GÜNDEM - 17 Ekim 2024 Perşembe 14:12

Büyükşehirden dolandırıcılara karşı uyarı

A
A
A
Büyükşehirden dolandırıcılara karşı uyarı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi; zabıta ismini kullanarak dolandırıcılık yapan art niyetli kişilere karşı vatandaşları uyardı.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, kötü niyetli bazı kişilerin Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nda görevli olduğunu söyleyerek para talebinde bulunduklarının tespit edildiği ifade edildi. Belediyenin ya da zabıta birimlerinin hiçbir şartta para talebinde bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada, bu tür girişimlerin tamamen dolandırıcılık amacı taşıdığı ve vatandaşların duygularını istismar etmeyi hedeflediği belirtildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ FÜ’de İslam ve Medeniyet 4. Uluslararası Sempozyumu başladı Elazığ’da İslam ve Medeniyet 4. Uluslararası Sempozyumu, bu yıl ‘Ahlak’ alt başlığı ile başladı. Fırat Üniversitesi, Elazığ Valiliği ve Elazığ Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen İslam ve Medeniyet 4. Uluslararası Sempozyumu, bu yıl ‘Ahlak’ alt başlığı ile başladı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyumun açılış programına Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, ulusal ve uluslararası üniversitelerden bilim insanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “ İslam dininin Kur’an-ı Kerim’de belirlenen ilkeleri ve peygamber efendimizin bizzat uygulamalarıyla ortaya koyduğu tecrübe üzerinde kurulan İslam medeniyeti; medeniyetlerin en şereflisidir. Bu medeniyetin temel hedefi; kurucu unsuru olan insan, ahsen-i takvim yani mükemmellik mertebesine ulaşmaktır. Bu medeniyetin ahlakı peygamber ahlakı, peygamber ahlakı ise Kur’an-ı Kerim’in kendisidir. Bu yıl 4. düzenlenen sempozyumun da ana teması olan ahlak kavramı oluşturmaktadır. Tüm insanlığı barbarlıktan, vahşetten kurtaracak anlayışın İslam medeniyetinin ahlak odaklı bakışının olduğuna inanıyorum. Bu vesile ile islam medeniyetinin kadim merkezlerinden Kudüs’e yönelik saldırıları, Gazze ve Lübnan’da gerçekleştirilen soykırımı kınıyor, İslam medeniyetinin kendi coğrafyasına ve dünyayı tekrar huzur dolu bir altın çağı yaşatmasını temenni ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir’in moderatörlüğünde, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nden Prof. Dr. Seyfullah Korkmaz, İnönü Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ahmet Küçük, Ürdün Diyanet İşleri Başkanlığından Doç. Dr. Thamer Hatamleh ve Kudüs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mashhour Al Habazı’nın katılımı ile panel gerçekleştirildi.
İstanbul Beylikdüzü Belediyesi’nden çevre dostu hareket: Mahallelere atık yağ kutusu yerleştirildi Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçedeki 10 mahalle muhtarlığına “Atık Yağ Toplama Kutusu” yerleştirildi. Evlerde ve lokantalarda kullanılan atık kızartma yağlarının çöplere ve lavabolara dökülmesi ile oluşan çevre kirliliğini önlemek ve daha temiz bir doğa için çalışmalarını titizlikle yürüten Beylikdüzü Belediyesi, ilçedeki mahalle muhtarlıklarına ‘Atık Yağ Toplama Kutusu’ yerleştirdi. ‘Bitkisel Atık Yağların Kontrolü’ yönetmenliğine uygun olarak hazırlanan atık toplama kutuları sayesinde geri dönüşüm amacıyla mahalle muhtarlıklarında toplanacak. Öte yandan, ilçe sınırlarında yer alan 15 mobil atık getirme merkezi de vatandaşların atıklarını kolayca teslim edebilecekleri noktalar arasında yer alıyor. Bitkisel atık yağlar yeniden işlenecek Beylikdüzü sınırlarında bulunan bine yakın işletme ise, lisanslı geri dönüşüm firmaları ve Beylikdüzü Belediyesi iş birliğiyle atık yağları toplama sistemine uygun örnek bir uygulama gösteriyor. Bu kapsamda, hem bireysel hem de ticari kullanımdan kaynaklanan atık yağlar düzenli olarak toplanarak çevre kirliliği önleniyor. Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, atık yağları çöpe dökmek yerine, pet şişe veya kapalı kaplarda toplayarak muhtarlıklarında yer alan kutulara koymanın çevre kirliliğini önlemeye büyük katkı sağlayacağını belirtiyor. Geri dönüşümle elde edilen bitkisel yağlar, çevre kirliliğini önlemek ve doğayı korumak adına yeniden işlenecek.
Antalya Antalya’da yabancılara konut satışında düşüş TÜİK’in verilerine göre Türkiye genelinde Eylül ayında 140 bin 919 konut satılırken, Antalya’da 4 bin 274’ü ikinci el satış olmak üzere toplam 6 bin 468 konut satıldı. Yabancılara 548 konutun satıldığı turizmin başkenti Antalya, İstanbul’un ardından yabancılara en fazla konut satılan ikinci şehir oldu. Antalya’da Ağustos ayında ise 696 konut satılmıştı. Türkiye genelinde konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 37,3 oranında artarak 140 bin 919 oldu. Konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla 21 bin 314 ile İstanbul, 13 bin 205 ile Ankara ve 7 bin 612 ile İzmir olurken, en az olduğu iller sırasıyla 74 ile Hakkari, 82 ile Ardahan ve 106 ile Bayburt olarak gerçekleşti. Antalya’da ise Eylül ayında 4 bin 274’ü ikinci el satış olmak üzere toplam 6 bin 468 konut, Isparta’da 542’si ikinci el satış olmak üzere 766, Burdur’da 212’si ikinci el satış olmak üzere toplam 365 konut satıldı. Yabancılara Eylül ayında 2 bin 22 konut satışı gerçekleşti Yabancılara yapılan konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,0 oranında azalarak 2 bin 22 oldu. Eylül ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 1,4 olarak gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla 783 ile İstanbul, 548 ile Antalya ve 210 ile Mersin oldu. Antalya’da Ağustos ayında ise 696 konut satılmıştı. Yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 39,1 oranında azalarak 17 bin 90 oldu. Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapıldı Eylül ayında ülke uyruklarına göre en fazla konut satışı sırasıyla 346 ile Rusya Federasyonu, 163 ile İran ve 139 ile Irak vatandaşlarına yapıldı.