Yerel Haberler
Osmaniye
13 Ekim 2024 Pazar - 10:16 Otomobilin ezdiği kediyi, esnaf para toplayıp tedavi ettirdi Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir otomobilin ezip yaralı halde bıraktığı kediye, sanayi sitesi esnafı sahip çıktı. Esnaf aralarında topladıkları parayla yaralı kediyi tedavi ettirdi. Edinilen bilgiye göre, Kadirli ilçesi Cemalpaşa mahallesinde bulunan oto sanayi sitesi içerisinde bir otomobil, kediye çarparak yaraladı. Yaralı halde kediyi bulan bir vatandaş, kediyi hemen alarak veteriner kliniğine götürdü. Yaralı kedi burada yapılan 3 saatlik ameliyatın ardından bacaklarına platin takıldı. Kedinin otomobilin altında kaldığı oto sanayi sitesi esnafı konuya duyarsız kalmadı. Yaralı kedinin ameliyat ve tedavi masraflarını sanayi sitesi esnafı aralarında para toplayarak karşıladı. Kedinin tedavisinde katkıda bulunan sanayi sitesi esnaflarından Hasan Çiftçi " Bir kediye otomobil çarpmış. Sanayi sitesi esnafı olarak aramızda para topladık, tedavi ettirdik. Tedavisi masraflıydı ama olsun, kediye çarpan otomobil belki yanlışlıkla çarpmıştır. Ama bazen hayvanların üzerine araba sürüyorlar, bu çok yanlış bir şey onlarda can taşıyor" dedi. Kedinin tedavisini ve ameliyatını yapan Veteriner Hekim Mahmut Tozcuer," Yaralı kedimiz bize geldiğinde oldukça kötü durumdaydı. Otomobilin tekerlekleri arka bacaklarının kuyruk sokumu ile birlikte üzerinden geçmiş, İç kanaması vardı, kanamayı durdurduk ameliyat yaptık, tekrar yürümesi ve sağlığına kavuşması için bacaklarına platin uyguladık. Şu anda yoğun bakım süreci devam ediyor" şeklinde konuştu.
Osmaniye’de orman yangını kontrol altına alındı
06 Temmuz 2023 Perşembe - 09:41 Osmaniye’de orman yangını kontrol altına alındı Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin yaklaşık bir saatlik müdahalesi ile büyümeden kontrol altına alındı. Dün de aynı ilçede iki farklı noktada orman yangını çıkmış, havadan ve karadan müdahale ile söndürülmüştü.Yangın, ilçeye bağlı Çamiçi Mahallesi sınırlarında ormanlık alanda meydana geldi. Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle ormanlık alanda yangın çıktı. Mahalle sakinleri çıkan dumanları görünce Düziçi Orman İşletme Müdürlüğü ve Jandarmaya haber verdi. Olay yerine sevk edilen ekipler kısa sürede bölgeye ulaştı. 5 arazöz, iş makinesi ve helikopterle yangına müdahale başlatıldı. Havadan ve karadan yapılan müdahale ile yangın büyümeden 1 saat içinde kontrol altına alınarak söndürüldü, soğutma çalışmalarına başlandı. Yaklaşık bir dönüm kızılçam ormanının zarar gördüğü yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.Vatandaşlarla birlikte ekiplere destek veren Mahalle Muhtarı Musa Kırtürk, ekiplerle birlikte yangını söndürdüklerini ancak kasıtlı olarak yakıldığını düşündüklerini kaydetti.Öte yandan dün de aynı ilçede iki farklı noktada çıkan orman yangını orman ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alınıp söndürülmüştü. İki yangında yaklaşık 11 dönüm ormanlık alan zarar görmüştü.
Yavuz Bingöl, Osmaniye’de depremzedelere konser verdi
05 Temmuz 2023 Çarşamba - 09:02 Yavuz Bingöl, Osmaniye’de depremzedelere konser verdi Ünlü sanatçı Yavuz Bingöl, Osmaniye’de konteyner kentte kalan depremzedelere konser verdi.Sanatçı Yavuz Bingöl, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin etkilediği Osmaniye’ye geldi. Bingöl, ünlü halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu’nun vefatının 50. yıl dönümü dolayısıyla çıktığı turne çerçevesinde, Osmaniye Karaçay konteyner kentte depremzede vatandaşlara konser verdi. Konserin ilk bölümünde Âşık Veysel’in eserlerini seslendiren Bingöl, ikinci bölümünde kendi eserlerini söyledi. Konteyner kentte kalan depremzedeler de Bingöl’e eşlik etti.Vali Erdinç Yılmaz, "6 Şubat’ta yaşadığımız felaketin acılarının dindirilmesi için bir nebze olsun bizlere destek olmak için buralara gelen, gerçekten vatana millete böyle adanmışlık bunu dert edinme bunu görev edinme anlayışını takdirle karşılıyorum. Şehitler diyarı, yiğit Osmaniye’mize hoş geldiniz diyor çok teşekkür ediyorum. Yavuz beyin buralara gelmesi için her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Kadir Kara beye ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Devlet olarak sizleri çok seviyor ve yanınızdayız" dedi.Sahne öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bingöl ise, "Âşık Veysel’in ölümünün 50. yılı nedeniyle bir konser serimiz var bu konserleri de deprem bölgesinde bu yaşadığımız büyük felaket nedeniyle oradan başlatalım istedik. 19 Haziran’da Âşık Veysel’in memleketi Sivas’tan başladık. UNESCO ve Cumhurbaşkanlığımız bu seneyi ’Âşık Veysel Yılı’ ilan etti. Malatya, Gaziantep devam ettik dün Kahramanmaraş’taydık çok güzel geçti. Bugün de Osmaniye’deyiz deprem nedeniyle geldik insanlara biraz moral verelim acılarını bir nebze de olsa azaltırsak ne mutlu bize. Depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" diye konuştu.Belediye Başkanı Kadir Kara da sanatçı Yavuz Bingöl’e Osmaniye Karatepe Kilimi hediye etti.