ASAYİŞ - 08 Ekim 2024 Salı 19:37

Tekirdağ’da kontrolden çıkan otomobil refüje çarptı: 4 yaralı

A
A
A
Tekirdağ’da kontrolden çıkan otomobil refüje çarptı: 4 yaralı

Tekirdağ’da kontrolden çıkan otomobilin orta refüje çarpması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı.


Kaza, Hürriyet Mahallesi Çorlu Çevre yolu üzeri Emlaklar mevkiinde meydana geldi. Ergene istikametine seyreden T.D. idaresindeki 59 AFT 504 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Hürriyet Mahallesi’ne sapan yan yol girişindeki orta refüje çarptı.


Kaza sonrası sürücü T.D. ve 3 yolcu yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.


Kazayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Vali Önder Bakan: Amasya’mızın yarınlarını en doğru şekilde planlamalıyız” Amasya’da İl Afet Risk Azaltma Planı çerçevesinde yapılan çalışmaları değerlendiren Amasya Valisi Önder Bakan, “Bilim ve teknolojinin rehberliğinde Amasya’mızın yarınlarını en doğru şekilde planlamalıyız” dedi. 2021 yılında yürürlüğe giren İl Afet Risk Azaltma Planı sonrası ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile diğer paydaşların da katılımıyla çalıştaylar ve yılda 2 defa olmak üzere izleme değerlendirme toplantıları düzenlendiğini hatırlatıp Türkiye’nin büyük bölümüyle birlikte Amasya’nın da deprem kuşağında yer aldığına dikkat çeken Vali Bakan, “Bu gerçeğin bilincinde olarak başta devletimiz olmak üzere, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızla ortak akılda buluşarak, bilim ve teknolojinin rehberliğinde Amasya’mızın yarınlarını en doğru şekilde planlamalıyız” diye konuştu. Düzenlenen toplantılar sonucunda Amasya İl Afet Risk Azaltma Planında (İRAP ) 2 amaç, 28 hedef ve 184 adet eylem oluşturulurken 33 kamu kurumunun sorumlu olduğuna değinen Bakan, “İRAP eylemlerimizin içerikleri, Amasya ilimizi etkileyebilecek deprem, taşkın, sel, kaya düşmesi ve heyelan, endüstriyel kazalar ve yangın olaylarını konu almaktadır. İRAP yürürlük tarihinden günümüze kadar geçen süre zarfında eylemlerimizin gerçekleşme durumu yüzde 39 seviyesindedir. İRAP kapsamında İl ve ilçe Belediyelerinin sorumluluk alanı içerisindeki yapı stoku bilgileri de güncel şekilde tutulmaktadır. Yapı stoku bilgilerinin güncel tutulması, kentsel dönüşüm için önlemli bir veri kaynağı niteliğindedir” şeklinde konuştu. Amasya-Suluova-Merzifon karayolu üzerindeki köprü, üst geçit ve benzeri kritik geçiş noktalarının deprem performans değerlendirmelerine göre güçlendirme işlemlerinin de bu süreçte yapıldığına vurgu yapan Önder Bakan, İRAP kapsamında bugüne kadar toplam 34 eylem tamamlanmış olup, diğer eylemlerin tamamlanması noktasındaki çalışmaların İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün koordinesinde devam ettiğini söyledi.
Isparta Cadde ortasında çıkan silahlı kavgayla ilgili 9 kişi gözaltına alındı Isparta Valiliği, iki grup arasında çıkan silahlı kavgayla ilgili 3’ü yabancı uyruklu, 6’sı Türk vatandaşı olmak üzere 9 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Isparta’da dün akşam saatlerinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgaya ilişkin Isparta Valiliği’nden açıklama yapıldı. Açıklamada, “7 Ekim 2024 günü Bahçelievler Mahallesi 109 cadde üzerinde daha önceden aralarında husumet olan ve adli süreçleri deva eden iki grup arasında tartışma çıkmıştır. Tartışma sırasında taraflardan biri, araç içerisinden havaya ateş etmiş ve araç olay yerinden hızla uzaklaşmıştır. Olayda herhangi bir yaralanma, mal veya can kaybı yaşanmamıştır. Olayın hemen akabinde emniyet güçleri tarafından müdahale edilmiş ve olayın daha fazla büyümesi önlenmiştir. Bahse konu olayla ilgisi olan, aralarında eğlence mekanı işleten ve çalışanlarının da bulunduğu şüpheli şahıslar gözaltına alınmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen soruşturmada 3’ü yabancı uyruklu, 6’sı Türk vatandaşı olmak üzere toplam 9 kişi gözaltına alınmış, 1 yabancı uyruklu şahsın deport işlemleri başlatılmıştır. Ayrıca olayda kullanılan 2 araca gerekli incelemeler yapılmak üzere el konulmuş, işyeri ve ikametlerde gerekli aramalar yapılmıştır. Aramalarda dijital materyaller ve kesici aletler ele geçirilmiştir” denildi.