ASAYİŞ - 04 Temmuz 2024 Perşembe 17:41

Malatya’da korkutan konteyner yangını

A
A
A
Malatya’da korkutan konteyner yangını

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde çıkan konteyner yangını korkuttu. Dumanlar gökyüzünü kaplarken, yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.


Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi Eski Tekel Depoların bulunduğu yerleşkede saat 16.30 sıralarında bir konteynerde henüz bilenmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Bölgede yükselen dumanları görenlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edilirken, yangına ilk müdahale çevredeki vatandaşlardan geldi. İtfaiyenin olay yerine ulaşmasının ardından kontrol altına alınan yangın söndürüldü. Yaralananın olmadığı yangında maddi hasar meydana geldi.



Malatya’da korkutan konteyner yangını

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Yaz sıcağında soğuk duşa dikkat Sıcak havalarda serinlemek için alınan soğuk suyla duşun damarları büzüştürebileceğini açıklayan Uzman Aile Hekimi Saadet Gök, “Su, ısı enerjisini havaya göre 30 kat daha fazla iletir. Bu sebeple soğuk suyun, soğuk havaya kıyasla dolaşım sistemi üzerine olan etkisi daha hızlı ve fazla olur. Çok sıcak bir ortamdan ani soğuk duşa girmek bayılmalara hatta ölüme varan olumsuz sonuçlara neden olabilir” dedi. Tüm Türkiye’de hava sıcaklarının artmasıyla birlikte sık görülmeye başlanan, serinlemek için soğuk duşa ve başa buzlu su dökmenin yüz felçliği ve kalp krizine yol açtığını söyleyen Uzman Aile Hekimi Dr. Saadet Gök, ‘‘Aşırı sıcaklardan baş etmek için geliştirilen yanlış yöntemlerden birisi buz dolu kovayı başından aşağı dökmek. Bu tür durumlar kişinin yüz felcine sebep olabilir. Yada kişide altta yatan kalp krizinin artmasına sebep verecektir. Bir diğer yanlış yöntem ise sıcak havalardan ferahlamak için yapılan soğuk ve sıcak duşun sıcaklığı çok önemli. Dış ortamın sıcaklığı her ne olursa olsun, 22 ile 26 deredeki suyu tavsiye ediyoruz. İnsan vücudu sıcaklığı sabit tutmaya çalışır. Su, ısı enerjisini havaya göre 30 kat daha fazla iletir. Bu sebeple soğuk suyun, soğuk havaya kıyasla dolaşım sistemi üzerine olan etkisi daha hızlı ve fazla olur. Aşırı soğuk su ile duş almak damarlarda büzüşmeye yol açabilir, kalp krizini ve yüz felçliğine yol açabilir” dedi.
Kars Kars’ta komşu il ve ülkelerle turizm ittifakı toplantısı gerçekleştirildi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programı (CISOP) kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen ve Kars Valiliği himayelerinde Serhat Kalkınma Ajansı tarafından ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti’ Projesi faaliyetlerinden biri olan Kars Turizm İttifakı ve Kardeş Şehir Strateji Toplantısı Kars Valiliği, Serhat Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Ardahan ve Kars Ticaret ve Sanayi Odaları iş birliğiyle gerçekleştirildi. Komşu ülkelerle stratejik turizm ittifakları kurmak, kardeş şehir ilişkileri önermek ve bölgesel değerlerin uluslararası alanda daha etkin tanıtımı için ortak tanıtım kampanyaları geliştirmek olan toplantıya Gürcistan’dan, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden ve Kars’tan 30’u aşkın temsilci katıldı. Açılış töreni ile başlayan toplantı, ulusal ve uluslararası turizm ittifakları üzerine tematik atölye çalışmaları ile sona erdi. İkinci gün ise, katılımcılar Kars’ın zengin kültürel mirasını daha yakından tanıyabilmek amacıyla düzenlenen kültürel tura katıldı. Etkinliğin ikinci günü, katılımcılar son yıllarda eko turizmde ön plana çıkan Boğatepe Köyü’nde yaptıkları kahvaltının ardından UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Ani Örenyeri’ni gezdi. Ani Örenyeri’nden sonra Kars Merkez’e dönen katılımcılar; Kars Kalesi, Kafkas Harp Tarihi Cephesi Müzesi, Peynir Müzesi, Gazi Kars Bedesteni, Ebu’l-Hasan Harakânî Türbesi, Taş Köprü ve tarihi hamamlar ile Baltık mimarisi örneklerinden olan Fethiye Camii, Ticaret ve Sanayi Odası, Valilik binası, Sağlık İl Müdürlüğü binası, Cheltikov Otel, Kümbet Camii (Havariler Kilisesi) gibi değerleri ziyaret etti. Organizasyonun sonunda; kardeş şehir anlaşmalarının yapılması, Kars’ın uluslararası platformlarda tanıtımını sağlayacak ortak stratejilerin geliştirilmesi ve Kars’ın turizm merkezi kimliğinin sürdürülebilir bir şekilde desteklenmesi yönünde önemli adımlar atıldı. Katılımcılar, Kars’ın gelecekteki turizm stratejilerine önemli katkılar ve öneriler sundular. İki gün boyunca gerçekleştirilen yoğun ve verimli tartışmalar, Kars’ın komşu ülkeler ve turizmin geliştirilmesi ile ilgili sorumlu kurumsal yapılarla güçlü bağlar kurmasına ve daha etkin iş birlikleri geliştirmesine olanak sağladı.
İstanbul Copa America’da yarı finalistler belli oldu Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Copa America’da çeyrek final aşaması bu gece yarısı oynanan müsabakalarla tamamladı. Kolombiya, Panama’yı 5-0’lık skorla mağlup ederek yarı finale yükseldi. Uruguay ise seri penaltı atışlarına giden müsabakada Brezilya’yı 4-2’lik skorla mağlup ederek, adını yarı finale yazdırdı. Güney Amerika Futbol Konfederasyonu’nun (CONMEBOL) düzenlediği Copa America’nın bu yıl 48.’si Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) ile ortaklaşa olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Söz konusu organizasyonda çeyrek final müsabakaları tamamlanırken, yarı final eşleşmeleri belli oldu. Kolombiya, Panamayı 5-0’lık skorla mağlup ederek, Arjantin ve Kanada’nın ardından yarı final biletini alan 3. takım oldu. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen Brezilya ise seri penaltı atışlarına giden karşılaşmada Uruguay’a 4-2’lik skorla mağlup oldu ve Copa America’ya çeyrek finalde veda etti. Kadrosunda birçok yıldız futbolcuyu barındıran Brezilya’yı kupa dışında bırakan Uruguay ise yarı finalde Kolombiya’nın rakibi oldu. En golcü Lautaro Martinez, asist lideri James Rodriguez Copa America 2024’de yarı final aşamasına geçilirken, geride kalan 4 maçta gol krallığı yarışında attığı 4 golle zirvede Arjantinli futbolcu Lautaro Martinez bulunuyor. Martinez’i attığı 3 golle Venezuela’nın 34 yaşındaki tecrübeli santrforu Salomon Rondon takip ediyor. Organizasyonun attığı 5 gol pasıyla en çok asist yapan oyuncusu konumunda Kolombiya’dan James Rodriguez yer alıyor. Oynadığı 4 maçın 3’ünde maçın oyuncusu olmayı başaran 32 yaşındaki futbolcuyu, attığı 2 gol pasıyla takım arkadaşı Jhon Cordoba takip ediyor. Organizasyonda yarı final eşleşmeleri ve maçların tarihleri TSİ şu şekilde: 10 Temmuz Çarşamba 03.00 Arjantin - Kanada 11 Temmuz Perşembe 03.00 Uruguay - Kolombiya