ASAYİŞ - 30 Eylül 2024 Pazartesi 10:15

Tunceli’de jandarmadan operasyon: 13 mağara ve 17 sığınakta malzemeler ele geçirildi

A
A
A
Tunceli’de jandarmadan operasyon: 13 mağara ve 17 sığınakta malzemeler ele geçirildi

 Tunceli'de, İl Jandarma Komutanlığı tarafından eylül ayı boyunca düzenlenen operasyonlarda 13 mağara ve 17 sığınağın tespit edildiği, mağara ve sığınaklarda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından 6 ile 28 Eylül tarihleri arasında Aliboğazı, Ahpanos, Işıkvuran, Dereova ve Sarıyayla ana barınma alanlarından gerçekleştirilen operasyonlarda 13 mağara ve 17 sığınak tespit edildi.

Tunceli’de jandarmadan operasyon: 13 mağara ve 17 sığınakta malzemeler ele geçirildi

Mağara ve sığınaklarda yapılan aramalarda; 6 el yapımı patlayıcı ateşleme düzeneği, 164 piyade tüfeği fişeği, 52 tüp, 6 akü ile çok sayıda teknik ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Tunceli’de jandarmadan operasyon: 13 mağara ve 17 sığınakta malzemeler ele geçirildi

Herhangi bir terörist unsurun bulunmadığı Tunceli'de, terör kalıntılarını yok etmeye yönelik operasyonlara aralıksız devam edileceği belirtildi.

Ercan Topaç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Yenişehir’de son kullanma tarihi geçmiş 65 ürün ele geçirildi Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bir zincir markette aralarında bebek mamalarının da bulunduğu 65 ürünün son kullanma tarihi geçtiği halde satışa sunulduğunu tespit etti. Halk sağlığını tehlikeye atan market hakkında yasal işlem başlatılırken, son kullanma tarihi geçen ürünler toplanarak imha edildi. Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki marketlerde düzenli olarak yaptığı denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, Akkent Mahallesi’ndeki bir markette yapılan kontrollerde son kullanma tarihi geçmiş bebek maması ve bebek bisküvilerinin satılmak üzere reyonlarda olduğunu tespit etti. Bebek mamalarıyla birlikte 65 adet gıda ürününün son kullanma tarihi geçtiği halde satışa sunulduğunu belirleyen ekipler, market hakkında yasal işlem başlatarak, ürünleri imha etti. "Çocuklarımızın sağlığı söz konusu olduğunda, sorumluluğumuz katbekat artmaktadır" Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, vatandaşların sağlığını tehdit edenlere yönelik denetimlerinin aralıksız bir şekilde devam edeceğini ifade etti. Özyiğit, "Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışa sunulması halk sağlığına yönelik ciddi bir tehdittir ve bu konuda hiçbir taviz vermeyeceğiz. Özellikle çocuklarımızın sağlığı söz konusu olduğunda, sorumluluğumuz katbekat artmaktadır. Tüm vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimini sağlamak adına yaptığımız bu çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğiz. Vatandaşlarımız da bu tür durumları zabıta hattımızı ya da Yenişehir Halk Masa’mızı arayarak bildirebilirler" dedi.
Kayseri Yazar Yusuf Kaplan: "Gazze’de soykırım varsa bunun nedeni orada olmadığımız içindir" Yazar Yusuf Kaplan, Kayseri’de katıldığı programda Gazze meselesini ve gündemi değerlendirdi. Kaplan, "Bugün Gazze’de soykırım varsa, bunun nedeni biz orda olmadığımız, biz çekildiğimiz içindir, biz geldiğimizde o adamlar çekip gidecek" dedi. Türkiye’nin, stratejik olarak İran ve Mısır ile birlikte hareket etmesi gerektiğini savunan Yusuf Kaplan, ’Benim Filistin diye bir davam yok’ diyen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın köle ruhlu biri olduğunu söyledi. Kaplan, Batı’nın İslam’ın geleceğini Pers İmparatorluğu’nun çocukları ile şekillendirmek istediğini iddia etti. Kaplan, Türkiye’nin fiili bir işgal yaşamadığını ama zihnen işgal edildiğini ifade etti. Bir toplumun başına gelen en büyük felaketin, başına ne geldiğini bilmemesi olduğunu ifade eden Yazar Yusuf Kaplan; kültürel genlerle oynandığını, Türkiye’nin zihnen işgal altında olduğunu, satılmış ve mankurtlaştırılmış insan tiplerinin yetiştirildiğini söyledi. Sistem ve zihniyet değişikliği olmadığı sürece bu ülkenin altını oyacak mankurtlaştırılmış adamlar yetiştirileceğini ve eğitimin bir medeniyet meselesi olduğunu ifade eden Kaplan, "Kendi tarihimizi yazacak durumda değiliz. Osmanlı tarihini bilmeden dünya tarihi yazılamaz" dedi. İngiliz egemenliğine karşı direnen tek coğrafyanın Osmanlı Coğrafyası olduğunu, Türkiye ve İran’ın 200 yıldır aynı modernleşme cenderesinden geçtiğini, İngilizlerin Osmanlı eğitim sisteminden eser bırakmadıklarını ama İran’daki dini medrese eğitimine dokunmadıklarını ifade eden Kaplan, İngilizlerin oyununa gelinmemesi gerektiğini vurguladı. Yahudilerin Gazze’de yaptıkları bu zulümlerle insan içine çıkacak durumlarının kalmadığını, dünyanın her yerinde protesto edildiklerini ifade eden Kaplan, ABD’nin yüzlerce savaş gemisiyle Akdeniz’e Türkiye için geldiklerini ama başaramayacaklarını söyledi. Türkiye’nin İran ve Mısır’la stratejik olarak birlikte hareket etmeleri gerektiğini vurgulayan Kaplan, İran’ı Batı’nın kucağına itmemek gerektiğini söyledi. "Türkiye Batı’yla boğuşurken, İran’ın Türkiye’ye boğuştuğunu" söyleyen Kaplan; Hristiyan batının Protestan modernleşmesi ile reform edildiği gibi Şia ile de da İslam’ın modernleştirilerek yok edilmek istendiğini söyledi. Türkiye’nin eğitim sistemini de eleştiren Kaplan; böyle bir eğitim sisteminin olmayacağını, bu sistemin nesilleri heba ettiğini, ülkenin kaderini 350 Masonik devşirme ailenin şekillendirdiğini, geçtiğimiz yıl Robert Koleji’nden mezun olan öğrencilerin tamamının Türk üniversitelerini tercih etmediğini ifade etti. 2019 yılından itibaren yapmaya başladığı Medeniyet Tasavvuru Okulu’ndan da bahseden Yusuf Kaplan, 30 ülkede 52 bin talebesinin olduğunu, öğrencileriyle tarih ve medeniyet okumaları yaptığını söyledi. Yusuf Kaplan, bugün Gazze’de soykırım yapılıyorsa, bunun nedeninin biz olmadığımız ve biz çekildiğimiz için olduğunu biz geldiğimizde o adamların çekip gideceklerini belirtti.
İstanbul SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu toplantısı, 27 Eylül tarihinde İstanbul’da düzenlendi. Toplantıya, SOCAR Başkanı ve SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Rovshan Najaf, Yönetim Kurulu üyeleri ve SOCAR Türkiye İcra Kurulu üyeleri katıldı. SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Şirketin sürdürülebilir büyüme stratejisi, yenilikçi projeleri ve sektör liderliği vizyonu bağlamında gerçekleşen toplantıda, şirkette yürütülen projeler ve büyüme hedefleri kapsamlı bir şekilde değerlendirildi. SOCAR Türkiye ve grup şirketlerinin faaliyetlerinin detaylı olarak ele alındığı toplantıda, stratejik gelişmeler, perspektifte olan konular ve şirketin geleceğe yönelik hedefleri masaya yatırıldı. Bunun yanı sıra şirketin operasyonel performansı, mali yapısı ve entegre iş modellerinin verimliliği konusunda kapsamlı sunumlar gerçekleştirildi. Toplantıda ayrıca enerji sektöründeki küresel trendler ve şirketin bu trendler ışığında yürüttüğü stratejiler de gündeme alındı. SOCAR Başkanı ve SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Rovshan Najaf, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin enerji sektöründeki kritik rolüne vurgu yaparak, şirketin bu alandaki yatırımlarının önemine değindi. Şirketin, geleceğe dönük hedefleri, inovasyon ve dijital dönüşümle desteklenmiş büyüme stratejisiyle, sürdürülebilirlik alanındaki öncü ve enerji sektöründeki lider konumunu daha da güçlendirecek projelerle yola devam edeceği ifade edildi.