GÜNDEM - 30 Eylül 2024 Pazartesi 12:35

Staja başlayan öğrencilere ’Genel Uyum Eğitimi’ verildi

A
A
A
Staja başlayan öğrencilere ’Genel Uyum Eğitimi’ verildi

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staja başlayan öğrencilere birim sorumluları tarafından "Genel Uyum Eğitimi" verildi.


Hastanenin toplantı salonunda düzenlenen Genel uyum eğitimi programına Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fahri Dağhan, Eğitim Hemşiresi Filiz Dişkaya, Hasta Hakları Birim Sorumlusu Abidin Kaya, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Seda Karadağ, İş Sağlığı Güvenliği Sorumlusu Neşe Erdoğan ve Çevre Sağlığı Teknikeri Yüsra Çiçekli ile öğrenciler katıldı.


Staja başlayan hemşire adaylarına çalışma hayatlarında aktif rol alabilmeleri için teorik eğitim ile öğrenmiş oldukları bilgileri pratik eğitimle tamamlamaları için stajyer olarak başlayacak öğrencilere "Genel uyum eğitimi" verildi.


Genel uyum eğitiminde ayrıca birim sorumluları tarafından eğitime katılan stajyer öğrencilere, sağlıkta kalite standartlarına göre hastanenin genel tanımı, hastane organizasyon yapısı, hastane kuralları, hasta hakları, hasta ve çalışan sağlığı uygulamaları, hastanemizde kullanılan renkli kodlar, istenmeyen olay bildirimi, hastane misyon, vizyon ve değerleri, el hijyeni, standart enfeksiyon korunma önlemleri, izolasyon önlemleri ve kullanılan kartlar hakkında bilgilendirme ve korunma yolları, Atık Yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği ile yangın güvenliği eğitimi hakkında bilgiler anlatıldı.


Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirik ise sağlıktaki kalitenin arttırılması ve hasta memnuniyeti için verilen eğitimlerin önemli olduğunu belirterek aralıksız olarak sürdürüleceğinin altını çizdi.



Staja başlayan öğrencilere ’Genel Uyum Eğitimi’ verildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Keçiören’de altyapı seferberliği Keçiören Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, vatandaşların konforlu ve güvenli sokaklarda ulaşım sağlayabilmesi için yol bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Keçiören Belediyesi ekipleri, ihtiyaç duyulan tüm mahallelerde asfalt serimi, kaldırım çalışması ve merdiven yapımı gibi hizmetlerin yanı sıra arazi temizliği çalışmalarına da yoğun mesai harcıyor. Bu kapsamda sürücü ve yayaların rahat ulaşımı için gerekli planlamaları yapan ekipler, Atapark Mahallesi asfalt çalışması, Hisar Mahallesi okul bölgesi merdiven yapımı, Aktepe Mahallesi arazi temizliği, Ufuktepe ve Subayevleri mahallelerinde kilit parke taşı yol ve kaldırım çalışmaları gerçekleştiriyor. Arazi temizlik çalışmalarıyla da bakımsız olan alanlar yenilenirken sokaklar daha temiz ve düzenli bir görünüme kavuşuyor. Öte yandan kaldırım ve merdiven ihtiyacı olan okul noktalarında da çalışma yapan ekipler, dik yokuşlu sokakları daha kullanışlı hale getirerek yayalar için güvenli bir ulaşım sağlıyor. Taleplere yönelik çalışmalar sürüyor İlçe genelinde yol bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, “İlçemizde yaya ve trafik güvenliğini artırmak ve sürücülerimize daha konforlu bir ulaşım sağlamak amacıyla mahallelerimizde yenileme, bakım, onarım ve asfalt serimi çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ekiplerimizle birlikte yoğun mesai harcayarak vatandaşlarımızın talep ettiği noktalarda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi. Yapılan çalışmalar çerçevesinde cadde ve sokaklar daha modern bir hale kavuşurken, ilçe genelindeki çalışmalar belirlenen program dahilinde devam ediyor.