ASAYİŞ - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 09:23

Mersin’de jandarma yerli radar sistemini kullanıyor

A
A
A
Mersin’de jandarma yerli radar sistemini kullanıyor

Mersin İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen radar sistemini kullanıyor.


Mersin Trafik Jandarması ekipleri aşırı hız nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarının azaltılması amacıyla daha hızlı ve sonuç odaklı çalışmalarını sürdürüyor. Lazer tabanlı Medar Mobil Hız Tespit Sistemi (MTS) ile 4 şeritli yolda onlarca araç eş zamanlı olarak takip edilebiliyor. Hız ihlali yapan tüm araçların cinsleri, hangi şeritte hız yaptıkları, hız yapılan yerin koordinatı belirlenebiliyor. Ayrıca araçların fotoğrafı çekilip video kaydı ile suç tespiti yapılıyor. Hız Tespit Sistemi araca monte edilmeden seyyar olarak da kullanılabiliyor.


Mersin İl Jandarma Komutanlığınca, yağmurlu, karlı ve sisli havalarda gece-gündüz kullanılabilen radar sayesinde hıza dayalı trafik kazalarında azalma olacağı, vatandaşların gideceği yere kazasız gidebilmelerini sağlayarak ’Söz konusu insan ise trafikte 1 can kaybı bile fazladır’ mottosuyla hareket edildiği kaydedildi.



Mersin’de jandarma yerli radar sistemini kullanıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Kadın girişimci adaylarına yapay zeka eğitimi Genç Gelişim ve Girişim Derneği ile Türk Kızılay Kadın Kolları’nın koordinatörlüğünde yürütülen ve SUBÜ’nün ortağı olduğu ‘Yapay Zeka Destekli Kadın Girişimciliği Yaygınlaşıyor’ başlıklı proje kapsamında 20 kadın girişimci adayına eğitim verildi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) ortağı olduğu, Genç Gelişim ve Girişim Derneği ile Türk Kızılay Kadın Kolları’nın ortaklaşa yürüttüğü ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteklediği ‘Yapay ZekA Destekli Kadın Girişimciliği Yaygınlaşıyor’ başlıklı projede 2’inci eğitim tamamlandı. SUBÜ Geyve Meslek Yüksekokulu Ali Fuat Paşa Eyüboğlu Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitime 20 kadın girişimci adayı katılım sağladı. Kadın girişimcilerin dijital dönüşüm süreçlerine adapte olmalarını ve iş dünyasında rekabet güçlerini artırmalarını amaçlayan proje kapsamındaki eğitimi Geyve MYO Öğretim Üyesi Dr. Berrin Sarıtunç verdi. Sarıtunç katılımcılara; ChatGPT, DALL-E, Bing Chat, Synthesia, ImageBind, Murf, Pictory, HitPaw AI Photo Enhancer, Jasper AI ve Fireflies.ai gibi yapay zeka destekli araçları anlattı. Bu araçları iş süreçlerini optimize etmek ve yenilikçi çözümler üretebilmek için nasıl kullanabilecekleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Eğitim sonunda kadın girişimci adaylarına katılım sertifikası takdim edildi.