ASAYİŞ - 17 Mart 2024 Pazar 13:12

Beton dökümü esnasında meydana gelen çökmede 4 işçi yaralandı

A
A
A
Beton dökümü esnasında meydana gelen çökmede 4 işçi yaralandı

Osmaniye’de beton dökümü esnasında inşaatta meydana gelen çökmede ilk belirlemelere göre 4 işçi yaralandı.


Olay, Düziçi ilçesi Alibozlu köyünde meydana geldi. Bölgede devam eden inşaatta beton dökümü esnasında çökme meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İnşaat alanından kurtarılan 4 işçi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralı işçilerin isimlerinin M.Ş., A.B., İ.K. ve İ.P. olduğu öğrenildi.



Beton dökümü esnasında meydana gelen çökmede 4 işçi yaralandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya’nın yöresel ürünleri YÖREX’te tanıtılıyor Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenen 13. Yöresel Ürünler Fuarı’nda Alanya’nın yöresel ürünlerinin yer aldığı stant, yüzlerce ziyaretçi ağırladı. Fuarın ilk gününde Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Alanya Orman ve Tarım İlçe Müdürlüğü, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, Alanya Ziraat Odası, Alanya Sanayici ve İş İnsanları Derneği, Alanya Avokado Üreticileri Birliği, Alanya Muz Üreticileri Birliği, Alanya Keçiboynuzu Üreticileri Birliği destekleriyle açılan stant, yüzlerce ziyaretçiyi ağırladı. Fuarı değerlendiren ALTSO Başkanı Eray Erdem ise şunları söyledi: "Bu yıl on üçüncüsü düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda Alanya olarak yerimizi aldık. Öncelikle böyle bir organizasyonu yıllardır başarıyla sürdüren yetkililere teşekkür ediyorum. Fuarda; Alanya Kaymakamlığımız ve Alanya Belediyemiz başta olmak üzere Alanya’mızda yer alan kurumlarla iş birliği içerisinde açtığımız standımızda Alanya’mızın yöresel ürünlerini sergileyip, tanıtımını yapıyoruz. Tarım alanında bir adım ileriye gidebilmek için bu tür organizasyonların önemini biliyoruz. Alanya’mızın yöresel ürünleri için de bu tür fuarlar büyük anlam ifade ediyor. İnşallah önümüzdeki süreçte de bu organizasyonlara destek vermeye devam edeceğiz." Başkan Erdem ayrıca 13 Ekim’e kadar devam edecek olan fuara tüm vatandaşları davet etti. Fuarın ilk gününde Alanya standı; Antalya Valisi Hulusi Şahin, önceki dönem Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayarak büyük beğeni topladı.
Balıkesir Edremit’te 37. Ahilik Haftası kutlandı Balıkesir’in Edremit ilçesinde 37. Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen kutlamalar, renkli ve anlamlı etkinliklerle gerçekleştirildi. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Altınoluk ve Akçay Mahallesi’nde lokma hayrı düzenlendi. 9 Ekim Çarşamba günü ise ilk olarak Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumu yapıldı. Ardından Esnaf Odaları Başkanları, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığını ziyaret etti. Ardından ise Şehit Hamdibey Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, esnaflar ve vatandaşlardan oluşan kortej, 50 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ile yürüyüş yaptı. Şehit Hamdi Bey Meydanı’nda başlayan yürüyüş, Yılmaz Akpınar Bulvarı boyunca devam ederek Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Meydandaki törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Edremit Lokantacılar ve Köfteciler Odası Başkanı Aykut Dürüst ile Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş birer konuşma gerçekleştirdi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende şehitler ve ebediyete intikal etmiş esnaflar için dualar edildi. Edremit Lokantacılar ve Köfteciler Odası Başkanı Aykut Dürüst konuşmasında, Ahilik geleneğinin Ahi Evran Veli tarafından 13. yüzyılda temellerinin atıldığını belirterek, Ahilik kültürünün toplumda birliğin, beraberliğin ve yardımlaşmanın simgesi olduğunu vurguladı. Dürüst, “Ahilik; dürüstlük, cömertlik ve hoşgörü temelleri üzerine kuruludur. Eline, beline, diline hakim olmak; gönlünü ve sofranı açık tutmak demektir” ifadelerini kullandı. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ise yaptığı konuşmada, “Ahilik Haftası’nız kutlu olsun. Esnaflarımız, sadece kendi işlerini değil, Edremit’in ekonomisini de kalkındıran emektarlardır. Bu etkinliklere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Tören kapsamında, geleceğin esnafları ve zanaatkarları olacak öğrenciler “Ahilik Yemini” ederken, Edremit Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Metin Koyuncu tarafından, mesleki eğitimde başarılı olan öğrencilere “Şed Kuşatma” töreni düzenlendi. Kaymakam Ahmet Odabaş ve oda başkanları tarafından da Mesleki Eğitim Okulu’nu başarıyla tamamlayan öğrencilere hediyeler takdim edildi. Program, yılın ahisi seçilen esnaflara plaket verilmesiyle sona erdi.
Düzce Düzce Üniversitesi beden dilini öğretti Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Beden Dili Eğitimi”, özel danışmanlık şirketi kurucu ortağı Oktay Kendirci’nin katılımıyla Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlendi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı, “Kariyer Merkezi olarak öğrencilerin bilgi, beceri, ilgi alanları, yetenekleri ve eğitim aldıkları bölüm ile kariyer seçenekleri arasındaki bağlantıları keşfetmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda gerçekleştirilecek bölgesel kariyer fuarına paydaş üniversite olarak yer alacağız. Batı Karadeniz Kariyer Fuarı ise bu yıl Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek” dedi. Dr. Öğr. Üyesi Yazıcı öğrencilerin iş ve staj ilanlarını takip edebilecekleri yetenekkapisi.org adresine üye olmalarını tavsiye ederek konuşmasını sonlandırdı. Özel danışmanlık şirketi kurucu ortağı Oktay Kendirci, konuşmasında beden dili bilmenin önemi, beden dilinin etkisi, göz kontağı kurmak, jest ve mimikler, vücut duruşu, kişisel alan, mahrem alanlar, tokalaşmak, dokunmalar ve oturuşlar gibi beden dilimizin neler anlattığına dair bilgiler verdi. Oktay Kendirci, yaptığı skeçle keyifli bir eğitim sunarken, "Bir iş başvurusunda veya bir toplumda ilk 45 saniyede karşınızdakine verdiğiniz etki tüm süreci belirleyecektir. Beden dilinizi kullanarak bu 45 saniyeyi çok güzel kullanmalısınız. Özellikle kişisel alanları ve eşyaları izinsiz kullanmamalı veya kurcalamamalıyız" ifadelerine yer verdi. Eğitim toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Bolu Bolu’da Karavan Park projesi hayata geçiyor Bolu Belediyesi’nin “100. Yıl Cumhuriyet Parkı” ve park bünyesinde hizmet verecek “Karavan Park” projelerinin inşası hız kesmeden devam ediyor. Bolu Belediyesi, Büyüksu Deresi kenarında başlattığı çalışmalarla, bölgenin en büyük parkını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bolu Belediyesi, şehrin kuzeyinde Büyüksu Deresi kenarındaki 91 bin metrekarelik alanda, parkın inşa çalışmalarına başladı Çeşitli peyzaj alanları, yapay bitki tepeleri, çocuk oyun alanları, göl manzaralı restoran, koku bahçeleri, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurları gibi birçok sosyal donatıyla bölgeye değer katacak olan Cumhuriyet Parkı için hummalı çalışmalar sürüyor. 6 bin 500 kamyon hafriyat taşındı Park alanında Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kaba tesviye çalışmaları kapsamında 130 bin metreküp hafriyat çıkarılarak 6 bin 500 kamyon toprak taşındı. Alandaki kanalizasyon hatları da başarıyla deplase edildi ve ulaşımı kolaylaştırmak için yeni yollar yapıldı. Devasa gölet inşası başladı Parkın dikkat çeken unsurlarından biri olan devasa göletin inşası için 8 bin metrekarelik alanda kazı çalışması yapıldı. Göletin zemini kil ile kaplanacak olup, su ihtiyacı yeraltı sularından sondaj yoluyla karşılanacak. Sondajla çıkartılacak su; göletin su seviyesini sürekli olarak koruyacak ve parkın genel sulama ihtiyaçlarına da hizmet edecek. Karavan Park’ta çalışmalar tam gaz ilerliyor Cumhuriyet Parkı Projesi kapsamında inşa edilecek “Karavan Park” da hızla ilerliyor. Toplam 132 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek olan proje, Bolu’da kamp turizmine yeni bir soluk getirecek. 4 bin metrekarelik alanda 8 bin metreküp hafriyat çalışmasıyla başlayan proje kapsamında, karavan sahiplerinin kullanabileceği çardaklar monte edilirken, tuvalet ve duş alanlarının altyapı çalışmaları da tamamlandı. Tamamlandığında ziyaretçilere hizmet verecek 100.Yıl Cumhuriyet Parkı bünyesinde hayat bulacak Karavan Park tamamlandığında, kamp ve karavan alanlarının yanı sıra piknik ve spor alanları gibi birçok sosyal ve dinlenme alanıyla ziyaretçilere hizmet sunacak.