ASAYİŞ - 09 Ekim 2024 Çarşamba 14:39

Kavgayı ayırmak isterken kendisine saldıran 4 kişiyi silahla vurmuştu, yakalandı

A
A
A
Kavgayı ayırmak isterken kendisine saldıran 4 kişiyi silahla vurmuştu, yakalandı

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bulunan bungalov inşaatında çalışan iki işçi arasında çıkan tartışmayı ayırmak isteyen ve büyüyen olay sırasında darp edilerek, silahla üzerine ateş açılan işletme sahibi 4 kişiyi silahla vurarak yaralamıştı. Kullandığı tabanca ile jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alınan şahıs tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.


Olay, iki gün önce Sapanca ilçesi İlmiye Mahallesi’nde saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bungalov inşaatında işçi olarak çalışan iki işçi arasında tartışma yaşandı. İddiaya göre, tartışmayı ayırmak için araya giren işletme sahibi V.E.B. ile işçilerden M.E.A. arasında da tartışma çıktı. Olay yerinden ayrılan M.E.A., işletme sahibi V.E.B.’nin kendisini darp ettiğini ileri sürerek durumu yakınlarına haber verdi. Yaşanan tartışmanın ardından 10 kişilik bir grup sopa ve levyelerle bölgeye gelerek V.E.B. ile yanında bulunan K.K. ile tartışmaya başladı. Darp edilen ve H.A. tarafından üzerine silahla ateş açılan V.E.B., ruhsatlı tabancası ile H.A.’yı koltuk altı ve bacağından, E.K., E.A. ve İ.A. isimli kişileri de bacaklarından yaralayarak olay yerinden kaçtı.


Jandarma ekiplerince olay yerinde yapılan incelemelerde 2 adet 9 mm çapında, 7 adet 7/65 mm çapında boş kovan ele geçirildi. Olay yeri çevresini gören kameranın incelenmesi neticesinde; kavga esnasında olay yeri yakının ellerinde sopa, levye vb. cisimlerle beklediği tespit edilen Ş.A., M.C.Y. ve F.A. isimli şahıslar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Yaralanan şahıslardan H.A.’nın tedavisinin devam ettiği, diğer yaralılar E.K., E.A. ve İ.A. isimli kişilerin aynı gün taburcu edildikleri öğrenildi. V.E.B. ise jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde suçta kullanılan tabanca ile yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından V.E.B., Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı’nda alınan ifadesinin ardından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Altın Portakal jürisi Mercan Dede’nin sergisini gezdi 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi, aynı zamanda jüri üyesi olan müzisyen Mercan Dede’nin 30 yıllık görsel sanat çalışmalarının bir seçkisinden oluşan “Sen Potansiyellerle Doğdun” sergisini gezdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 61’incisi gerçekleştirilen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi, yoğun film programlarına kısa bir sanat molası verdi. Altın Portakal jürisi, aynı zamanda jüri üyeleri arasında yer alan ve 30 yıllık sanat çalışmalarından oluşan bir seçkiyle Antalya’da “Sen Potansiyellerle Doğdun” sergisi açan Mercan Dede’nin sergisini ziyaret etti. Jüri Başkanı Ferzan Özpetek, jüri üyeleri Deniz Göktürk Kobanbay, Melisa Önel, Melis Behlil, İlker Kaleli, Gökçe Bahadır ve sergi sahibi Mercan Dede’nin katıldığı sergi ziyaretine Antalya’da Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer de eşlik etti. Antalya Kültür Sanat’ta Antalyalılarla buluşan “Sen Potansiyellerle Doğdun” sergisini gezen jüri üyeleri, sergiyi büyük bir hayranlıkla inceledi. Müzisyen Mercan Dede, jüri üyelerine zaman zaman eserlerinin hikayesini paylaştı. Mercan Dede’nin 35 eserinin yer aldığı sergi, büyük beğeni topladı. 3 bölümden oluşan sergiyi ilgiyle gezen Altın Portakal jüri üyeleri, Mercan Dede’yi çalışmalarından dolayı tebrik etti. “Sen Potansiyellerle Doğdun” sergisi 20 Ekim’e kadar Antalyalı sanatseverlerle buluşacak.
Batman Batman’da her türlü etkinlik 5 gün süreyle yasaklandı Batman Valiliği, açık alanlarda yapılmak istenen her türlü eylemin 5 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK’nın çağrıları dahilinde "9 Ekim" bahane gösterilerek, bu tarihten itibaren ildeki teröre müzahir yapılarca yaygın illegal eylemler yapılabileceği, milli birlik ve beraberliği zedeleyici, kışkırtıcı eylemlerin gerçekleştirilebileceği, Cumhuriyetin temel nitelikleri ve devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü hedef alan müessif olayların yoğunluk kazanabileceği, kamu düzeni ve güvenliğinin ciddi şekilde bozulabileceğinin mütalaa edildiği belirtildi. Bu kapsamda, halkın huzurunun sağlanması, söz konusu tehdit ve risklerin ortadan kaldırılması maksadıyla; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanun’unun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanun’unun 11/A, B ve C maddeleri gereğince ilin mülki sınırları içerisinde bazı tedbirlerin alınmasının valilikçe uygun görüldüğü bildirildi. Açıklamada, "9 Ekim bahane gösterilmek suretiyle PKK/KCK terör örgütünün çağrıları kapsamında yapıldığı değerlendirilen diğer eylemleri de kapsayacak şekilde, açık alanlarda yapılmak istenen (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma ve benzeri) her türlü eylem, 9 Ekim günü saat 00.01’den 13 Ekim saat 23. 59’a kadar 5 gün süreyle yasaklanmıştır" denildi.
Bitlis Bisiklet kazası geçiren çocuktan Başhekim Reyhanlı’ya teşekkür ziyareti Bitlis’te geçtiğimiz haftalarda yaşanan bisiklet kazasında ağır yaralanan 12 yaşındaki Ubeydullah Aras Buhan, tedavisinin ardından Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökmen Reyhanlı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. Ubeydullah Aras Buhan isimli çocuk, bisikletiyle istinat duvarından düşmesi sonucu kafasında kırıklar, beyin kanaması ve kafa derisinde kesiler oluştu. Ayrıca, kollarında da kırıklar tespit edilen ve ağır yaralı olarak ambulans ile Bitlis Devlet Hastanesine kaldırılan çocuk, yapılan müdahalenin ardından Tatvan Devlet Hastanesine sevk edilmişti. Burada Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökmen Reyhanlı’nın gözetiminde yoğun bakıma alınan ve bir hafta boyunca yoğun bakım servisinde tedavi edilen Buhan, durumu stabil hale geldikten sonra servise çıkarıldı. Burada da bir hafta daha tedavi gördükten sonra tamamen iyileşen Buhan, düzenli kontrollere gelmek üzere taburcu edildi. Sağlığına kavuşan Ubeydullah Aras Buhan ve ailesi, Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökmen Reyhanlı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında Başhekim Reyhanlı, “Ubeydullah, 5 metre yükseklikten düştükten sonra hastanemize getirildi. Tedavi süreci oldukça zorlu ve dikkat gerektiren bir süreçti. Yoğun bakımda bir hafta boyunca yoğun ve titiz bir tedavi uyguladık. Ardından servise aldığımız hastamızın tedavisine burada bir hafta daha devam ettik. Şifa ile taburcu ettikten sonra düzenli kontroller için hastamızı takip etmeye devam edeceğiz. Bu tür kazalarda hızlı ve doğru müdahale, hastaların hayatını kurtarmada büyük fark oluşturuyor. Bu vesile ile emeği geçen tüm hastane personellerimize ve hastamızın yoğun bakımda takiplerini aksatmadan devam ettiren anestezi uzmanı doktorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Samsun Samsun meclisi toplandı, 31 madde görüşüldü Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) meclis toplantısında 31 gündem maddesi görüşüldü, 29’u ilgili komisyonlara havale edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı 1. Oturumu’nda 26 gündem, 5 gündem dışı olmak üzere toplam 31 madde görüşüldü. SBB Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında yapılan toplantıda aciliyeti olan 2 madde görüşülüp karara bağlanırken, diğer maddeler ise daha kapsamlı incelenmek üzere ilgili komisyonlara sevk edildi. Gündeme alınan önemli maddeler Meclis toplantısında, “10 yıllığına Samsun Anakent Turizm Tic. AŞ.’ye devredilen ve sözleşmesi sona eren Akdağ Kayak Merkezi Sosyal Tesisleri’nin işletme hakkının yine aynı şartlarla yeniden Samsun Anakent Turizm Tic. AŞ.’ye devredilmesi” teklifi maddesi, “Canik ve İlkadım ilçelerine alternatif ulaşım hatlarını hayata geçirmeyi ve toplu taşıma konforunu arttırmayı hedefleyen 12,5 km uzunluğunda, 14 istasyona sahip Kılıçdede İstasyon-Şehir Hastanesi/Kamu Kampüsü Tramvay Hattı’nın yapım işleri ve araç temininin yapılması adına devir protokolünün kabulü ve protokolü belediye adına imzalamaya SBB Başkanı’nın yetkilendirilmesi” teklifi maddesi, “Canik ilçesinde bulunan Samsun Üniversitesi’ne ait Gürgenyatak ve Devgeriş Mahallesi’nde bulunan taşınmazların imarla Günibirlik Turizm Tesis Alanı yapılması konusunda 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kamulaştırmasız el atma nedeniyle tazminat davaları neticesinde nazım ve uygulama imar planı değişikliklerine yapılan itirazların değerlendirilmesi” teklifi maddesi, “Batı Çevre Yolu (4. Etap) etrafında kullanım kararlarının, dava konusu imar planı öncesi kullanım kararlarına dönüştürülmesine ilişkin nazım ve uygulama imar planı değişikliğine yapılan itirazın değerlendirilmesi” teklifi maddesi, “Milli Savunma Bakanlığı’nın davacı olduğu, Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi alanında yapılan imar planlarında yer alan Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli taşınmazın yer aldığı Samsun 2. İdare Mahkemesi kararı doğrultusunda meydan kullanımının yeniden düzenlenmesine ilişkin nazım ve uygulama imar planı değişikliği” teklifi maddesi, “Tekkeköy ilçesinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca sanayi ve depolama bölgesi kullanımı oluşturulmasına ilişkin çevre düzeni planı değişikliği” teklifi maddesi ve “İl İdare Kurulu’nun Terme ilçesi Muratlı Mahallesi’nin idari yönden buradan ayrılarak Çarşamba ilçesine bağlanması” teklifi maddesi görüşülerek gündeme alındı ve ilgili komisyonlara havale edildi. Toplantıda, SBB’de ataması yapılan bürokratların isimleri de okunarak meclis üyeleri bilgilendirildi.