SPOR - 30 Eylül 2024 Pazartesi 10:26

Sporcular, Mersin’in antik tarihi ve eşsiz doğasında koştu

A
A
A
Sporcular, Mersin’in antik tarihi ve eşsiz doğasında koştu

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ’Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu’na katılan sporcular, Mersin’in antik tarihi ve eşsiz doğasında koştu. Bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen maratonda 10 ülkeden 550 sporcu 5 farlı kategoride mücadele etti.


Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından ’Doğanın İçinde Tarihe Koş’ sloganıyla düzenlenen ’Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu’ gerçekleştirildi. Bu yıl 3.’sü düzenlenen maratona yurt içinden ve yurt dışından amatör ve profesyonel olmak üzere toplam 550 sporcu katıldı. Erdemli’nin antik tarihi ve eşsiz doğası eşliğinde 5 farklı kategoride koşan sporcular; 8 kilometrelik Korykos, 15 kilometrelik Elaiussa Sebaste, 33 kilometrelik Kızkalesi, 33K Kızkalesi Takım ve 56 kilometrelik Kilikya Parkuru’nda birincilik mücadelesi verdi.



Dereceye girenlere ödülleri verildi


Maratonda; 8K Erkekler Genel Klasman Erkekler kategori birincisi Hasan Hüseyin Yüksel, ikinci Omar Alhaje ve Sinan Şeker ise üçüncü oldu. 8K Kadınlar Genel Klasman kategorisinde birinci İrina Vinogradskaia, Adina Vakhidova ikinci, Alona Benko ise üçüncü oldu.


15K Erkekler Genel Klasman kategorisinde, Mesut Akpınar birinci, Ramazan Çoban ikinci, Deniz Gülbeyaz üçüncü oldu. Aynı kategoride Kadınlar Genel Klasman’da Nursel Karataş birinci, Olga Bondareva ikinci, Songül Berikol üçüncü oldu.


33K Erkekler Genel Klasman Kızkalesi parkurunda, Koray Het birinci, Şahap Dede ikinci, Engin Akkuş üçüncü olurken; Kadınlar kategorisinde de Nazan Elçin birinci, Bahar Ozacar ikinci, Natalia Mamon üçüncü oldu. 33K Kızkalesi takım kategorisinde birinci F.S.M, ikinci Akkuyu Run Aka, üçüncü ise Akkuyu Run takımı oldu.


56K Erkekler Genel Klasman kategorisinde yarışan Mustafa Dağdelen birinci, Halil Esgin ikinci, Veysi Güçkan ise üçüncü oldu. Aynı kategoride koşan Zeynep Sayar üçüncü, Yaren Demirdöğenler ikinci, Özlem Doğan ise birinci oldu.


Gün boyu devam eden maratonda birincilere Büyükşehir Belediyesi protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.



"Tabiri caizse açık hava müzesinde koşu yaptılar"


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Uluslararası Kilikya Maratonu’nun geleneksel hale geldiğini belirtti. Sporcuların mücadelelerini Mersin’in en güzel beldesi olan Kızkalesi’nde yaptıklarını ifade eden Tok, "Tabiri caizse açık hava müzesinde koşu yaptılar. Amaç birinci veya sonuncu olmak değildi. Maratona toplam 550 sporcu katıldı. Her sene bu sayı artarak devam ediyor. Geleneksel hale getirdiğimiz maratonumuz devam edecek" diye konuştu.



Sporcular güzergahtan memnun kaldı


Gaziantep’ten maratona katılan 56K birincisi Mustafa Dağdelen, 2 yıl önce de Kilikya Ultra Maratonu için Mersin’e geldiğini belirterek, "Gerçekten doğanın içerisinde koşarken, etrafta bu kadar yeri görmek ve içinden geçmek çok keyifliydi" dedi. Sıcak hava ve nemin etkisiyle parkurda zorlandığını dile getiren Dağdelen, buna rağmen maratonu bitirdiğini kaydetti.


33K Kadınlar Genel Klasman kategori birincisi Nazan Elçin de maratonda istediği hedefi yakaladığını söyledi. Birinci olmayı çok istediğini dile getiren Elçin, "Gerçekten zor bir parkurdu ama güzeldi. Herkesin deneyimlemesi gereken bir parkur" diye konuştu. Bu tür etkinliklerin Mersin’in tanıtımına katkısına değinen Elçin, "Bu tür spor müsabakaları ile Mersin uluslararası bir şehir haline geliyor" dedi.


15K koşusu Genel Klasman Erkekler birincisi Mesut Akpınar ise maratona 2. defa katıldığını vurgulayarak, parkuru çok beğendiğini dile getirdi.


Milli sporcu 8K Genel Klasman Kadınlar birincisi Nurten Karataş, ilk defa böyle bir yarışa katıldığını, bundan sonra maratona her yıl katılmak istediğini kaydetti.


Adana’dan maratona katılan 8K Genel Klasman Erkekler birincisi Hasan Hüseyin Yüksel de normal zamanlarda doğa yürüyüşü ve trekking yapılacak bir rotada yarıştıklarını ifade ederek, "Patikalar, antik kent ve mezarlarıyla çok güzel bir parkurdu" diye konuştu.



Sporcular, Mersin’in antik tarihi ve eşsiz doğasında koştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Cambridge sınavlarına GKV damgası Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nda 2023-2024 eğitim öğretim yılında Cambridge sınavlarına katılan 34 öğrenci ve öğretmenleri düzenlenen törenle başarı sertifikalarını aldı. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel öğrencileri kutlayarak önümüzdeki süreçte birden fazla yabancı dil bilen bireylerin daha çok başarılı olacağını ifade etti. Kuruluşunun 61. yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları akademik alandaki başarılarına her geçen gün yenilerini eklerken 2023-2024 eğitim öğretim döneminde Cambridge sınavlarında başarı elde eden öğrencilerin sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi. Törene GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel, GKV Özel ortaokulu Müdürü Seçil Güldemet, GKV Özel İlkokulu Müdürü Ali Dirgen, GKV Rehberlik Bölüm Başkanı Engin Biba ve çok sayıda davetli katıldı. Yabancı dilin 21. yüzyılda büyük önem taşıdığına dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel yaptığı değerlendirmede, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da okullarımızda eğitim öğretim gören bir çok öğrencimiz yabancı dil alanındaki yetkinliklerini belgelemek için girdikleri Cambridge sınavlarında büyük başarılar elde ederek bizleri gururlandırmışlardır. 2023-2024 eğitim öğretim yılında İlkokul Starters kategorisinde 9 öğrencimiz, İlkokul Movers kategorisinde 3 öğrencimiz, Ortaokul Flyers kategorisinde 7 öğrencimiz, Ortaokul KET kategorisinde 8 öğrencimiz ve Ortaokul PET kategorisinde 7 öğrencimiz olmak üzere toplam 34 öğrencimiz ve öğrencilerimizi sınava hazırlayan öğretmenlerimiz başarıyla uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalarını almaya hak kazanmıştır. Sınavlara katılan öğrencilerimize ve öğrencilerimizin sınavlara hazırlanmasında emeği geçen GKV İlkokul ve Ortaokul İngilizce Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Adıyaman Staja başlayan öğrencilere ’Genel Uyum Eğitimi’ verildi Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staja başlayan öğrencilere birim sorumluları tarafından "Genel Uyum Eğitimi" verildi. Hastanenin toplantı salonunda düzenlenen Genel uyum eğitimi programına Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fahri Dağhan, Eğitim Hemşiresi Filiz Dişkaya, Hasta Hakları Birim Sorumlusu Abidin Kaya, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Seda Karadağ, İş Sağlığı Güvenliği Sorumlusu Neşe Erdoğan ve Çevre Sağlığı Teknikeri Yüsra Çiçekli ile öğrenciler katıldı. Staja başlayan hemşire adaylarına çalışma hayatlarında aktif rol alabilmeleri için teorik eğitim ile öğrenmiş oldukları bilgileri pratik eğitimle tamamlamaları için stajyer olarak başlayacak öğrencilere "Genel uyum eğitimi" verildi. Genel uyum eğitiminde ayrıca birim sorumluları tarafından eğitime katılan stajyer öğrencilere, sağlıkta kalite standartlarına göre hastanenin genel tanımı, hastane organizasyon yapısı, hastane kuralları, hasta hakları, hasta ve çalışan sağlığı uygulamaları, hastanemizde kullanılan renkli kodlar, istenmeyen olay bildirimi, hastane misyon, vizyon ve değerleri, el hijyeni, standart enfeksiyon korunma önlemleri, izolasyon önlemleri ve kullanılan kartlar hakkında bilgilendirme ve korunma yolları, Atık Yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği ile yangın güvenliği eğitimi hakkında bilgiler anlatıldı. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirik ise sağlıktaki kalitenin arttırılması ve hasta memnuniyeti için verilen eğitimlerin önemli olduğunu belirterek aralıksız olarak sürdürüleceğinin altını çizdi.
Bursa İnegöl’ün ilk çocuk kütüphanesinde masal heyecanı İnegöl Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve her yaş grubu öğrencinin kullandığı Yeni Yaşam Alanı D Blok Nöbetçi Kitaphanesi’nde 4-6 yaş arasındaki çocuklara özel masal okuma etkinliği gerçekleştirildi. İnegöl ilçesi Ali Hatiopğlu Sokak üzerindeki konak tadilatı ile başlayan Nöbetçi Kitaphane dönüşümü, Gençlik Merkezi ve Huzur-Akhisar Mahallesi’ndeki irtibat noktasındaki alanın düzenlenmesi ile devam etti. Gelinen son süreçte ise Mesudiye Mahallesi Kanal İnegöl ve 5’incisi Yeni Yaşam Alanı içerisindeki belediye hizmet binasının D Blok bölümünde her yaş grubuna özel teknolojik kitaphanenin oluşumu, öğrencilere eğitim alanında önemli destekte bulunmaya devam ediyor. Yeni Yaşam Alanında oluşturulan D Blok Nöbetçi Kitaphanesi giriş katında 4-6 yaş arası çocukların kullanabileceği İnegöl’ün ilk çocuk kitaphanesinde hafta sonu “Bugünün Çocuklarına Öyküler” etkinliği gerçekleştirildi. Eğlenceli anların yaşandığı etkinliğe katılan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, bir süre çocuklarla birlikte sohbet ederek hediyelerini iletti. Tüm yaş gruplarının rahatlıkla kullanabileceği kitaphanelere davette bulunan Başkan Alper Taban, "Bu kitaphanede diğer kitaphanelerimizden farklı olarak Anaokulu (5-6 Yaş), ilkokul ve ortaokul öğrencileri için de bölümler tasarlandı. İlkokul bölümünde yıl içerisinde; hikaye ve masal anlatıcılığı, drama, çeşitli el becerileri atölyeleri, serbest okuma atölyeleri gibi çalışmaların yapılacağını duyurmuştuk. Bugün de bu etkinliklerden birini düzenliyoruz. 4-6 yaş arası çocuklarımıza yönelik yapılan masal anlatımı etkinliğimizi daha verimli ve faydalı geçmesi için 30 kişiyle sınırlı tuttuk. Hafta içi 5 gün boyunca etkinlik için kayıtlarımızı aldık. Bugün de Nöbetçi Kitaphane personelimizin anlatımlarıyla masal anlatımı etkinliğimiz gerçekleştiriliyor. Çocuklarını bu anlamlı organizasyona getiren velilerimize teşekkür ediyor, daha da çok kullanılmasının çocuklarımız için faydalı olacağını bildirmek istiyorum. Öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum’’ dedi.