Yerel Haberler
Sakarya
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 16:34 Boz ayının orman gezintisi fotokapana yansıdı Sakarya’da ormanda gezintiye çıkan boz ayının gezintisi doğasever vatandaşın kurduğu fotokapana yansıdı. Sakarya’da yaban hayatı izlemek için ormana fotokapan yerleştiren Serdar Özergene, görüntüleri incelediği sırada ormanda dolaşan boz ayının görüntüsünü gördü. Özergene, boz ayının bölgede gezindiği görünen fotokapan görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Binlerce kez izlenen görüntülerde, boz ayının ormanda gezmesi, bir süre sonra ağaçlık alana girerek gözden kaybolması yer alıyor. “Yaban hayatında, ayıların benim için çok özel bir yeri var” Daha öncesinde fotokapanına defalarca ayı görüntüsü yakalandığını ancak her seferinde ayrı heyecan ve mutluluk yaşadığını ifade eden Serdar Özergene, “Uzun zamandan beri amatör ve gönüllü olarak yaban hayatı gözlemlemeye çalışıyorum. Onların yuvalarına, sessiz sedasız konuk olup bu faaliyetlerimi gerçekleştiriyorum. Yaban hayatını gözlemlemek benim için çok önemli. Buradaki tespitlerimi zaman zaman resmi kurumlara zaman zaman da bu işi daha profesyonel yapan arkadaşlarımıza bildirerek onlara kaynak oluşturmaya çalışıyorum. Yaban hayatında, ayıların benim için çok özel bir yeri var. Çünkü ayıların, yaban hayatında ve ormanda şemsiye bir tür olmasından dolayı bulundukları yerde bolluk ve bereket var diyebiliriz. O yüzden onların bu hareketleri, beslenmeleri ve yavruları ile bir yerden başka bir yerlerine gidişlerini gözlemlediğim zaman mutlu oluyorum. Bu görüntü ilk görüntüm değil, bundan önce defalarca fotokapanıma ayı görüntüsü yakalandı. Ama her seferinde ilk günkü gibi heyecan ve mutluluğu yaşıyorum” dedi.
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 15:42 Tour Of heyecanı Sakarya’da sürüyor: Podyumda 2 Türk pedal Sakarya Bike Fest çerçevesinde şehrin en güzel köşelerinden geçen Tour Of Sakarya’nın 2’nci etabı bisiklet fırtınası estirdi. Yarış sonunda podyuma çıkan Sakarya Büyükşehir sporcusu Burak Abay ile Türk sporcu Serdar Depe ülkesine büyük bir gurur yaşattı. Festivalde heyecan 19 Mayıs’ta iki yarış ve İkilem konseriyle zirveye tırmanacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Sakarya Bisiket Festivali (Sakarya Bike Fest) adrenalin dolu anlara sahne oluyor. Dağ bisikleti yarışı (MTB) ile başlayan bisiklet rüzgarı, geçtiğimiz gün dünyanın en prestijli bisiklet yarışı Tour Of Sakarya ile adeta bir fırtınaya dönüşmüştü. Dünya genelinden onlarca ülkenin katılım sağladığı yarışın 2’nci etabı ise bu sabah 10.00’da Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde başladı. 8 farklı ülkeden 13 takım, şampiyonluk hedefiyle başlangıç çizgisine ilerledi. Dünya şampiyonlarının yer aldığı 72 sporcu, erken saatlerde vadiden yola çıktı. Türkiye, Moğolistan, Kazakistan, Çin, Fransa, Güney Afrika, İran ve Cezayirli spocular nefes kesen bir mücadele ortaya koydu. Sırasıyla Küçükhataplı, (Kaynarca) Yenikent, (Adapazarı) Büyükyanık (Kaynarca) ve Camili güzergahlarından geçen sporcular, ortalama 3 saatten fazla bir süre boyunca hiç ara vermeden pedal çevirdi. 128 ülkeden aynı anda canlı olarak yayınlanan yarış, Sakarya’nın bisiklet alanındaki iddiasını da zirveye taşıdı. Çinli sporcu Xianjing Lyu finiş çizgisini ilk göğüsleyen isim oldu. Lyu, aynı zamanda liderlik mayosunu da giydi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yıldız sporcusu Burak Abay ise yarışı ikinci tamamlayarak şehrine büyük bir gurur yaşattı. 3’üncülüğe ise yine bir Türk sporcumuz Serdar Depe yerleşerek yaşadığımız gururu ikiye katladı. Tour Of Sakarya’da heyecan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda yapılacak son etapta coşkuya dönüşecek. Bayram akşamında ayrıca Sakaryalılar, İkilem Grubu’nun ücretsiz halk konserinde buluşacak.
Başkan Soykan: “Gençlerle her zaman bir aradayız”
16 Mayıs 2024 Perşembe - 12:25 Başkan Soykan: “Gençlerle her zaman bir aradayız” SUBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Gençlerle her zaman kol kola, her zaman bir aradayız. İlçemizde eğitim gören evlatlarımızın kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için her zaman yanlarında olmaya ve birlikte etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kariyer Zirvesi Etkinlikleri çerçevesinde Akyazı Sağlık Bilimleri Fakültesi bahçesinde Akyazı Belediyesi’nin katkıları ile öğrenciler için program düzenlendi. Mini konser ve çeşitli etkinliklerin yanı sıra yemek ikramlarının da yapıldığı etkinliğe Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan da katıldı. Öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Gençlerimizle, öğrenci kardeşlerimizle bir arada olmak bizim için her zaman çok keyifli. Onlarla birlikte olmak bize enerji ve motivasyon katıyor” dedi. Öğrencilerle tek tek selamlaşan ve sohbet eden Başkan Soykan, “İlçemize misafir olarak gelen ve burada eğitim gören öğrenci kardeşlerimizi seviyor ve çok önemsiyoruz. Ailelerin bizlere emaneti olan genç kardeşlerimizin burada kendilerini evlerinde hissetmeleri için Fakültemizle birlikte elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize verdiğimiz bir söz var, Akyazı Belediyesi olarak onlar için her ay bir etkinlik düzenlemeye devam ediyoruz. Öğrencilerimizin burada mutlu olmalarını ve Akyazı’dan güzel hatıralarla ayrılmalarını istiyoruz” diye konuştu.
Erenler’de Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri 33 mahallede hummalı şekilde çalışıyor
16 Mayıs 2024 Perşembe - 12:20 Erenler’de Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri 33 mahallede hummalı şekilde çalışıyor Erenler Belediyesinde hem Fen İşleri Müdürlüğü hem de Temizlik İşleri Müdürlüğü hummalı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Göreve başladığı günden bu yana, belediye hizmetlerini detaylı bir şekilde ele alan Belediye Başkanı Şenol Dinç, Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğünün çalışmalarını hızlandırdı. Fen İşleri Müdürlüğü çerçevesinde yapılan çalışmalarda, detaylı bir analiz çıkartıldıktan sonra, her bir sokak için ayrı bir planlama yapan Erenler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, önceliği acil yama ve parke çalışmalarına verdi. Bağlar Mahallesi ve Dilmen Mahallesi’nde yapılan asfalt yaması ve parke tamirinin yanı sıra tarla yolu çalışmaları ve yol açım çalışmalarına da hız verildi. Pirahmetler Mahallesinde yapılan yol açım çalışmasında yol malzeme serimini gerçekleştiren Erenler Belediyesi, 300 metre yolun kısa bir sürede tamamlanacağını bildirdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü her mahallede devam eden rutin işlerinin yanı sıra vatandaş taleplerini daha detaylı değerlendirerek rutin dışı işlere de ayrıca önem veriyor. Çöp taksi hizmetiyle, hem acil durumlar daha hızlı çözülüyor hem de dar sokaklara daha rahat giriliyor. Vatandaş taleplerinin tadilat atıklarının alınmasıyla ilgili yoğun talebi üzerine, ayrıca yoğun çalışma yürüten Temizlik İşleri Müdürlüğü gerektiğinde fazla mesai yürütüyor Temizlik İşleri Müdürlüğü, larva ile mücadele çerçevesinde tüm sokakları tek tek gezerek ilaçlama çalışmalarını devam ettiriyor. Erenler Belediyesi’nin Teknik Hizmetleri konusunda açıklama yapan Erenler Belediye Başkanı Şenol Dinç, vatandaşların talepleri konusunda öncelikli davrandıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın hem fen işleri hem temizlik işleri çerçevesinde acil çözülmesi gereken talepleri oluyor. Örnek vermek gerekirse, vatandaşlarımızın yaptığı tadilatların atıklarını hızlı bir şekilde sokaktan kaldırmamız gerekiyor. Bunun için ayrıca ekiplerimiz çalışmakta. Rutin hizmetlerimizden olan çöp toplama işini yaparken, dar sokaklarda çöp taksimizi kullanıyoruz. İlaçlama çalışmalarımız da devam ediyoruz. Teknik hizmetlerimizi hem ekipman olarak hem çalışma düzeni olarak daha da üst seviyeye çıkaracağız” ifadelerini kullandı.
Hazırladıkları projelerle gönüllere dokundular
16 Mayıs 2024 Perşembe - 12:11 Hazırladıkları projelerle gönüllere dokundular SUBÜ Ferizli MYO öğrencileri, ‘Gönüllülük Çalışmaları’ dersi çerçevesinde şehrin birçok noktasında sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekleştirdi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Ferizli Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Öğretim Görevlisi Şebnem Noyat tarafından verilen ‘Gönüllülük Çalışmaları’ dersi çerçevesinde birçok sosyal sorumluluk projesine imza attı. Projeler arasında çocuklara yönelik etkinlikler, temizlik çalışmaları, ibadethane ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik faaliyetler, görsel sanat çalışmaları, yaşlılara yardım çalışmaları ile sağlıklı beslenmeye dikkat çeken faaliyetler yer aldı. Ferizli MYO İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi Aleyna Kablan ve İşletme Yönetimi Programı öğrencisi Furkan Ak, Sevgi Evi’nde ikamet eden 5’inci sınıf öğrencisine sürpriz doğum günü partisi ve maske boyama etkinliği düzenledi. Bir diğer projede İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencileri Saliha Oğuzay ve Beyza Şaru, Söğütlü Merkez Şükrü Kuran Kursu’nda öğrenim gören 4-6 grubu okul öncesi çocukların sosyalleşmesi ve sanatsal yönlerini geliştirmesi amacıyla boyama etkinliğine imza attı. İki öğrenci ayrıca okul öncesi eğitim veren bir eğitim kurumunda öğrencilerle sağlıklı beslenme üzerine sohbet etti, meyve dağıttı ve sanatsal etkinlik düzenledi. Grafik Tasarımı Programı öğrencileri Saniye Kılıçaslan, Mahmut Metehan Çakmak, Furkan Yıldırım ile İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi Hümeyra Dilekçi, Göçmen Evleri Cami’nde temizlik çalışmalarına katkı sağladı. Tekstil Teknolojisi Programı ve Moda Tasarımı Programı öğrencileri Rasha Ahmed Abdulsada ve Asude Kankal, Sakarya Üniversitesi Kampüs Cami ve Adapazarı Ağa Cami’nin kadınlara ayrılan bölümlerine kendi elleriyle diktikleri namaz feracesini bağışladı. Moda Tasarımı Programı öğrencileri Yaren Çaktı ve Meryem Kızmak, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ kapsamında ilkokul duvarlarına grafiti çalışması gerçekleştirdi. Grafik Tasarımı Programı öğrencileri Aleyna Çolak ve Saaliha Saahani, Erenler ilçesinde yaşayan yaşlı bir çiftin ev işlerine Mahalle Muhtarı Ayşe Uzunoğlu’nun katkılarıyla yardımcı oldu. İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi Fatma Nazar, Karasu Sahilpark için hazırladığı temizlik projesini çevredeki halkın desteğiyle tamamladı.