TEKNOLOJİ - 30 Haziran 2024 Pazar 18:47

Manisa’da DENEYAP Türkiye Teknoloji Atölyeleri Uygulama Sınavı gerçekleştirildi

A
A
A
Manisa’da DENEYAP Türkiye Teknoloji Atölyeleri Uygulama Sınavı gerçekleştirildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle başlatılan DENEYAP Türkiye Teknoloji Atölyeleri için, Manisa’da e-sınavı geçen öğrenciler için uygulama sınavı gerçekleştirildi.


Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde Turgutlu ilçesinde düzenlenen uygulama sınavı, Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nda yapıldı. Sınava 120 lise ve 200 ortaokul öğrencisi olmak üzere toplam 320 öğrenci katıldı.


"Uzay Keşif Aracının Dünya’ya Dönüşü” teması kapsamında gerçekleştirilen sınavda, öğrencilerden bir Uzay Keşif Kapsülü tasarlamaları istendi. Öğrenciler, kendilerine verilen sürede tasarladıkları Uzay Keşif Kapsülünü jüri karşısında güvenli bir şekilde yere indirdiler ve değerlendirmeye alındılar.


Uygulama sınavı sonrasında başarılı olan öğrenciler, 3 yıl boyunca Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezi’nde bulunan Manisa Deneyap Atölyesi’nde eğitim almaya hak kazandı.


Öğrenciler, DENEYAP Türkiye Teknoloji Atölyeleri’nin kendileri için büyük bir fırsat sunduğunu ve hedefledikleri alanda kendilerini geliştirme imkânı bulduklarını belirtti.



Manisa’da DENEYAP Türkiye Teknoloji Atölyeleri Uygulama Sınavı gerçekleştirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Yılmaz, yetim çocuklar ve anneleriyle buluştu Başkan Umut Yılmaz, Dülük Tabiat Parkı içerisinde yer alan Gençlik Kampı’nda düzenlenen Anne-Çocuk Kampı etkinliğine katıldı. Başkan Yılmaz, çocuklarla birebir ilgilenerek kamp faaliyetlerine eşlik etti. Çocuklara çeşitli oyuncaklar hediye eden Yılmaz, çocuklarla hatıra fotoğrafları çektirerek onların mutluluğuna ortak oldu. Yetim anneler ve çocuklarıyla bir araya gelen Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Bu memlekette kimse yetim sayılamaz. Devlet bizim, hem anamız hem de babamızdır. Kimse, burada sahipsiz değildir. Bizlerin sahibi, devletimiz” dedi. Etkinlikte sadece çocuklarla değil, annelerle de özel olarak ilgilenen Başkan Yılmaz, her yetim çocuk annesiyle birebir sohbet ederek onların taleplerini ve sorunlarını dinledi. Annelerin ihtiyaçlarını ve isteklerini not alan Yılmaz, Şehitkamil Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. Yetim çocuklar ve annelerine yönelik bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini ifade eden Umut Yılmaz, her zaman onların yanında olacaklarının altını çizdi. “Her zaman arkanızdayız” Kimsenin bu memlekette yetim sayılamayacağını kaydeden Umut Yılmaz, “Bu memlekette kimse yetim sayılamaz. Devlet bizim hem anamız hem de babamızdır. Kimse burada sahipsiz değildir. Bizlerin sahibi, devletimizdir. Biz, her zaman arkanızdayız. Çocuklarımızı, eğlendirelim, güldürelim. Çocuklarınızın eğitimine çok önem verin. Elimden gelen neyse de yapacağım. Ama aklımdakileri yaparken bir şeyleri unutmuş olabilirim sizler, bize hatırlatın” ifadelerini kullandı. “Belediye ile iletişim kolaylığı” Başkan Yılmaz, Şehitkamil Belediyesi ile iletişime geçmelerinin oldukça kolay olduğunu belirterek, belediyeye ulaşma imkanının yüzde 98 oranında olduğu bilgisini paylaştı. Yılmaz, “Şu anda belediyemize yüzde 98 ulaşma imkanı var. Geçmişte yoktu. Biz, bu sistemi kurduk. Bir şikâyetiniz, talebiniz varsa bize geliyor” diyerek belediyenin her zaman halkın yanında olduğunu söyledi. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşen Anne-Çocuk Kampı etkinliği, çocukların ve annelerin yüzlerini güldürdü. Başkan Yılmaz’ın çocuklara ve annelerine gösterdiği ilgi ve destek, yetim anneleri ve çocukları tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.
Elazığ FÜ’de binlerce öğrenci mezun oldu Fırat Üniversitesi 2023-2024 akademik yılı fakülte ve yüksekokul mezunları düzenlenen mezuniyet töreniyle coşkuyla uğurlandı. Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen mezuniyet töreni programına, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, fakülte dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezuniyet töreni programında konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 50 yıllık köklü bir geçmişi olan Fırat Üniversitesinin Türkiye ve dünyada adından söz ettiren önemli bir kurum olduğuna vurgu yaptı. Mezun olan öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Her şeyden önce, mezun olma aşamasına gelmenizden dolayı hepinizi en içten duygularımla kutluyorum. Diplomasını gururla taşıyabileceğiniz Fırat Üniversitemizden mezun olmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Şunun altını özellikle çizmek istiyorum. Sizler bugün Türkiye’nin en iyi ilk 15 üniversitesinden biri olan Fırat Üniversitesi’nden mezun oluyorsunuz. Bundan sonraki süreçte bunun gururuyla yaşayıp, başınız dik bir şekilde iş hayatınızı sürdürmenizi diliyorum. Hem sizlerin hem ailelerinizin hem de devletimizin büyük emek verdiği uzun ve zorlu bir sürecin ilk basamağını tamamladınız. Umarım bu süreç sizler için verimli ve hayırlı geçmiştir. Bundan sonraki hayatınızın da aynı şekilde sağlıklı ve başarılı geçmesini diliyorum. Her zaman anne ve babanıza, vatanınıza hizmet etme bilincinde olup; devletimize, bayrağımıza, kültürümüze ve değer yargılarımıza sahip çıkınız. Nerede olursanız olun, hangi işi yapıyorsunuz yapın; göğsünüzdeki vatan, devlet ve bayrak sevdasını hiçbir zaman dindirmeyin” dedi. Konuşmaların ardından fakülte ve yüksekokullardan mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Tören bütün öğrencilerin havaya keplerini fırlatmaları ile sona erdi.