ASAYİŞ - 30 Haziran 2024 Pazar 20:45

Ortaca’daki yangında 2 sera zarar gördü

A
A
A
Ortaca’daki yangında 2 sera zarar gördü

Muğla’nın Ortaca ilçesinde ormanlık alanda çıkan seralara sıçrayan yangında 2 sera zarar gördü.


Edinilen bilgiye göre, Ekşiliyurt Mahallesi Yedinci Sokak’ta saat 19.00 sıralarında, ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisi ile alevler ormanlık alanının yanında bulunan seralara da sıçradı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Yangında ormanlık alanının yanı sıra 2 serada zarar meydana geldi. Ekipler yangının çıkış nedeninin belirlenebilmesi için çalışma başlattı.


Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



Ortaca’daki yangında 2 sera zarar gördü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi’den kadınlara özel kitap servisi Osmangazi Belediyesi, kadınları kitap okumaya teşvik etmek ve kadınların toplumsal yaşamda daha fazla yer alarak sosyalleşmelerini sağlamak adına ‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’ projesini hayata geçirdi. Osmangazi Belediyesi, ilçedeki kadınlara kitap okuma alışkanlığı arttırmak ve bu aktiviteyi günlük ritüel haline getirmek adına çok önemli bir projeye imza attı. ‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’ adı altında hayata geçirilen projede, ilçenin belirlenen bölgelerindeki 4-5 mahalle gruplandırılacak ve muhtarla işbirliği yapılarak kadınlara, kitaplar dağıtılacak. İki aylık periyotlar halinde dağıtılacak olan kitaplar, akıcı ve kişisel gelişime katkı sağlayacak nitelikte içeriğe sahip eserler arasından seçilecek. Projede kadınların, kitabını okudukları yazar ile buluşturularak sohbet etmeleri ve kitaplarını yazara imzalatmaları da amaçlanıyor. ‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’ projesi çerçevesinde ilk olarak, Tuluhan Tekelioğlu’nun kaleme aldığı ‘Yapa-bilirsin’ adlı eseri Osmangazili kadınlara dağıtılacak. Projenin başlangıç noktası olarak belirlenen Soğanlı, Alemdar, Gaziakdemir ve Sırameşeler mahallelerinde oturan kadınlar, 5 Temmuz Cuma günü saat 14.00’da Soğanlı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek proje tanıtım toplantısı ile birlikte kitaplarını teslim alabilecek. “Kadın okursa çocuğunu da okutur” Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “İlçemizde yaşayan kadınlarımızın kitaba erişimini kolaylaştırmak istiyoruz. Kadınlarımızın kitap okumanın tadına varmalarını, bunu hayatlarının bir parçası haline getirmelerini amaçlıyoruz. Okuma, hayat boyu gelişen bir beceridir ve düzenli okuma bizi önemli oranda geliştirir. Okuma, yeni bilgilere ulaşmamızı sağlayan en önemli araçtır. Kadın okursa çocuğunu da okutur. Bu projemizle de hem kadınlarımıza hem de kadınlarımız aracılığıyla çocuklarımıza da kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
Gaziantep Büyükşehir ve Şehitkamil arasındaki koordinasyonu Atar sağlayacak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Ersin Atar, Şehitkamil Belediyesi Büyükşehir İlişkilerinden Sorumlu Koordinatör olarak atandı. Ersin Atar, Şehitkamil Belediyesinin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerini yürütecek ve bu ilişkilerin etkin bir şekilde yönetilmesinden sorumlu olacak. Atar’ın, bu yeni görevle birlikte Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasındaki ilişkilerin daha verimli ve etkin bir şekilde yönetilmesi bekleniyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz; Ersin Atar’ın koordinasyon sağlamak, bilgilendirme yapmak, çalışmaların takibi, imar konuları, iletişimin güçlendirilmesi, temsiliyetin artırılması, gündem maddeleri, rapor ve destek, görüşme ve tanışma organizasyonu, bilgilendirme, çalışma ve destek konularında gibi konularda önemli çalışmalar yürüteceğini söyledi. Başkan Umut Yılmaz, Ersin Atar’ın yeni görevinin, Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasındaki iş birliğini daha da güçlendireceğini ve belediyelerin ortak projelerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Başkan Yılmaz, Ersin Atar’a yeni görevinde başarı diledi. Yeni görevin sorumlulukları Ersin Atar, Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile olan ilişkileri güçlendirmek ve koordinasyonu sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütecek. Atar, Şehitkamil Belediye Başkanı’na, Büyükşehir Belediyesi’nde Şehitkamil ile ilgili gelişen konular, meclis gündemleri ve encümen gündemleri hakkında düzenli bilgi verecek. Ayrıca, Başkan’ın belirttiği projelerin Büyükşehir bünyesinde takibini sağlayacak ve imar konularında bilgilendirmeler yapacak. Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili bürokratları arasında iletişimi güçlendirmek ve işlemlerin hızlandırılmasını sağlamak amacıyla çalışacak Atar, Şehitkamil Belediye Başkanı’nın, Gaziantep Büyükşehir nezdinde temsiliyetini arttırmak için de gerekli çalışmaları yürütecek. Bu fikirde Ersin Atar, gündem maddelerinin Büyükşehir Belediye Meclisi veya encümenine getirilmesi için de adımlar atacak. Bunun yanı sıra Büyükşehir meclis üyelerinin Şehitkamil Belediye Başkanı ile tanışmaları ve görüşmelerini organize edecek olan Atar, Gaziantep’teki diğer ilçelerle yapılabilecek işbirlikleri konusunda da raporlar sunacak. Bu çalışmalar, Belediye Başkanı’nın yönlendirmeleri doğrultusunda hayata geçirilecek.