denildi.



Sakarya Büyükşehirli güreşçi Balıkesir’de adını tarihe yazdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Avukat uyuşturucu ile yakalandı: "Aldım ama kime vereceğimi bilmiyorum" Konya’da 2021 yılında adliye otopark girişinde uğradığı silahlı sonucu bacağından yaralanan avukat A.İ., İstanbul’dan Konya’ya gelirken 25 bin adet uyuşturucu hap ile yakalandı. İnci ve yanındaki arkadaşı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçtiğimiz günlerde kent merkezinde şüphe üzerine bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramalarda bagajdaki koli içerisinde 25 bin sentetik uyuşturucu hap bulundu. Polisin kimlik kontrolünde araç sürücüsü A.İ.’nin Konya Barosuna kayıtlı avukat olduğu belirlendi. Sürücü avukat A.İ. ile yanında bulunan arkadaşı İ.Ç. ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü."Hapları İstanbul’dan getirdim kime vereceğimi bilmiyorum"Emniyetteki işlemleri tamamlanan avukat A.İ. ve arkadaşı savcılığa sevk edildi. A.İ. burada verdiği ifadede, "Bu dosya hakkında müvekkilim olan kişi ile görüşmek için İstanbul’a gittim. Orada dosya ile ilgili konuştuktan sonra konu uyuşturucuya geldi. Daha sonra görüştüğüm kişi elinde uyuşturucu özelliği olan sentetik hap olduğunu söyledi. Ben de ona elden 360 bin lira verdikten sonra getirdiği koliyi aracın bagajına koydu ve Konya’ya geldik. Koliyi Konya’da kime vereceğimi bilmiyordum, kime vereceğimizi İ.Ç. biliyordu" şeklinde konuştuğu öğrenildi.Avukat A.İ.’nin yanında bulunan İ.Ç.’nin de ifadesinde, "Uyuşturucudan bilgim yok" dediği öğrenildi.Avukat ve arkadaşı tutuklandıYapılan incelemelerde ise sentetik hapların piyasa değerinin 1 milyon 500 bin liranın üzerinde olduğu belirlendi. A.İ. ve ve arkadaşı İ.Ç. çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. Avukat A.İ.’nin 7 Ekim 2021’de Konya Adliyesi bahçesinde silahlı saldırıya uğradığı ve bu saldırı sonucunda bacağından yaralandığı ortaya çıktı.
Konya - Bahçede cesedi gömülü bulunan kadın kayıp olarak aranırken cinayete kurban gitmiş Konya’da müstakil bir evin bahçesinde toprağa gömülü olarak cesedi bulunan kadının geçtiğimiz mayıs ayından beri kayıp olarak arandığı, Konya Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Konya’da önceki gün merkez Karatay ilçesi Nakipoğlu Mahallesi Hacı Hasanbaş Caddesi üzerinde müstakil bir evin bahçesinde öldürüldükten sonra gömülmüş olarak cesedi bulunan Ç.E. isimli kadının olayı ile ilgili Konya Valiliğinden açıklama yapıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi: "18 Mayıs 2024 tarihinde Konya’da Gödene Polis Merkezi Amirliğine müracaatta bulunan R.K. isimli şahıs, 35 yaşındaki Ç.E. adlı kızının, 17 Mayıs 2024 tarihinde ’Çarşıya gidiyorum’ diyerek evinden ayrıldığını ancak geri gelmediğini ve kızına ulaşamadıklarını beyan etmiştir. Kayıp şahıstan uzun süredir haber alınamaması, yaşadığına dair herhangi bir bilginin olmaması üzerine dosya Cinayet Büro Amirliği tarafından devralınmıştır. Yapılan çalışmalarda Ç.E.’nin 11 ayrı suç kaydının olduğu ve uyuşturucu kullandığı tespit edilmiştir. 2 ay süren teknik ve istihbari çalışmalar neticesinde şüpheli şahısların kimlikleri tespit edilmiş ve 10 Eylül 2024 Salı günü Karapınar, Sarayönü ve Konya merkezde yapılan operasyonla yabancı uyruklu G.S., B.H., A.J. ve J.T. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Yapılan sorguda G.S. adlı şahıs kayıp Ç.E.’yi öldürdüğünü itiraf etmiştir. Diğer 3 şüpheli ise öldürme olayına iştirak etmediklerini beyan etmişlerdir. Şahısların gösterdikleri yerde yapılan kazıda maktule ait ceset bulunmuştur. Şahısların işlemleri mevcutlu olarak devam etmektedir” denildi. (TH-FM-
Muğla Marmaris Belediyesi 5 ayda bin 193 haneye ulaştı Sosyal belediyecilik çalışmalarına devam Marmaris Belediyesi, son 5 ayda bin 193 haneye yardım elini uzattı. Marmaris Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla halkın yanında olmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi ilçe sakinlerini yalnız bırakmayan belediye ekipleri, daha hızlı, sağlıklı ve verimli hizmetin sunulması için kurulan Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen sosyal yardımlarla ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek sunuyor. Bu kapsamda 1 Nisan - 1 Eylül tarihleri arasında bin 193 haneye sosyal yardım sunan Marmaris Belediyesi, mutlu ve acı günlerde de vatandaşın yanında oldu. Yeni doğan 32 bebeğe “Marmaris’e hoş geldiniz” diyerek ‘Hoş Geldin Bebek’ seti armağan eden Marmaris Belediyesi, yakınlarını kaybeden 138 ailenin de acısını paylaştı. Cenazelerde taziye noktalarına masa sandalye götüren ekipler, acılı ailelerin ilk etapta yemek ikramlarını da karşıladı. Kadın Danışma ve Aile Hizmetleri Merkezi’nde 193 kişiye destek verilirken öğrenciler için de çeşitli destek çalışmaları gerçekleştirildi. Okulların açılmasıyla öğrencilere yönelik kırtasiye desteği için başvurular devam ediyor. Sosyal ve halkçı belediyecilik anlayışıyla her zaman halkın yanında olduklarını söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü; “Özellikle son dönemde yaşanan ekonomik sorunların halkımızı nasıl derinden etkilediğini biliyoruz. Sıkıntılarını bir nebze olsun gidermek için imkanlarımız el verdiğince onların yanında olmaya gayret göstereceğiz” dedi.