KÜLTÜR SANAT - 17 Ekim 2024 Perşembe 12:19

Kültür sanatta kış sezonu başladı

A
A
A
Kültür sanatta kış sezonu başladı

Kartepe Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kış sezonu takvimi başladı.


Kartepe Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan "Kumpanyada Curcuna" adlı tiyatro gösterisi, 18 Ekim Cuma günü saat 20.00’de sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.


Usta tiyatrocu Cengiz Küçükayvaz’ın yazıp yönettiği "Kumpanyada Curcuna" isimli oyun, Temaşa-ül Curcuna isimli bir kumpanyada geçiyor. 19 Ekim’de ise çocuklar için özel olarak hazırlanan "Hayaller Ülkesi" adlı tiyatro gösterisi, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Ada Tiyatrosu’nun üstlendiği bu yapım, Kerem Murkurt’un yazarlığını ve yönetmenliğini üstlendiği bir eser. Oyun, Kerem Murkurt, Zeynep Karpuz ve Burak Tekin gibi yetenekli oyuncuların performanslarıyla zenginleşecek ve saat 14.00’da başlayacak.



Kültür sanatta kış sezonu başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri 2 bin 300 rakımda uluslararası tenis turnuvası Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) öncülüğünde Türkiye Tenis Federasyonu ve Megasaray Tenis Akademi-MTA tarafından Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes A.Ş. ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Tenis Turnuvası, Erciyes’in 2 bin 300 metre rakımına yapılan tenis kortlarında devam ediyor. Kayak sezonunda milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden olan Erciyes Dağı, yapılan yatırımlar ile kayağın yanında sporun da merkezi oldu. Erciyes Kayak Merkezi’ni yaz aylarında da sporcuların gözdesi haline getirecek projelerden biri olan 12 adet tenis kortundan oluşan tesis, tenis tutkunlarını ağırlamaya başladı. Dağın 2 bin 600 rakımına yapılan tenis kortlarında da Uluslararası Tenis Federasyonu öncülüğünde Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş. ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Tenis Turnuvası düzenleniyor. 26 ülkeden 300’ün üzerinde sporcunun katıldığı Dünya Tenis Turnuvası ile tenis kortları da hizmete girmiş oldu. "Yüksek İrtifa Kamp Merkezi doğal doping görevi görüyor" Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, Erciyes’in sporunda merkezi olduğunu söyleyerek, "Yüksek İrtifa Kamp Merkezi doğal doping görevi görüyor. Sporcuların alyuvar sayıları artıyor. Oksijen tutma kapasiteleri artınca da performansları ve kondisyonları artıyor. Burada da 2 tane oteli bulunan özel bir yatırımcımız; kışın Antalya’da çok yoğun bir tenis kampları düzenliyorlar. Kendileri buraya da 12 tane nizami ve turnuva oynanabilecek ölçülerde tenis kortu yaptı. Büyükşehir Belediyemizin kasasından 1 TL çıkmadan 12 tane tenis kortunu da Erciyesimize kazandırmış olduk. Erciyes bir spor branşı daha kazanmış oldu. Onlar büyük bir akademi, milli sporcularımızı yetiştiriyorlar. Birçok yerli ve yabancı sporcuya ev sahipliği yapıyorlar. Kışın Antalya’da sürdürdükleri operasyonu yazında Erciyes’te sürdürecekler. Çünkü buranın havası serin ve rakımı yüksek. Bu nedenle oyuncuların performansları artıyor. O nedenle ben yatırımcılarımıza çok teşekkür ediyor. Şu anda da bir turnuva devam ediyor. Bu turnuva Uluslararası Tenis Federasyonu’nun ve Türkiye Tenis Federasyonu’nun onayladığı bir turnuva. Güzel de para ödülleri var. Dünyada ilk 500’e girmiş ve hala o sıralamada bulunan oyuncularımız var. Ben Erciyes’te spor dallarının gittikçe artacağını ve Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin sporcularımızın yurt dışına gitmeden performanslarını artıracakları bir merkez olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Edirne Edirne’de emekli astsubaylardan görkemli kutlama Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğinin (TEMAD) 40. kuruluş yıl dönümü sebebiyle Edirne’de çeşitli etkinlikler yapıldı. TEMAD Edirne İl Başkanlığı tarafından ’17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’ ve derneğin 40. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. ’17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’ ve derneğin 40. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla TEMAD tarafından Edirne’de çeşitli faaliyetler yapıldı. Atatürk heykeline çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan TEMAD Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş, "Bugün burada, vatan, millet, bayrak ve cumhuriyetin bekası için ’Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı ile görev yapan astsubayların gününü kutluyoruz. Dağların aslanları, denizlerin leventleri, göklerin kartalları, Vecihi Hürkuşlar, Esma Çevikler, Ömer Halisdemirler, kahraman astsubaylar. Gününüz kutlu olsun" dedi. Her yıl 17 Ekim’de Edirne’de Astsubaylar Günü’nü coşku ile kutladıklarını belirten Bildiş, bu yıl Trakya şubelerinin de katılımı ile kutlamaların çok daha anlamlı olduğunu ve Trakya’nın bugün tek vücut, tek yürek olduğunu söyledi. TEMAD’ın, Türkiye genelinde 100 şubeye ulaştığını ve büyümeye devam ettiğini aktaran Bildiş, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya ve kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olmanın sorumluluğunu yerine getirmeye devam edeceklerini ifade etti. Tarihi boyunca asla insanlık suçu işlememiş ve her zaman mazlumun yanında yer almış bir ordunun emekli bir mensubu olmanın onurunu yaşarken, günümüzde bir terör örgütünden farksız davranan kimi devletlerin yaptıkları mezalimi görmenin de insanlık adına utancını yaşadıklarını vurgulayan Bildiş, "Yakın coğrafyamızda akan kanın ve adaletsiz savaşların bir an önce son bulmasını diliyor ve buna sebep olanları da şiddetle kınıyoruz. Yakın coğrafyamızdaki gelişmeler bize güçlü bir ordunun, milli birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır. Savunma sanayinin ve teknolojinin milli olması artık kaçınılmaz bir zorunluluk olmuştur. Son yıllarda milli imkanlarımızla geliştirilen ve kendisinden övgüyle bahsettiren savunma sistemlerimiz ve bunları büyük ustalıkla kullanan meslektaşlarımızla geleceğe daha güvenle bakmaktayız" ifadelerine yer verdi. Bildiş’in konuşmasının ardından Saraçlar Caddesi’nde bando eşliğinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Dev Türk bayrağı ve marşlar eşliğinde yürüyüş yapan emekli astsubaylar ve eşleri, alkışlarla izlendi.
Aydın Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı Müdürlüğü’nden HGS ihlali uyarısı Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Müdürlüğü bir açıklama yaparak ziyaretçileri ‘Hızlı Geçiş Sistemi’ olan HGS ihlali konusunda uyardı. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Müdürlüğü’nün açıklaması şu şekilde: "Türkiye’nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan Kuşadası’ndaki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na ziyaretçilerimizin girişte bekleme yapmadan geçiş yapabilmeleri amacıyla ücretler HGS üzerinden tahsil edilmektedir. Aracınızda HGS etiketiniz varsa Milli Park giriş ücreti hesabınızdan otomatik olarak tahsil edilecektir. HGS etiketinizin olmaması veya hesabınızda yeterli bakiye bulunmaması durumundaysa Milli Parka giriş ücreti tahsil edilemeyeceği için aracınız geçici ihlalli geçiş sistemi kapsamına alınacaktır. Korunan alana giriş yaptıktan sonra HGS etiketi almış olsanız da aracınız HGS etiketi bulunmayan araçlar kapsamında değerlendirilecek ve geçici ihlalli geçiş sistemi işlemi uygulanacaktır. Geçici ihlalli geçiş sistemi kapsamına alınan aracınıza ait giriş ücretini 30 gün içerisinde hgsmusteri.ptt.gov.tr adresi “Milli Parklar Ödeme” sekmesi üzerinden yapmanız durumunda aracınız geçici ihlalli geçiş sistemi kapsamından otomatik olarak çıkartılacaktır. 30 gün içerisinde ödeme yapmamanız durumundaysa aracınız kesin ihlalli geçiş sistemi kapsamına alınacak ve 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu’nun Ek Madde -1 İkinci fıkrasındaki hüküm gereği “korunan alanın giriş ücretinin on katı tutarında idari para cezası" uygulanacaktır. Milli Parkımıza giriş yaptığınız tarihte HGS hesabınızda yeterli bakiye bulunmasına rağmen aracınız geçici ihlalli geçiş sistemi kapsamında değerlendirilmişse Milli Park Müdürlüğümüzün 0 256 646 10 79 numaralı telefonundan bizimle iletişime geçiniz"
İstanbul Merkez Bankası faizi değiştirmedi Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Karar metninde, para politikasındaki kararlı duruşun; yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşüreceği ve dezenflasyon sürecini güçlendireceği belirtildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıkladı. Kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutulmasına karar verdi. Karar metninde şu ifadelere yer verildi: ’’Eylül ayında enflasyonun ana eğilimi bir miktar yükselmiştir. Üçüncü çeyreğe ilişkin göstergeler yurt içi talebin yavaşlamaya devam ederek enflasyondaki düşüşü destekleyici seviyelere yaklaştığını ima etmektedir. Temel mal enflasyonu düşük seyretmeye devam ederken, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin son çeyrekte gerçekleşmesi beklenmektedir. Enflasyondaki iyileşmenin hızına dair belirsizlik ise son dönemdeki veri akışı ile artmıştır. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından risk unsuru olmaya devam ettiğini kaydetmiştir. Para politikasındaki kararlı duruş; yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşürecek ve dezenflasyon sürecini güçlendirecektir. Kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir. Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası araçları etkili şekilde kullanılacaktır. Kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizması ilave makroihtiyati adımlarla desteklenecektir. Likidite koşulları muhtemel gelişmeler göz önünde bulundurularak yakından izlenmektedir. Sterilizasyon araçları etkili şekilde kullanılmaya devam edilecektir. Kurul, politika kararlarını parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de dikkate alarak, enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirleyecektir. Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacaktır. Kurul, kararlarını öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede alacaktır. ’’