GÜNDEM - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 12:30

Muğla İl Müftülüğü’nde ’Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Ailelik’ paneli düzenlendi

A
A
A
Muğla İl Müftülüğü’nde ’Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Ailelik’ paneli düzenlendi

Muğla İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda ’Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Ailelik’ konulu panel gerçekleştirildi.



Panele, Çocuk Gelişimci Fatma Emre, Vaizler Gülsüm Toraman ve Rukiye Avcı konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğe Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, İl Müftü Yardımcısı Sema Özbakış, Menteşe İlçe Müftülüğü din görevlileri ve İl Müftülüğü personeli de katılım gösterdi.



Panelde, koruyucu aile olan bir anne, tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Anne, koruyucu aile olmanın getirdiği sorumlulukları ve yaşadığı deneyimleri anlatarak, bu sürecin dini ve manevi boyutlarını vurguladı. Çocuk Gelişimci Fatma Emre, çocuk gelişiminin önemine değinirken, koruyucu ailelerin çocuklara sağladığı katkıları bilimsel verilerle destekledi. Vaizler Gülsüm Toraman ve Rukiye Avcı ise dini referanslar ışığında koruyucu aile olmanın önemini anlatarak, İslam dininin bu konuda sunduğu rehberliği vurguladılar.



Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, panelin sonunda yaptığı konuşmada, koruyucu aileliğin toplumdaki önemine değinip, bu tür etkinliklerin farkındalık oluşturma açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. İl Müftüsü, katılımcılara ve konuşmacılara teşekkür ederek, bu tür faaliyetlerin devam edeceğini ifade etti.



Muğla İl Müftülüğü’nde ’Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Ailelik’ paneli düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Otel sahibinin öldürüldüğü olayda 1 kişi tutuklandı Aydın’ın Kuşadası ilçesinde alacak verecek kavgasında otel sahibinin öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 1’i tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Otel sahibinin vurulma anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 4 gün önce Kuşadası ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Turizm Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre A.D. isimli şüpheli, 3-4 kişilik grupla birlikte Gökhan Özçelik’e ait otele gitti. Aralarında alacak verecek meselesi olduğu iddia edilen iki grup arasında tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda silahlar çekilirken otel sahibi Gökhan Özçelik karnından vuruldu. Şüpheliler olay yerinden kaçarken ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan Özçelik’i ilk müdahalenin ardından ambulansla Kuşadası Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Hastanede hemen tedavi altına alınan Özçelik, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 1 kişi tutuklandı Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri ise şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda şüpheliler A.D. (52), E.D. (18), V.D. (17), Ş.B. (20) ve M.S.D. (26), Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekiplerince yakalandı. Yakalanan 5 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden V.D . tutuklanırken, diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Aydın Otel sahibinin öldürüldüğü silahlı kavganın görüntüleri ortaya çıktı Aydın’ın Kuşadası ilçesinde alacak verecek kavgası sonrasında karnından vurularak öldürülen otel sahibi olayında gözaltına alınan beş kişiden biri tutuklanırken, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Otel sahibinin vurulma anı ve yere yığılması otelin güvenlik kamerası tarafından an be an kaydedildi. Olay, 4 gün önce Kuşadası ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Turizm Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre A.D. isimli şüpheli yanına aldığı 3-4 kişilik grupla birlikte, Gökhan Özçelik’e ait otele gitti. Aralarında alacak verecek meselesi olduğu iddia edilen iki grup arasında tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda silahlar çekilirken otel sahibi Gökhan Özçelik karnından vuruldu. Şüpheliler olay yerinden kaçarken ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan Özçelik’i ilk müdahalenin ardından ambulansla Kuşadası Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Hastanede hemen tedavi altına alınan Özçelik, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bir kişi tutuklandı Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri ise şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda şüpheliler A.D.(52), E.D.(18), V.D.(17), Ş.B.(20), ve M.S.D.(26) Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekiplerince yakalandı. Yakalanan 5 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden V.D . tutuklanırken, diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.