GÜNDEM - 30 Eylül 2024 Pazartesi 13:50

8. Sultanbeyli Kitap Fuarı rekor katılımla tamamlandı

A
A
A
8. Sultanbeyli Kitap Fuarı rekor katılımla tamamlandı

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Sultanbeyli Kitap Fuarı tamamlandı. Önceki yıllara göre rekor katılımla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, “Türkiye’nin seçkin 80 yayınevini, 150’yi aşkın yazarımızı söyleşi ve imza etkinliğinde ağırladık. 9 gün süren fuarımıza İstanbul genelinden ve çevre illerden yüz binlerce kitapsever katıldı. Önceki yıllara nazaran katılımın daha fazla olması bizleri ayrıca mutlu etti. Kitap fuarımızı her yıl daha da geliştirerek devam ettireceğiz.” dedi.



8’inci Sultanbeyli Kitap Fuarı tamamlandı. Prof. Dr. Sadettin Ökten’in onur konuğu olarak yer aldığı kitap fuarına 150’yi aşkın yazar katıldı. 21-29 Eylül tarihleri arasında Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen kitap fuarına 7’den 70’e yüzbinlerce kitapsever akın etti.



“Sultanbeyli Kitap Fuarı artık bir marka”


Kitap fuarının kapanış töreninde konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, “Sultanbeyli kitap fuarı; İstanbul’da karşılığı olan, değer gören, ilgiyle takip edilen bir fuar oldu. Yayınevlerine, yazarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sultanbeyli Kitap Fuarı artık bir marka. Biz her alanda olduğu gibi bu alanda da kendimizle yarışıyoruz. Gerek İstanbul genelinden gerekse de çevre illerden fuarımıza gelenler oldu. 9 gün boyunca 100 bini aşkın kitapseveri ağırladık. Önceki yıllara nazaran katılımın rekor düzeyde artması, halkımızın kitaplara ve yazarlara yoğun ilgi göstermesi bizi ziyadesiyle memnun etti. Yayınevleri ve yazarlarımız da memnuniyetini bizlere iletti.” dedi.



“Daha da geliştirerek devam ettireceğiz”


Kitapseverlerin yoğun ilgisi en büyük motivasyon kaynağımız oldu diyen Tombaş, “Kitap fuarımızı her sene daha da geliştirerek devam ettireceğiz. Bu seneki yoğun ilgi ve alaka en büyük motivasyon kaynağımız oldu. Şimdiden 9. Sultanbeyli Kitap Fuarı için hazırlıklara başladık.” ifadelerini kullandı.




8. Sultanbeyli Kitap Fuarı rekor katılımla tamamlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Yaşlılar Günü’nde ‘Kuşaklararası Spor Etkinliği’ Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü, Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YAÇUMER) ile Antalya İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında "Kuşaklararası Spor Etkinliği" düzenledi. Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte gençler ve yaşlılar İl Sağlık Müdürlüğü Fizyoterapisti Fzt. Şule Özbaykaya rehberliğinde egzersiz yaptı. Egzersiz sonrası İl Sağlık Müdürlüğünden gelen sağlık ekibi, katılımcılara karbonmonoksit ölçümü, sağlık bilgilendirmesi ve diyetisyen kontrolü gerçekleştirdi. “Spor bu süreçte kilit rol oynuyor” Etkinlikte konuşan Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Korkmaz Yaylagül, “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinlikle sadece yaşlılarımızı onurlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda nesiller arası bir bağ kurarak aktif ve sağlıklı yaşlanma konusuna dikkat çekiyoruz. Yaşamın her döneminde aktif olmak, sadece ileri yaşlarda değil genç nesiller için de sürdürülebilir bir sağlık anlayışının temellerini oluşturur. Bugün buradaki hedefimiz, gençlerin bu önemli alışkanlıklarını edinmesi ve ileri yaşa gelenlerin zinde, sağlıklı kalmalarına yardımcı olabilmektir. Spor, bu süreçte kilit bir rol oynuyor” diye konuştu. “Yaşlanma bir son değildir” Yaşlanmanın bir son değil, yeni bir başlangıç olduğunun altını çizen Prof. Dr. Yaylagül, “Bugün burada hep birlikte spor yaparak gençlerimize yaşam boyu süren bir hareketliliğin ne kadar değerli olduğunu gösteriyoruz. Unutmayalım ki yaşlanma bir son değil, yeni bir başlangıçtır. Bu yeni başlangıç, sağlıklı, aktif ve katılımcı bir yaşam sürmekle mümkündür. Bugün burada sporun birleştirici gücüyle hem gençlerimiz hem de yaşlılarımız için daha sağlıklı ve aktif bir yaşamı nasıl birlikte inşa edebileceğimizi göstermiş oluyoruz” şeklinde konuştu.
Isparta Akkent Mahallesi’ne kapalı pazaryeri kazandırılıyor Isparta Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi’ne kapalı pazaryeri inşa ediliyor. Bin 924 metrekare alanda başlayan inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Isparta Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi’ne kapalı pazaryeri inşa ediliyor. Kapalı pazaryerinin çelik konstrüksiyon çalışmaları devam ediyor. Isparta Belediyesi, önceki dönemde Çünür, Mehmet Tönge ve Binbirevler Mahallelerine kapalı pazaryeri kazandırırken, yoğun kar yağışında çöken Davraz Kapalı Pazaryeri’ni yeniden inşa etmişti. Şimdi de Akkent Mahallesi’ne kapalı pazaryeri inşa ediliyor. Bin 924 metrekare alanda bin 135 metrekare kapalı alana sahip pazaryerinin yüksekliği 5 metre olacak. Alanda başlayan inşaat çalışmalarında betonarme işlemleri tamamlanırken, çelik konstrüksiyon çalışmaları devam ediyor. Çelik konstrüksiyon çalışmalarının ardından çatısına sandviç panel uygulaması yapılacak. Pazaryerinin yan tarafında tuvalet yapımı da devam ediyor. Akkent Mahallesi Muhtarı Murat Adnan Ünal, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in her zaman mahallenin problemleri ve talepleriyle ilgilendiğini belirterek, teşekkürlerini iletti. Ünal, “Pazaryerimiz mahallemizin en büyük problemlerinden birisiydi. Belediye Başkanımızdan kapalı pazaryeri talebimiz oldu. Başkanımız pazaryerinin inşaatını başlattı. Başkanımıza mahallem ve şahsım adına teşekkür ederim” dedi.
Erzurum Filenin dadaşları ilk sınavına çıkacak Erzurum’u TVF 2. Liginde temsil edecek olan Gençlik Spor, 2024-2025 sezonunun ilk maçında Pazar günü ETÜ Spor Salonu’nda Bingöl Yeni Solhanspor ile karşı karşıya gelecek. Filenin Dadaşları, lig için son rötuşlarını yapıyor. Erzurum’u bu sezon Türkiye Voleybol Federasyonu (TV) 2. Liginde temsil edecek olan Gençlik Spor Kulübü, Pazar günü ilk sınavına ETÜ Spor Salonu’nda çıkacak. Erzurum Gençlik Spor Kulübü Voleybol Takımı, Yeni Solhanspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Başantrenör Mehmet Kırık ile Yardımcısı Selami Uğurlu nezaretinde sürdürüyor. Aşkale Spor Salonu’nda son hazırlıklarını yapan Filenin Dadaşları, büyük bir heyecanla ligin başlamasını bekliyor. Tarihinde ilk kez erkeklerde 2. Ligde boy gösterecek olan Erzurum Gençlik Spor Kulübü, ilk maçında galibiyeti hedefliyor. 6 Ekim 2024 Pazar günü Saat 13:00’da Bingöl Yeni Solhan ile sezonun ilk mücadelesine çıkacak olan Gençlik Spor Voleybol Takımında Başantrenör Mehmet Kırık tüm sporseverleri ETÜ Spor Salonu’na davet etti. Çakmur’dan başarı dileği Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, yıllar sonra erkeklerde bir voleybol takımının Dadaşlar Diyarını 2. Ligde temsil edeceğini belirterek, Gençlik Spor Kulübü Voleybol Takımına başarılar diledi. Çakmur, “Teknik heyet ve sporcularımıza zorlu lig öncesinde başarılar diliyorum. İnşallah TVF 2. Liginde başarılı bir sezon geçiririz. Tüm sporseverleri Pazar günü saat 13:00’da Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Salonu’na bekliyoruz” dedi. Mehmet Kırık ve Selami Uğurlu’dan oluşan Teknik ekip yönetimindeki Erzurum Gençlik Spor Voleybol Takımı şu sporculardan oluşuyor: Abdullah Belik, Burak Polat, Mustafa Sızlağ , Emirhan Baburşah, Hakan Emre Çiloğlu, Uğur Orundaş, Caner Annak, Ulvi Eren Turda, Yusuf Ateş, Furkan Ağbal, Sefa Yıldız, Mustafa İnce, Ramazan Furkan Baysal. Erzurum Gençlik Spor’un yer aldığı TVF 2. Liginde şu takımlar bulunuyor: Serhat Ardahan 75 Spor, Kozluk Sportif Faaliyetler, Bingöl Spor Lisesi, Yeni Solhan Spor, Kayapınar Halk Eğitim, Midyat Belediyespor, Muş Lalezar Spor, Erciş Belediyespor, Tuşba Gençlik Merkezi.