ASAYİŞ - 30 Eylül 2024 Pazartesi 10:43

Sahildeki tartışma cinayetle bitmişti: "Dursak duramıyor, kaçsak kaçamıyorduk"

A
A
A

Kocaeli'nin Derince ilçesinde 45 yaşındaki Cafer Karaman'ın darp sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin tutuklanan sanıkların yargılanmasına başlandı. Sanıklardan Çağlar B., sahilde kısık sesle müzik dinledikleri sırada Karaman ve yanındaki şahsın yanlarına gelip küfür ettiklerini söyledi. Cem K. ise "Onlar alkollüydü ancak biz değildik. Tarık'ın elinde muşta vardı, parmağıma vurdu. Parmağım kırıldı. Siz de olsaydınız aynı şeyi yaşardınız, başka çare bırakmadılar. Dursak duramıyor, kaçsak kaçamıyorduk" dedi.
Olay, 16 Ocak'ta saat 01.00 sıralarında Çenedağ Mahallesi Harikalar Sahili'nde meydana geldi. İddiaya göre, Cafer Karaman darp sonucu ağır yaralandı. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunulması üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Cafer Karaman ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak 11 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Cafer Karaman'ın ölümüne ilişkin Cem K., (20) Çağlar B. (20) ve 18 yaşından küçük olan Ayberk E. gözaltına alındı. Emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Cem K. ile Çağlar B. "Kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayberk E.'nin ise bir süre tutuklu bulunduktan sonra tahliye edildiği bildirildi.

"Tam dişimize göresin"

Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Duruşmaya tutuklu sanıklar, taraf avukatları ve tanık katıldı. Savunması için söz hakkı verilen sanıklardan Çağlar B., "Arkadaşlarım Cem ve Ayberk ile sahilde kısık sesle müzik dinliyorduk. Yanımıza araçla 2 kişi geldi, sarhoştular. Ne yaptığımızı, neyin kafasını yaşadığımızı sordular. Mafyatik kelimeler kullandılar, küfür ettiler. Bir şey içmediğimizi, kimseye rahatsızlık vermediğimizi söyledik. Arkadaşlarım rahatsız olduklarını ve gitmelerini istediklerini söylediler. Cafer, Cem'in üzerine yürüdü, 'Sen koca oğlansın, hareketlisin. Ben hareketli adam severim, tam dişimize göresin' dedi. Cem ise 'Lütfen gidin rahatsız oluyoruz. Ya siz gidin, ya da biz gidelim' dedi. Cafer ile Cem boğuşma yaşadı" dedi.

"Cem, Cafer'in yüzüne bir kez yumruk attı"

Tartışma sırasında şahısların "Silahı alıp geliyoruz" dediklerini ifade eden Çağlar B., "Ben 'Bırakın bizi' dedim. Cafer bana, 'Senlik bir şey yok' dedi ve Cem'i gösterip, 'Onu öldüreceğim' dedi. Biz koşarak arabaya bindik. Tarık B.G. arabayı yumrukladı, gitmemizi engelledi. Az daha camı kıracaklardı. Cem, arabadan inerek 'Lütfen bizi bırakın' dedi ancak üstüne çullandılar. Cem, Cafer'in yüzüne bir kez yumruk attı. Cafer yere düşüp kafasını çarptı. Cafer yerde horlayınca sarhoş olduğu için uyuduğunu düşündük. Daha sonra karakola gittik. 20 yaşındayım ve üniversite öğrencisiyim. Ben kimseye bu olayda zarar vermedim. Geleceğim var, sicilim temiz. Ben ve Ayberk Cafer'e vurmadık. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

"Biz kendi halimizde oturuyorduk, kimseye zararımız yoktu"

Tutuklu sanık Cem K. ise "Arkadaşlarımızla sahilde oturmaya gitmiştik. Sadece kendimizin duyacağı şekilde müzik açmıştık, oynuyorduk. Sonradan adınız öğrendiğim maktul Cafer ve Tarık araba ile yanımıza geldi, 'Ne içiyorsunuz?' dediler. Hal ve hareketlerinden normal olmadıkları belliydi, bizimle üst perdeden konuştular. Cafer üstüme geldi, bana dokunarak, 'Koca oğlansın, hareketlisin. Ben hareketli adam severim, tam dişimize göresin' dedi. Bir anda elini ittim. Cafer, arkadaşı Tarık'a 'Silahı getir' dedi. Biz kendi halimizde oturuyorduk, kimseye zararımız yoktu" şeklinde konuştu.

"Siz de olsaydınız aynı şeyi yaşardınız, başka çare bırakmadılar"

Cafer Karaman ve Tarık B.G. tarafından darp edildiklerini söyleyen Cem K., "Ayberk arkadaşımı ciddi şekilde darp ettiler, yerde sürüklediler. Koşarak arabaya bindik. Cafer aracın üstüne atladı. Şahıslar aracın camını yumrukladı. Ben araçtan indim, 'Yeter, bırakın bizi' dedim. 2'si üstüme çullanınca Cafer'e bir kez yumruk attım, yere düştü. Kafasını yere vurmuş, bunu tahmin edemezdim. Sert bir yumruk değildi, hatta vurma bile denmez. Ben bir yandan üniversite okuyordum, bir yandan çalışıyordum. Kendimizi korumak istedik olmadı, kaçmak istedik olmadı. Yakamıza yapıştılar. Onlar alkollüydü ancak biz değildik. Tarık'ın elinde muşta vardı, parmağıma vurdu. Parmağım kırıldı. Siz de olsaydınız aynı şeyi yaşardınız, başka çare bırakmadılar. Dursak duramıyorduk, kaçsak kaçamıyorduk. Tahliyemi istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Bir yumrukla veya başını çarpmayla olacak iş değil bu"

Sanıklardan şikayetçi olan Cafer Karaman'ın eşi Emine Karaman, "Eşim sürekli alkol alan biri değildi. Küfür etmezdi. Bir yumrukla veya başını çarpmayla olacak iş değil bu. Eşimin silahı yok. Mobilyacıydı, kendi halinde bir insandı" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, gelecek celse Tarık B.G'nin tanık olarak dinlenilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Fehime Kartal

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın Büyükşehir’den Didim’e estetik dokunuş Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla tüm ilçelerde çalışmalar hız kesmeden devam ederken, Didimli vatandaşların daha modern bir ilçede yaşaması için şehirdeki düzenlemeler hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Didim’de geniş kapsamlı çalışma gerçekleştirdi. Ekipler, daha ferah ve estetik bir kent için yapılan çevre ve peyzaj düzenlemelerinin yanı sıra temizlik çalışması da gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk sahasında bulunan park, bahçe, meydan, kavşak ve refüjlerde gerçekleştiren çalışmalar Didimlilerden de büyük beğeni topladı. Çalışmalardan memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. Başkan Çerçioğlu, “Daha yeşil bir Aydın için çalışmalarımız sürecek” Kent genelinde çevre ve peyzaj düzenlemeleri ile temizlik çalışmalarının devam edeceğini belirten Başkan Çerçioğlu, "Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm birimlerimiz ile kent genelinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Peyzaj düzenlemeleri ile kentimizi hem daha modern bir hale getiriyor, hem de araç ve yayaların güvenliğini sağlıyoruz. Güzel Aydın’ımız için vatandaşlarımızı da çevreye daha da duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kentimizi hep birlikte aydınlık yarınlara taşıyacağız” dedi.
Kayseri Gurbetçi gayrimenkulü teğet geçti Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, bu yıl gurbetçi sezonunun durgun geçtiğini ve geçtiğimiz yıla oranla gayrimenkul satışlarında yüzde 20’ye yakın düşüş olduğunu kaydetti. Başkan Atasoy, "Gurbetçilerimiz ziyaretlerini yaptılar, tekrar işlerinin başına yurt dışına gittiler" dedi. Gurbetçi vatandaşların şehirden ayrılmalarıyla gurbetçi sezonunu tamamlayan Kayseri’de gayrimenkul satışları beklenen oranda olmadı. Gurbetçilerin fiyatların yüksek olması nedeniyle bu yıl gayrimenkul yatırımı yapmadığını aktaran Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, "Gurbetçi sezonu maalesef 2023’te olduğu gibi 2024’te de aynı pozisyonda geçti. Gurbetçilerimiz sılayırahim yapıp gittiler, gayrimenkul alışverişleri çok olmadı. Çünkü onların da bizlere sunmuş oldukları en büyük sebepler; fiyatların çok yüksek olduğu, dövizde geçen yıla oranla çok bir artış olmadığıydı. Böyle olunca ne kendileri için gayrimenkul yatırımı yaptılar, ne de böyle bir alışveriş içerisine girdiler. Ziyaretlerini yaptılar, tekrar işlerinin başına yurt dışına gittiler. Gurbetçilerimizden umduğumuzu bulamadık. Diğer sektörler de öyle. Geçmiş dönemlerde tekstil sektörü olsun, kuyumcular olsun tatil sezonu biraz hareketli geçiyordu ama bu sene o sektörler de gurbetçilerimizden talep görmedi" dedi. "Yüzde 20 oranında düşüş oldu" Geçtiğimiz yılın bu yıla oranla daha hareketli geçtiğini sözlerine ekleyen Başkan Atasoy, "Açık konuşmak gerekirse 2023 yılı bu yıldan daha iyiydi. Gurbetçi sezonu olarak bu yıl daha durağan geçti. Geçen yıla oranla yüzde 20 oranında düşüş oldu. Daha önceden gurbetçilerimiz şöyle bir yol izliyordu; gurbetçilerimiz eşine, dostuna, akrabasına ekonomik olarak belli bir kısım destek veriyordu. Şimdi bu destek de kalmadı. Kendileri almak istiyor, alamıyor. Geçtiğimiz dönemde 30-40 bin euro bazında daire alırken şu anda neredeyse yüzde 100 artışla karşılaştılar. Ama fiyatlarda yapacak bir şey yok; inşaat maaliyetleri her geçen gün artıyor" ifadelerini kullandı.
Mardin Vali Akkoyun’dan Nusaybin çıkarması Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Nusaybin ilçesini ziyaret ederek çeşitli ziyaretler ve incelemelerde bulundu. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan, Vali Yardımcısı Mehmet Naim Akgül ve İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday ile birlikte Nusaybin’e giden Vali Akkoyun, Cumhurbaşkanlığı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Nusaybin Kaymakamı olarak atanan Kaymakam Evren Çakır’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak görevinde başarılar diledi. Daha sonra Nusaybin Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren kurumları ziyaret ederek görevi başındaki personeller ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali Akkoyun, Nusaybin Cumhuriyet Başsavcısı Murat Bulut’a da ziyarette bulundu. Hükümet konağı ziyaretlerinden sonran Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Doğru, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Nurullah Tunçalan ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Özel ile odaların yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Vali Akkoyun ve beraberindekiler, Tarihi Nusaybin Çarşısında esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Tuncay Akkoyun ve beraberindekiler daha sonra ilçeye bağlı kırsal Sınırtepe ve Balaban Mahallelerini ziyaret etti. Mahalleleri ile ilgili mahalle muhtarları Mehmet Latif Aslan ve Hamza Badur’dan bilgi alan Vali Akkoyun, vatandaşların talep ve önerilerini dinledi. Balaban Mahallesinde ikamet eden Kıbrıs Gazisi Mahmut Çelik’i, Sınırtepe Mahallesinde bulunan Şehit Piyade Uzman Çavuş İbrahim Imış Hudut Karakolunu da ziyaret eden Vali Akkoyun, milletin huzur ve güvenliği için fedakarca görev yapan kahraman Mehmetçiklere görevlerinde başarılar diledi.