Yerel Haberler
Osmaniye
09 Ekim 2024 Çarşamba - 10:56 Osmaniye’nin muhteşem doğasında kano etkinliği düzenlendi Osmaniye’de Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar ve sporcular Ceyhan Nehri’nde kano kullandı. Osmaniye’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde Gökçedam köyünde vatandaşlar ve sporcular Ceyhan Nehri’nde kano kullandı. Etkinlikte vatandaşlar ve sporcular 8 kilometrelik parkurda doğanın ve Ceyhan Nehri’nin tadını çıkardı. Etkinliğe katılan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz da nehirde sporcular ve vatandaşlarla birlikte kano kullandı. Doğanın güzelliklerinin ve Kuş Cennetinin tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik yaptıklarını söyleyen Vali Erdinç Yılmaz, "Gökçedam Köyümüzde Amatör Spor Haftası Etkinlikleri çerçevesinde yaklaşık 8 kilometrelik bir parkurda arkadaşlarımızla birlikte kano sporu yaptık. Muhteşem bir doğa, Ceyhan Nehrimiz buradan hemen Osmaniye’mizin yanından geçiyor. Hem buranın doğal güzelliklerinin ve Kuş Cennetinin tanıtılmasına katkı sağlamak hem de Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında spor konusunda farkındalık oluşturmak adına arkadaşlarımız böyle güzel faaliyetler yapıyorlar. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, gerçekten güzel bir faaliyet oldu. Çok keyifli bir spor, ben de ilk defa kano kullanmış oldum. Amatör Spor Haftası etkinliklerimiz yoğun bir şekilde bu hafta boyunca devam edecek. Bugünkü etkinliğimize 100 sporcumuz katıldı" dedi.
Depremzede esnafın umudu konteyner çarşı oldu
24 Şubat 2024 Cumartesi - 13:54 Depremzede esnafın umudu konteyner çarşı oldu Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de kurulan Cebelibereket konteyner çarşısında; 104 esnaf 5 aydır müşterilerine hizmet veriyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Osmaniye’de esnaflarda olumsuz etkilenmişti. Osmaniye kent merkezinde iş yerleri yıkılan ve ağır hasar gören esnafın yeniden ekonomik hayata katılabilmesi için oluşturulan Cebelibereket Konteyner Çarşısı yaklaşık 5 ay önce hizmete açılmıştı. Konteyner çarşı 104 esnafa umut olurken, vatandaşlarında alışveriş yapmaları için bir imkan oluşturdu. Depremden sonra umudumuzu kaybetmişken devlet bize burayı tahsis etti diyen Feriha Atalay(51), "İş yerimiz stadyumun karşısındaydı oradaki gelir getiren evlerimiz hepsi yıkıldı. Tam umudumuzu kesmişken burayı bizlere tahsis ettiler. Allah razı olsun; devletimizden, belediyemizden emeği geçen herkesten çok teşekkür ediyoruz. Burası ilk zamanlarda böyle değildi ilk gelenlerdeniz. Buraya dükkanımızı, iş yerimizi kurduk. Marketimiz vardı ayrıca ben yıkıldığımda evimde eşime destek için pasta, börek, ev yemekleri, özellikle pasta türü yapıyordum. Burada işlerime devam ediyorum diğer esnaf arkadaşlarda iyi sıcacık bir ortam oluştu. Buraya ilk geldiğimizde eşim biraz soğuk bakıyordu olur mu olmaz mı diye benim ısrarımla geldik. İnanın burası o kadar güzel ki birbirimize olan bağlılığımız diyaloğumuz hem esnafımız iş arkadaşlarımız birbirine çok destek veriyor. Burayı çok seviyoruz, oturuyoruz burada etrafımıza bakmamız dahi bizim için bir nimet elektrik, su veya kira hiçbir şey ödemedik. Bu çarşıyı gerçekten halkımıza tanıtılması gerekir görülmesi gerekir buranın nasıl daha güzelleştiririz diye elimizden geleni yapmamız gerek. Devletimiz büyüklerimiz taşın altına ellerini koymuşlar bizlerinde koymamız gerekiyor. Bu çarşının tek ihtiyacı tanıtım büyüklerimizin ve esnaf arkadaşlarımızın bu konuda seferber olması gerekiyor vatandaşlarımızın da bize destek olması gerekiyor. Biz mutluyuz emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. Konteyner çarşıda tek eksiklerinin tanıtım olduğunu söyleyen Sebahattin Bayar(42), ‘’7 Ocak İlkokul orada aktar dükkanımız vardı depremden dolayı malum yıkıldı. Devletimizden Allah razı olsun burayı bize tahsis etti. Burada bir sıkıntımız yok elektrik, kira sorunumuz yok tek eksiğimiz tanıtım insanların çoğu burayı bilmiyor. Tek sıkıntımız vatandaşlar burayı bilmiyor o yüzden tanıtılması için destek bekliyoruz" dedi.
O parti Osmaniye’de seçime giremiyor
22 Şubat 2024 Perşembe - 15:08 O parti Osmaniye’de seçime giremiyor Yeniden Refah Partisi Osmaniye İl Başkanı Adem Cingöz, belediye başkan aday listesini İl Seçim Kurulu’na zamanında teslim etmediği gerekçesiyle görevden alındı. Yeniden Refah Partisi’nin Osmaniye Merkez Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclisi ile Cevdetiye Belediye Başkanlığı adaylık başvurularının, seçim takvimine uyulmaması sebebiyle reddedildiği belirtildi. Kararda ayrıca, YSK’nın daha önce aldığı kararlar ve seçim takvimi gereği başvuruların süre yönünden reddine hükmedildiği ifade edildi. "Seçime girememenin ızdırabı içerisindeyim" Seçime girememenin kabul edilemez hatalar ve derin ızdırabı içerisinde olduğunu söyleyen Osmaniye İl Başkanı Adem Cingöz, "3 yıldır elimden gelen fedakârlıklarla yürütmekte olduğum Yeniden Refah Partisi Osmaniye İl Başkanlığını bence de kabul edilemez bilgi yanlışlığı dolayısıyla partimizin Merkez ilçe, Hasanbeyli ve Toprakkale’de seçime girememenin ızdırabı içerisindeyim. Genel merkezimizin de görevden alma kararıyla birlikte aranızdan ayrılıyorum. Bu olayda ihmal olabilir ama kastımın asla olamayacağını beyan etmek isterim. Tüm seçmenlerimizden ve teşkilat mensuplarımızdan kusurumdan dolayı özür diliyorum. Hakkımda söylenen mesnetsiz iftiralardan dolayı onları Allah’a havale ediyorum "dedi. "YSK’ya resmi bir itirazda bulunulmuştur" Yeniden Refah Partisi Osmaniye Belediye Başkan Adayı Adem Demir, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Osmaniye Belediye Başkanlığı adaylık sürecimizde mevcut il başkanının ihmalleri ve hataları, adaylık sürecimizi beklenmedik bir şekilde sekteye uğratmıştır. Yaşanan sürecin detaylarıyla ilgili olarak YSK’ya resmi bir itirazda bulunulmuştur." ifadelerini kullandı.
Osmaniye’de 250 ton atık geri dönüşüme kazandırıldı
21 Şubat 2024 Çarşamba - 00:14 Osmaniye’de 250 ton atık geri dönüşüme kazandırıldı Osmaniye Belediyesi tarafından hayata geçirilen sıfır atık projesi çerçevesinden kurulan geri dönüşüm bankalarında toplanan yaklaşık 250 ton kağıt, metal, plastik ve cam atığı malzeme geri dönüşüme kazandırıldı. Sıfır Atık Projeleri kapsamında Osmaniye Belediyesi tarafından Fakıuşağı Mahallesi Şehit Ömer Halisdemir Meydanı ve Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı’na kurulan Geri Dönüşüm Bankaları hizmet vermeye devam ediyor. Proje çerçevesinde yaklaşık bir yıldır hizmet veren geri dönüşüm bankalarında biriktirilen; cam, plastik, kağıt- karton, metal, atık pil ve elektronik atık gibi ürünlerden oluşan yaklaşık 250 ton atık geri dönüşüme kazandırıldı. Vatandaşlar tarafından geri dönüşüm bankalarına getirilen atıkların kilo değerine göre de ücretsiz verilen kartlara puan yüklemesi yapıldı. Toplanan puanlar karşılığında da vatandaşlara temizlik malzemeleri ve gıda ürünleri verildi. Osmaniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce, “Sıfır Atık” projesi kapsamında atık yağların ve atık boyaların geri dönüşüme kazandırılması için başlatılan çalışmalarda da yaklaşık 21 ton atık yağ ile 9 ton atık boya geri dönüşüme kazandırıldı. Ülke ekonomisine katkı sağlamasının yanın da ev ekonomisine de katı sağlayan atık yağların toplanması için başlatılan kampanyada Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları evlerinde ve iş yerlerinde ziyaret ederek hem bilgilendirme hem de atık yağ kutularının dağıtımlarını gerçekleştirdiler.
Bakan Özhaseki’den Metin Tamer Sitesi ve Sefa Evler Sitesi sakinlerine müjdeli haber
20 Şubat 2024 Salı - 22:55 Bakan Özhaseki’den Metin Tamer Sitesi ve Sefa Evler Sitesi sakinlerine müjdeli haber Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Osmaniye’de depremde hasar gören Metin Tamer Sitesi ve Sefa Evler Sitesi’nin sakinlerine binalarının yerinde dönüşüm çerçevesinde TOKİ eliyle yapılacağını müjdeledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Osmaniye’de deprem konutları kura çekilişi ve anahtar teslim töreninin ardından Metin Tamer Sitesi ve Sefa Evler Sitesi’ni ziyaret etti. Bakan Özhaseki, burada 6 Şubat depremlerinden önce sitelerde yaşayan ve depremlerde hasar gören evlerini yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Özhaseki’nin binaların yerinde dönüşüm kapsamında TOKİ eliyle yapılacağı müjdesini vermesiyle site sakinleri büyük sevinç yaşadı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Bakan Mehmet Özhaseki ile site sakinleri arasında samimi diyaloglar gerçekleşti. “Binada, blokta kura çekilecek, buraya dışarıdan kimse gelmeyecek” Evlerinin yerinde dönüşümü ile ilgili olarak “Bakanım biz yine aynı yerlerimizi alacağız, başka kimse olmayacak değil mi?” şeklinde soru yönelten site sakinine Bakan Özhaseki, “Abla binada, blokta kura çekilecek. Buradaki komşulara verilecek” cevabını verdi. Bakan Özhaseki, yerinde yapılacak siteye başka yerlerden birilerinin gelip gelmeyeceğini öğrenmek için sorusunu tekrarlayan vatandaşa, “Hayır hayır, abla, buradaki komşulara verilecek” ifadelerini kullandı. Cevabın ardından site sakinlerinden alkışlar yükselirken, soru soran vatandaş da, “Harikasınız ya harikasınız” diyerek mutluluğunu Bakan Özhaseki ile paylaştı. Bakan Özhaseki de, “Kardeşlerim, asıl sizler harikasınız” diyerek vatandaşlarla kucaklaştı.
Bakan Özhaseki: " Bir kaç ay içerisinde toplamda 75 bin konut teslim edilmiş olacak"
19 Şubat 2024 Pazartesi - 21:50 Bakan Özhaseki: " Bir kaç ay içerisinde toplamda 75 bin konut teslim edilmiş olacak" Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, afet bölgesinde 307 bin konutun inşaatının devam ettiğini belirterek bir kaç ay içinde toplamda 75 bin konutun teslim edileceğini söyledi. 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Osmaniye’de asrın felaketinin yaraları sarılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Osmaniye’de Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Törenine katıldı. Çekilen kurayla yapımı tamamlanan 1976 konutun hak sahipleri belirlendi. "Ülkemizin iki kusuru var ikisi de yerin altında" Her güzelin kusuru olduğu gibi ülkemizin de iki kusuru var diyen Bakan Özhaseki, ’’Cennet gibi bir vatana sahibiz, her güzelin kusur olduğu gibi ülkemizin de 2 kusuru var. İkisi de yerin altında birisi fitne odakları hiç bitmek bilmiyor .Özellikle yurtdışından destekli bazen dost gibi gözüken ülkelerin para verdiği lojistik destek sağladı ve bizim iyiliğimizi istemeyen yerinde teşvikiyle, tahrikiyle bir türlü fitne odakları bitmek bilmiyor. Birisi de depremsellik. Bir evvelki bakanlık dönemimde Cizre, Şırnak, Silopi Yüksekova tamamına gittim. O teröristlerin yaktığı, yıktığı yerlere evler yaptım ve hepsine de dönüp sordum. Cizre’deyiz evleri teslim edeceğiz sosyal medyadan sabaha kadar bana küfür ettiler. Kayseri’nin faşist bakan ne işin var burada defol buradan diyelim naralar attılar, bir gün sonra dedim ki doğru Kayseri’yi Türkmen çocuğuyum sünniyim ama geldim size hizmet ediyorum. Geldiler teröristler evlerinizi yıktılar evlerinizi yapıyorum, Dicle’yi ıslah ediyorum ve kenarına park yapıyorum, sularınızı getiriyorum, kanalizasyonlar yapıyorum buraya. Benim dedem Doğu’da gitmiş, şehit olmuştu, Erzurum’da sizin dedenizde belki Çanakkale’de şehit olmuştur. Biz kardeşiz, bana niye geldin, Kayseri’nin faşist diyenler. Şu 1 kilometre ötede öteden Amerikan güçleri var, dönün onlara sorun 10 bin kilometre öteden niye geldiniz Johns’lar desenize dedim" dedi. Türkiye’nin deprem ülkesi olduğuna dikkat çeken Bakan Özhaseki, ’’Bu güzel ülke ne yazık ki bir deprem ülkesi son yüzyıl içerisinde ana karamızda ve denizlerimizde meydana gelen 6 ve üzerinde yıkıcı diye tarif ettiğimiz deprem sayısı 231, hem denizde hem karada meydana gelen yıkıcı deprem sayısı artı küçükleri saymıyorum. Kaybettiğimiz insan sayısı 130 bin maddi hasar milyarlarca dolar işin manevi tarafında ölçecek bir alet daha icat olmadı. Bu kadar acı bir tabloyla karşı karşıyayız zaman yapmamız gereken doğanın cenabı hakkın yarattığı bu güzel doğanın kendi içindeki bu kanunlarını bilip ona göre hareket edeceğiz. Her ne yapıyorsak deprem gerçeğin bilerek o binaları yapmak, evlerimizi yapmak, iş yerlerimizi yapmak, küçücük bir kulübe bile yapıyorsak buna uygun yapmak zorundayız’’ ifadelerini kullandı. Bakan Özhaseki, ’’6 Şubat’ta 9 saat arayla çok uzun süre neredeyse 3 dakikası var, 7. 6 ve 7. 7 gibi bir şiddetle sarsıldık. Yüzeye çok yakın evlerimizin altından gidiyor. Öyle bir hasar bıraktı ki unutulacak gibi değil evet, bin yıldır bu Anadolu Medeniyetimizde başımıza gelen en büyük felaket. Kardeşlerim o günden bu güne ne yaptık ilk saatlerde arama kurtarma faaliyeti arkasından çadır kurulu sonra konteyner kentler yaptık. Bunları en kısa sürede tamamlayınca bizler bakanlık olarak en uygun zeminlerde yerler tespit edip inşaatlara başladık, 307 bin konutumuzun inşaatı hızla devam ediyor. Dile kolay arkadaşlar bu sayı. TOKİ’nin yıllık kabiliyeti 60 bindi, Emlak Konutumuzun 10 bin civarındaydı, Yapı İşleri de öyle diyelim ama şu anda başlayıp devam eden, bitme aşamasına gelen, şimdi teslim edeceğimiz veya birkaç ay içerisinde vereceğimiz tam 75 bin konut var. Bunların içerisinde 50 bin köy evine başladık, bir kısmında da ihaleler devam ediyor. Çelikten yapıyoruz, 5 tona yakın çelik, aralarında taş yünü, dışında betonpan, içinde alçıpanlarını koyarak; sağlam, 9 şiddetinde bile deprem olsa yıkılmayacak konutlar yapıyoruz. Allah izin verirse önümüzdeki günlerde her birini yavaş yavaş, her ay 10-15 beş binini, 20 binini teslim etmeye devam edeceğiz" dedi. "Depremzede vatandaşlarımızın tamamı evlerine oturana kadar buradayız" Bakan Özhaseki, Osmaniye’de 11 bin 236 hak sahibi olduğunu belirterek ’’Bir taraftan da hepinizin hatırlayacağı üzere yerinde dönüşüm için çalışmalara başladık komşularımızdan ayrılmak istemiyoruz, kuramız başka yere çıkarsa diye tedirginlik duyuyoruz diye kardeşlerimize biz destekleyelim siz yapın kampanyasını başlatmıştık. Yerinde dönüşüm projesine de 256 bin kişi müracaat etti. Bir kısmı işe başladı, yapıyorlar, yapıları da gelip görüyoruz. Onlara da çok uygun şekilde hibe ve kredi desteği vermeye başladık. Köy evlerine başladık .Şehirlerin merkezine başladık ana caddelere başladık. Her bir tarafta hummalı bir çalışma sürüyor. Bu arada 60 milyar kadar bir kaynak temin ettik, onun 4 milyar lirasını Osmaniye’miz, için ayırdık. Osmaniye’nin başından sonuna su şebekeleri, kanallarını arıtma sistemini yeniden sıfırdan inşa edeceğiz. Osmaniye üzerinde de 11 bin 236 hak sahibi var. Hak sahipliğini ispatlamış 11 bin kardeşiz. Bugün burada bin 600 teslim ediyoruz, önümüzdeki ay biraz daha devam edeceğiz. Sonraki aylarda devam edeceğiz. Yeni başladıklarınızı Allah izin verirse inşaat süresi olarak hem bir sene diyoruz. Temel attık en geç bir sene içerisinde teslim etmek üzere diyoruz. Burada da bütün konutlarımıza sizlere teslim edene kadar. Bütün hak sahipleri evlerine oturuncaya kadar ve halk sahibi kardeşlerimiz Allah sizden razı olsun, hakkımız helal olsun deyince kadar buradayız inşallah, sizler bu duası almaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Bakan Mehmet Özhaseki, ’’Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreninin’ ’ardından depremlerden etkilenen esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.