GÜNDEM - 08 Ekim 2024 Salı 17:05

Meram’ın atölyeleri fabrika gibi çalışıyor

A
A
A
Meram’ın atölyeleri fabrika gibi çalışıyor

Üretim ve verimli hizmet vizyonuyla hareket eden Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi atölyeleri fabrika gibi çalışıyor. Belediyecilik hizmetlerinde ihtiyaç duydukları pek çok malzemeyi kendi bünyelerinde öz kaynaklarıyla üreterek hizmette hem hız hem nitelik hem de tasarruf sağladıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Böylelikle ilçemiz, belediyemiz ve ülkemiz için değer üretiyoruz” dedi.


İlçeye hizmette gerekli malzeme ve araçları kendi atölyelerinde üretip öz kaynaklarını en iyi şekilde kullanan ve bu sayede verimli hizmetler üreten Meram Belediyesi atölyeleri, fabrika gibi üretim yaparak önemli ölçüde tasarruf sağlıyor. Meram’ın estetiğini güçlendirmek, Meramlılara daha konforlu bir yaşam sunmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde marangozhane, kaynakhane, terzihane ve araç bakım-tamiri gibi atölyelerde hem hızlı ve güvenli üretimin önü açılıyor hem de tasarruf edilerek ilçe ekonomisine katkı sunuluyor.



Meram Belediyesi hizmet için gereken pek çok üretimi kendi bünyesinde gerçekleştiriyor


Üretimleri kendi bünyesinde öz kaynaklarıyla gerçekleştirerek önemli ölçüde tasarruf sağlayan Meram Belediyesi, kaliteli, nitelikli ürünlerle ilçeye ekonomik değer de kazandırıyor. Bu çerçevede hizmet veren marangozhanede şehir mobilyaları, ahşap kapı, dolap, kameriye imalatları ve tamiratları yapılıyor. Kaynakhanede ise demir kaynak tamiratı ve malzeme imalatı gerçekleştiriliyor. Atölyede ayrıca demir kapı, bisikletlik, veranda, pencere kör kasaları ve okullardaki voleybol, basketbol gibi spor alanları için kale direkleri imalatı yapılıyor. Meram Belediyesine ait araçlar ve iş makinelerinin tamir, bakım ve iyileştirme işlemleri de yine belediyenin kendi atölyelerinde gerçekleştiriliyor. İş makinaları ve taşıtlarının tamir, bakım ve onarımlarının yüzde 95’i atölyelerde yapılıyor. Böylelikle Meram Belediyesinin hizmetlerinin kesintisiz devam etmesine büyük katkı sağlanan atölyede elektrik işleri, motor bakımı, iş makinesi tamir ve bakımı, lastik tamir ve bakım hizmetleri, fren bakımı, yağ ve yıkama, kaporta ve boya, oto kaynak tamir hizmetleri gibi geniş bir yelpazede hizmet sunuluyor. Öte yandan, makashane, tornahane ve oto döşeme bölümleri de belediyenin araç parkını güçlü tutmak için önemli bir rol üstleniyor.



“Atölyelerimiz hem ilçe hem belediye hem de ülke ekonomisine önemli katkı sunuyor"


Üreten, verimli çalışan ve tasarruf eden belediyecilik anlayışıyla yola çıkıp bunu kendilerine daima şiar edindiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Tesisler Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan atölyelerin gerçekleştirdikleri ekonomik ve kaliteli üretimlerle hem ilçe hem belediye hem de ülke ekonomisine önemli katkı sunduğunu kaydetti. Meram Belediyesi Arif Bilge Tesisleri’nde bulunan atölyelerin taziye araçlarının yapımından kent mobilyaları ve aksesuarlarının imalatına, bank ve kameriyelerin yapımından araçların bakımı ve tamiratına, oyun parklarının yapımından tadilatlarına kadar geniş bir yelpazede çalıştığını ifade eden Başkan Kavuş, “Atölyelerimiz, Meram’ı güzelleştirmek ve Meramlılara daha nitelikli hizmet sunmak adına yoğun bir şekilde çalışıyor. Üretimin yanı sıra kullanım nedeniyle kırılan, bozulan malzemelerin bakım onarımını da kendimiz gerçekleştiriyor, yeniden vatandaşlarımızın istifadesine sunuyoruz. İhtiyaç duyduğumuz malzemeleri kendi tesislerimizde kendi personelimizle üretip montajlarını yaparak maliyetlerde önemli ölçüde tasarruf sağlıyoruz. Tüm bunlar yüksek verimlilikle ve maksimum hızda hizmet vermemizin önünü açıyor. İnsanımıza hızlı hizmet sunulduğu ve onların yaşamaktan keyif aldığı bir Meram için arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



Meram’ın atölyeleri fabrika gibi çalışıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sivas’ta STK’lar “Şiddete Hayır” demek için bir araya geldi Sivas’ta bir araya gelen kadın sivil toplum kuruluşları, şiddete karşı toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla “Şiddete Hayır” demek için ortak bir basın açıklaması düzenledi. Cumhuriyet meydanından STK’lar adına konuşan Esma Yılmaz, etkinliğe katılan tüm sivil toplum kuruluşlarına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, şiddetin toplumsal bir sorun haline geldiğini ve kabul edilemez olduğunu vurguladı. Yılmaz, şiddetin birçok toplumda yaygınlaşmasına rağmen, eğitim eksikliği, psikiyatrik bozukluklar ve aile içi dinamiklerdeki sorunların şiddetin artmasına neden olduğunu belirtti. Şiddetin çocukluk döneminde öğrenilen bir davranış olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Çocuklarımıza insani değerleri öğretirken bir yerde hata yapıyoruz” dedi. Ayrıca, ailelerin çocuklarını şiddet kullanmadan ifade edebilme konusunda eğitmesi gerektiğini belirtti. Medya ve dijital içeriklerin de şiddetin yayılmasında önemli bir rol oynadığını ifade eden Yılmaz, ebeveynlerin dijital medyanın olumsuz etkilerine karşı daha dikkatli olması gerektiğine dikkat çekti. Yılmaz, medya içeriklerinin çocuklar üzerinde oluşturabileceği psikososyal sorunlara karşı ebeveynleri uyardı. TÜİK verilerine göre, geçtiğimiz yıl 29 bin çocuk çeşitli şiddet türlerine maruz kaldığını hatırlatan Yılmaz, 2024’ün ilk yarısında ise 205 kadının şiddet nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Yılmaz, şiddetin önlenmesi için cezaların caydırıcılığının artırılması gerektiğini ve toplumsal farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekti. Açıklamanın ardından kadınlar İnönü bulvarında sessiz yürüyüş yaparak programı sonlandırdı.