GÜNDEM - 30 Eylül 2024 Pazartesi 12:32

Şüpheli şahısların üzerinden 6 adet tabanca ele geçirildi

A
A
A
Şüpheli şahısların üzerinden 6 adet tabanca ele geçirildi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde durumundan şüphelenilerek durdurulan şahısların üzerinden 6 adet tabanca ele geçirildi.


Edinilen bilgilere göre, Kahta ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Yunus timleri tarafından ilçede yapılan denetimler sırasında durumundan şüphelenilen Z.A.T., R.E., Y.Ö., A.K. ve Ö.F.U., isimli şahıslar durdurularak arandı. Yapılan aramalarda 6 adet tabanca ve bu tabancalara ait 30 adet mermi ele geçirildi. Tabanca ve mermiler muhafaza altına alınırken 5 şahıs hakkında işlem başlatıldı.


Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli Büyükşehir sağlıklı yaşamı teşvik ediyor İnsan odaklı şehir anlayışı ile daha yaşanabilir, yürüyen bir kent tasarlayarak sağlıklı yaşamı teşvik etmeyi amaçlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çamlık Bulvarı’nı ikinci kez trafiğe kapattı. Uygulamayı çok seven Denizliler yine bulvara akın ederek sevdikleriyle gönüllerince bir gün geçirdi. Sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusunda farkındalık oluşturan Avrupa Hareketlilik Haftası final kutlamalarında Çamlık Bulvarı’nı araç trafiğine kapatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nce (UKOME) alınan karar gereği geçtiğimiz pazar günü de caddeyi sadece yayaların kullanımına açtı. Vatandaşlardan gelen yoğun istek üzerine Ekim ayı sonuna kadar Çamlık Bulvarı’nın Mimarlar Sokak ile Çamlık Parkı girişi arası 09.00-19.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılacağı açıklanmıştı. Karar, Denizlililer tarafından memnuniyetle karşılanırken, vatandaşlar hafta sonu da sevdikleriyle birlikte Çamlık Bulvarı’na akın etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi de trafiğe kapatılan caddede çeşitli etkinlikler düzenleyerek vatandaşların keyifli anlarına ortak oldu. Başkan Çavuşoğlu, Denizlilileri yalnız bırakmadı Çamlık Bulvarı’na akın eden vatandaşlar Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği müzik dinletileri, boyama etkinlikleri Denizli Bilim Merkezi atölyeleri ile güzel vakit geçirdi. Bulvarda yaptıkları yürüyüşün yanında masa tenisi ve basketbol oynayarak hareketli bir gün geçiren Denizlililer, kendilerini yalnız bırakmayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile de sohbet etti, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Bulvarın yayalaştırılması nedeniyle Başkan Çavuşoğlu’na memnuniyetlerini bildiren vatandaşlar uygulama için bir kez daha teşekkür etti Ekim ayı sonuna kadar Pazar günleri trafiğe kapatılacak Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), vatandaşların yoğun isteği üzerine Çamlık Bulvarı’nın Mimarlar Sokak ile Çamlık Parkı girişi arasını Ekim ayı sonuna kadar pazar günleri 09.00-19.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatacak.
İstanbul 8. Sultanbeyli Kitap Fuarı rekor katılımla tamamlandı Bu yıl 8’incisi düzenlenen Sultanbeyli Kitap Fuarı tamamlandı. Önceki yıllara göre rekor katılımla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, “Türkiye’nin seçkin 80 yayınevini, 150’yi aşkın yazarımızı söyleşi ve imza etkinliğinde ağırladık. 9 gün süren fuarımıza İstanbul genelinden ve çevre illerden yüz binlerce kitapsever katıldı. Önceki yıllara nazaran katılımın daha fazla olması bizleri ayrıca mutlu etti. Kitap fuarımızı her yıl daha da geliştirerek devam ettireceğiz.” dedi. 8’inci Sultanbeyli Kitap Fuarı tamamlandı. Prof. Dr. Sadettin Ökten’in onur konuğu olarak yer aldığı kitap fuarına 150’yi aşkın yazar katıldı. 21-29 Eylül tarihleri arasında Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen kitap fuarına 7’den 70’e yüzbinlerce kitapsever akın etti. “Sultanbeyli Kitap Fuarı artık bir marka” Kitap fuarının kapanış töreninde konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, “Sultanbeyli kitap fuarı; İstanbul’da karşılığı olan, değer gören, ilgiyle takip edilen bir fuar oldu. Yayınevlerine, yazarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sultanbeyli Kitap Fuarı artık bir marka. Biz her alanda olduğu gibi bu alanda da kendimizle yarışıyoruz. Gerek İstanbul genelinden gerekse de çevre illerden fuarımıza gelenler oldu. 9 gün boyunca 100 bini aşkın kitapseveri ağırladık. Önceki yıllara nazaran katılımın rekor düzeyde artması, halkımızın kitaplara ve yazarlara yoğun ilgi göstermesi bizi ziyadesiyle memnun etti. Yayınevleri ve yazarlarımız da memnuniyetini bizlere iletti.” dedi. “Daha da geliştirerek devam ettireceğiz” Kitapseverlerin yoğun ilgisi en büyük motivasyon kaynağımız oldu diyen Tombaş, “Kitap fuarımızı her sene daha da geliştirerek devam ettireceğiz. Bu seneki yoğun ilgi ve alaka en büyük motivasyon kaynağımız oldu. Şimdiden 9. Sultanbeyli Kitap Fuarı için hazırlıklara başladık.” ifadelerini kullandı.
Antalya Kıyı erozyonunda kumun altında kalan 8 yaşındaki Ezgi hayatını kaybetti, babası gözyaşlarıyla el salladı Antalya’da sahilde oynayan 8 yaşındaki iki çocuk kıyı erozyonu nedeniyle devrilen kumun altında kaldı. Kumun altından çıkartılarak hastaneye kaldırılan çocuklardan birisi doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Cenazeyi teslim acılı baba "Böyle mi ayrılacaktır kuzum" diyerek kızını taşıyan cenaze aracının arkasından el salladı.Olay, dün Antalya’nın Kumluca ilçesi Obalar Mevkii’nde meydana geldi. Gazi Anadolu Lisesi’nde öğretmenlik yapan Emrah Yavuz ve eşi Gülsüm Yavuz kızları ile birlikte hafta sonu Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan babasının yanına gitti. Yakınları ile birlikte Obalar Mevkiinde denize giden Yavuz ailesinin 8 yaşındaki kızları Ezgi Yavuz, kendisi ile aynı yaştaki bir akrabalarının çocuğu ile birlikte kıyıda oynamaya başladı. Bu sırada tümsekleşen kumluk alan Ezgi Yavuz (8) ve Ahmet Serdar Ü.’nün (8) üzerine devrildi. Durumu fark eden aile çocuklarını kumun altından çıkartarak 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi.Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadıKısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kumluca Devlet Hastanesine kaldırılan küçük kız ve arkadaşı hayati tehlikeleri bulunması nedeniyle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ezgi Yavuz burada doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Kumların altında kalan Ahmet Serdar Ü.’nün hastanede tedavisi devam ederken, Ezgi Yavuz’un nefes borusuna kum kaçtığı öğrenildi. İlköğretim 3’üncü sınıf öğrencisi olan Ezgi Yavuz’un ölüm haberini alan yakınları fenalık geçirdi.Baba kızının arkasından el salladıKüçük kızın cansız bedeni kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Adli Tıp Kurumu’nda ki işlemlerinin ardından Küçük Ezgi’nin cenazesi Anne Gülsüm Yavuz ve baba Emrah Yavuz tarafından teslim alındı. Kızını kaybeden anne Gülsüm Yavuz’un oldukça üzgün olduğu görüldü. Acılı baba Emrah Yavuz ise kızını taşıyan cenaze aracının arkasından "Böyle mi olacaktı kuzum. Böyle mi ayrılacaktık" diyerek el salladı. Küçük kızın Uncalı Kent Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.
Balıkesir Balıkesir İl Sağlık personeline trafik eğitimi verildi Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu’nda, sağlık personeline yönelik kapsamlı bir trafik eğitimi düzenlendi. Eğitim, Trafik Eğitimcisi Halil İbrahim Erdoğan tarafından verilirken, katılımcılara güvenli sürücülük, yol güvenliği ve trafik kuralları gibi hayati konularda bilgiler aktarıldı. Bu eğitim, 2024-2027 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı ve 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi çerçevesinde gerçekleştirildi. Amaç, trafik kazalarının sayısını en aza indirmek ve bu kazaların önlenmesine katkıda bulunmaktı. Balıkesir Valiliği’nin koordinatörlüğünde düzenlenen eğitim, iki oturum halinde yapıldı ve sağlık personelinin trafik güvenliği konusundaki farkındalığını artırmayı hedefledi. Eğitimde, öncelikle güvenli sürücülük ve yol güvenliği konuları ele alındı. Katılımcılara, yaya önceliği ve güvenliği, emniyet kemeri kullanımı ve maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı düzenleme gibi konularda bilgi verildi. Eğitim, genel trafik kurallarının önemine de vurgu yaparak, sağlık çalışanlarının bu bilgileri iş yerinde ve günlük yaşamlarında nasıl uygulayabileceklerini gösterdi. Halil İbrahim Erdoğan, eğitim sırasında katılımcılara gerçek hayattan örnekler vererek, trafik güvenliğinin neden bu kadar önemli olduğunu anlattı. "Her bireyin trafik kurallarına uyması, hem kendi güvenliği hem de diğer sürücüler ve yayalar için kritik öneme sahiptir," dedi. Eğitime katılan sağlık personeli, aldıkları bilgilerin ve pratik uygulamaların kendilerine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Özellikle, acil durumlarda sağlık hizmeti sunan kişilerin trafik güvenliği konusundaki bilgi birikimlerinin artırılması gerektiğine dikkat çektiler. Bu tür eğitimlerin, trafik kazalarının azaltılmasına ve toplumda güvenli sürücülük alışkanlıklarının yerleşmesine katkıda bulunacağına inanılıyor. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, ilerleyen dönemlerde de benzer eğitimlerin düzenleneceğini ve toplumda trafik bilincinin artırılması için çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.