Yerel Haberler
Muğla
19 Mayıs 2024 Pazar - 23:52 Köyceğiz’de 19 Mayıs coşkusu gençlik yürüyüşü ve Kolpa konseri ile devam etti Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu gençlik yürüyüşü ve Kolpa konseri ile devam etti. Köyceğiz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen gençlik yürüyüşünde Köyceğiz Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, bayraklarla trampet takımına eşlik ederek Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak ve Köyceğiz Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın da katıldığı gençlik yürüyüşüne, yoldan geçen bazı vatandaşlar alkışlarla eşlik etti. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için düzenlenen organizasyonda yüzlerce kişi ellerinde Köyceğiz Belediyesi’nin dağıttığı Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile yürüdü. Yürüyüşe katılanlar dev Türk Bayrağı ve Atatürk posterini de en önde ellerinde taşıdılar. Yürüyüşe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla insan seli oluştururken caddeyi kırmızı beyaza boyadı. Cumhuriyet Meydanı’na gelen vatandaşlar Köyceğiz Belediyesi’nin organize ettiği Kolpa konserini izledi. Kolpa, en çok dinlenen şarkılarını gençler için söyledi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde Belediye Başkanı Erdoğan, Kolpa grubuna çiçek takdim edip, tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.
Bodrum’da yasağa rağmen inşaatlar tam gaz devam ediyor
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 16:00 Bodrum’da yasağa rağmen inşaatlar tam gaz devam ediyor Bodrum’da turizm sezonunun gelmesiyle birlikte inşaat yasakları 15 Mayıs itibariyle başladı. İnşaat yasaklarını dinlemeyen firmalar ise çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’nin en pahalı komutlarının, villalarının ve malikanelerin satıldığı Bodrum’da, her yıl olduğu gibi bu yıl da 15 Mayıs’tan itibaren inşaat yasakları başladı. Turizm sezonu 15 Nisan’da başlarken, inşaat yasakları da 15 Mayıs tarihinde başladı. 15 Mayıs - 15 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan yasaklarda inşaatlarda gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri yapılamayacak. Sadece çevreye rahatsızlık verilmeyecek şekilde ince işler ve tadilatlar yapılabilecek. Altyapı çalışmaları ile ilgili faaliyetlerin ise izin alınarak yapılabileceği ifade edildi. Yasaklar umurlarında olmadı Bodrum’da inşaat firmalarının yasakların gelmesine rağmen çalışmalarını sürdürdüğü görüldü. İnşaatlarını bitirmeye çalışan firmaların gürültü, görüntü kirliliğine devam ettiği, ağır vasıta araçlarının ise halen çalışmalarını sürdürdüğü gözlendi. İnşaat firmalarının yasaklara aldırış etmemesi ise dikkatlerden kaçmadı. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, bir an önce denetimlerin başlaması gerektiğini ve inşaat çalışmalarının turizmi olumsuz etkilediğini söyledi.
Turhan Selçuk Karikatür Yarışması sonuçları belli oldu
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 15:02 Turhan Selçuk Karikatür Yarışması sonuçları belli oldu Milas Belediyesi tarafından Milaslı Çizer Turhan Selçuk anısına bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ve Türkiye’nin en geniş katılımlı yarışmalarından biri olan Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda dereceye giren eser ve eser sahipleri belirlendi. Birincilik ödülünü, çocukların teknoloji bağımlılığına dikkat çeken Türkiye’den Mehmet Akif Özdal kazandı. Milas Belediyesince bu yıl 14.’sü düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması kapsamında ödül alan eser ve eser sahipleri belirlendi. Seçici kurul, 57 ülkeden 379 karikatürist tarafından gönderilen Bin 535 karikatürü titizlikle değerlendirdi. Yapılan değerlendirmede; birincilik ödülünü Türkiye’den Mehmet Akif Özdal çocukların teknoloji bağımlılığına dikkat çeken karikatürüyle elde etti. İkincilik ödülünü Alireza Pakdel (İran), üçüncülük ödülünü Menekşe Çam (Türkiye), jüri özel ödülünü ise Zakir Sargitov (Rusya) kazandı. 14. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nın ödül töreni eylül ayında gerçekleştirilecek. Yarışmada birinciye 20 Bin lira, ikinciye 15 bin lira, üçüncüye 10 bin lira ödül verilecek. Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz da ödül alan eser sahiplerini kutlayarak, başarılarının devamını diledi. İlki 2011 yılında gerçekleştirilen ve Milas doğumlu ünlü Çizer Turhan Selçuk anısına gerçekleştirilen bu önemli etkinliğin tüm dünyada ses getirdiğini, en fazla eser gönderilen karikatür yarışmalarından biri olduğuna dikkat çeken Başkan Topuz, “Milas’ın ortak değeri haline gelen bu yarışmayla Milaslı çizerimizin adını yaşatıyor, Milas’ı sanat kenti yapmak için gayret ediyoruz. 14. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’na 1535 karikatür göndererek sosyal ve siyasi konulara yenilikçi çizimlerle dikkat çeken 379 karikatüristimize ve jüri üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bodrum FK, play-off yarı final ilk maçında Çorum FK’ya konuk olacak
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 13:56 Bodrum FK, play-off yarı final ilk maçında Çorum FK’ya konuk olacak Bodrum Futbol Kulübü, Trendyol 1. Lig Play-Off yarı final ilk maçında Çorum FK’ya konuk olacak. Maçın hazırlıklarını sürdüren yeşil-beyazlı ekip Çorum’dan avantajlı skorla dönüp rövanş maçında turu geçen taraf olmak istiyor. Maçın zorlu geçeceğini belirten Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, “İlk maçı doğru şekilde bitirip içerideki maça avantajlı gelmek istiyoruz, elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi. Trendyol 1. Lig Play-Off yarı final ilk karşılaşmasında Bodrum FK, 20 Mayıs Pazartesi saat 20.00’de Çorum FK’ya konuk olacak. Yalıçiftlik İsmail Altındağ Tesislerinde mücadelenin hazırlıklarını sürdüren yeşil-beyazlı ekip Çorum karşısında avantajlı skor elde edip evinde oynayacağı rövanş maçında adını finale yazdıran taraf olmak istiyor. Yeşil-beyazlı ekipte kart cezası bulunan Omar İmeri Çorum karşısında forma giyemezken sakatlıkları bulunan Celustka ve Erkan’ın durumunun ise maç günü netlik kazanacağı belirtildi. İsmet Taşdemir: "Maç kolay olmayacak" Play-Off yarı final ilk maçı ile ilgili değerlendirme yapan Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, “Çok güzel bir oyunun karşılığında turu geçen taraf olduk. Oyuncu kardeşlerimi bir kere daha tebrik ediyorum. Bu sene ligimize renk katan çıktığı ilk senede çok başarılı olan çok iyi de futbol oynayan Çorum FK ile oynayacağız. Sezon başından beri çok inişli ve çıkışlı bir grafik sergilemediler. Serkan hocayla beraber iyi bir gidişatları var. Onlar da hak ettikleri yerde ve zorlu bir rakibe karşı mücadele edeceğiz. İlk maçı doğru şekilde bitirip içerideki maça avantajlı gelmek istiyoruz. Rakibi seyrettikten sonra bunun o kadar kolay olmadığını düşünüyorum ama elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi. Samet Yalçın: "Takım olarak iyi durumdayız" Takımın tecrübeli oyuncularından Samet Yalçın, “Boluspor maçının zor geçeceğini biliyorduk. Maç zor geçti ve çok zorladılar bizi kendi oyunlarının dışında bir oyun oynamaya çalıştılar. Galip geldik ve tur atladık. İnşallah Çorum’dan da iyi bir skorla dönüp burada avantajlı şekilde sahaya çıkmak istiyoruz. Takım olarak iyi durumdayız ve böyle devam edersek Çorum’u da eleyip finale kalabiliriz” diye konuştu.
Köyceğiz Naip Hüseyin Anadolu Lisesi’nden büyük başarı
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 12:57 Köyceğiz Naip Hüseyin Anadolu Lisesi’nden büyük başarı Muğla’nın Köyceğiz Naip Hüseyin Anadolu Lisesi 12-D(Yabancı Dil Sınıfı) sınıfı öğrencisi Mert Can Daşdemir, YDS’de 88,75 puan alarak büyük bir başarıya imza attı. Köyceğiz Naip Hüseyin Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “YDS(Yabancı dil sınavı), Avrupa Dil Portföyü (CEFR) referans alınacak olursa, "C1 Advanced" seviyesine karşılık gelen ve tanınırlığı olan, ülkemizde referans alınan bir sınavdır. Tüm dünyada bu sınavdan A(90 ve üstü) seviyesinde puan alanlar sınava girdiği yabancı dili, ana dili seviyesinde kullanabildiği kabul edilmektedir. Üniversiteler akademik kariyerde(doktora, doçentlik ve profesörlükte) bu sınavı esas almaktadır ve birçok akademisyen bu sınavda iyi puan alamadığı için bir üst unvana geçememektedir. Kamu personeli açısından da bu sınavda A(90 puan ve üstü), B(80-89 puan aralığı), C(70-79 puan aralığı) seviyesinde puan aldığı zaman dil tazminatı almaktadır. Mert Can Daşdemir, bu sınavda A kategorisinin sadece 1,25 puan gerisinde puan alarak B seviyesinde yabancı dile hakim olduğunu kanıtlamıştır. Bu başarısından dolayı Mert Can Daşdemir’i ve kendisini yetiştiren İngilizce Öğretmeni Sayın İbrahim Dirim’i tebrik eder, aynı başarıyı üniversite giriş sınavında da başarısını arttırarak tekrar etmesini temenni ederiz” ifadeleri kullanıldı.