ÇEVRE - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 10:38

Karamürsel Karapınar’a alternatif güzergah

A
A
A
Karamürsel Karapınar’a alternatif güzergah

Karamürsel Karapınar Yolu’na alternatif güzergah oluşturularak Tekke Baba Sokak’ta yol genişletilerek güvenli ve konforlu hale getiriliyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karamürsel Tekke Baba Sokak’ta yol genişletme ve asfaltlama çalışması yapılıyor. Karapınar Köy yoluna alternatif güzergah olan stabilize haldeki Tekke Baba Sokak, asfaltlama ve yol çizgileri çekilmesi sonrasında tabelalandırma çalışmaları da yapılarak konforlu hale getirilecek. Karapınar Mahallesi’nde besi çiftliklerinin ve kurban kesim yerlerinin yoğunluğu sebebiyle özellikle Kurban Bayramı döneminde araç yoğunluğunun fazla olduğu yola alternatif yeni güzergah oluşturularak trafiğin rahatlaması, vatandaşların konforlu ve güvenli şekilde ulaşım sağlamaları sağlanıyor. 1,8 kilometrelik bölümünde 7 metrelik kısmı asfalt, 3 metrelik kısımda yaya yolu olmak üzere 10 metre genişliğe çıkarılan Tekke Baba Sokak’ta tabelalandırma çalışması yapılacak ve yol çizileri çekilecek. 2 bin 600 ton binder asfalt serimi yapılan yeni güzergahta 4 bin 500 tonda yolun temelini oluşturan plent miks temel serimi yapıldı.



Karamürsel Karapınar’a alternatif güzergah

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yunusemre Belediye Meclisi vefat eden Güzgülü’nü andı Yunusemre Belediyesi Temmuz Meclisi, Semih Balaban başkanlığında toplandı. Meclis, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren, Yunusemre Belediyesi’nin de kurucu meclis üyelerinden olan Manisa’nın sevilen ismi Mehmet Güzgülü’nü unutmadı. Yunusemre Belediye Meclisi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, Semih Balaban başkanlığında gerçekleştirildi. Yunus Emre Millet Çarşısı Etkinlik Salonu’nda yapılan toplantıda 33 madde görüşülürken; yeni kurulan Sokak Hayvanları Koruma Komisyonu’na Mehmet Sargın, Pınar Kına, Zühre Karabulut, Berk Mersinli ve Melih Emre Doğru seçildi. Mecliste, Manisa’da da vali yardımcılığı yapan Yaşar Tok’un isminin Uncubozköy Mahallesi 5519 Sokak’a, geçirdiği ev kazası sonucu 15 aylıkken yaşamını yitiren Vedat Ayaz Şamlı’nın isminin de Tevfikiye Mahallesi’ndeki bir parka verilmesi kararlaştırıldı. 12 halk ekmek satış noktası Manisa Büyükşehir Belediyesine devrediliyor Yunusemre Belediyesi’ne ait olan halk ekmek satış noktalarının Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi de gündem maddeleri arasındaydı. Konuya ilişkin bilgi veren CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı, Mutlu ve Kaynak Mahallesi hariç 12 halk ekmek satış noktasının büyükşehre tahsis edilmesini istediklerini belirtti. Yavaşlı, büyükşehrin halk ekmek satışına başlayacağı güne kadar Yunusemre’nin hizmete devam edeceğini söyledi. Madde oy birliği ile kabul edildi. Meclis Mehmet Güzgülü’nü unutmadı Toplantı sonrası gündemi değerlendiren Belediye Başkanı Semih Balaban yaptığı konuşmada ilk olarak, Sivas ve Başbağlar katliamında yaşamını yitiren vatandaşları andı. Başkan Balaban ayrıca, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanları da anarken; darbelerinin ülke demokrasisini, gelişimini geriye götürdüğünü söyleyip bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diledi. Meclis, geçtiğimiz günlerde sonsuzluğa uğurlanan, Yunusemre Belediyesi’nin de kurucu meclis üyeleri arasında yer alan Mehmet Güzgülü’nü unutmadı. Güzgülü’nün Manisa’nın sevilen, siyaset üstü isimlerinden biri olduğunu belirten Başkan Balaban, “Mehmet Güzgülü, Manisa’nın sevilen isimlerindendi. Saygıdeğer bir siyasetçiydi. Manisa’yı seven güzel bir insandı. İsminin yaşatılması gerektiğine inanıyorum. Onun adına yakışanı yapalım. Unutmadıkça yaşatırsın, unutulmadıkça yaşarsın. Kendisine vefamızı gösterelim, Ailesinin ve MHP camiasının tekrar başı sağ olsun” dedi. Mecliste grubu bulunan başkanvekilleri de söz alarak kayıptan duydukları üzüntüyü dile getirerek Güzgülü Ailesi ve MHP grubuna başsağlığı dilediler. Ağustos meclis toplantısının 6 Ağustos Salı günü saat 18.00’de yapılması kararlaştırıldı.
İstanbul Haziran’da en fazla fiyat artışı karayolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığında yaşandı Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu. Buna göre, geçen ay yüzde 12,71 fiyat artışı görülen karayolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı en fazla pahalılaşan ürün olurken, en fazla ucuzlayan ürün ise patates ve bazı yumru bitkiler oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, TÜFE’deki değişim 2024 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,64, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 24,73, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 71,60 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 65,07 olarak gerçekleşti. En çok şehirler arası karayolu taşımacılığı pahalandı Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla söz konusu ayda fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu. Fiyatı en çok artan ürün yüzde 12,71 ile karayolu ile şehirler arası yolcu taşımacılığı olarak gerçekleşti. İkinci sırada şebeke suyu yüzde 12,69 ile yer alırken, taze meyveler yüzde 8,47, oteller, pansiyonlar ve diğerleri yüzde 6,67, demiryolu ile şehir içi yolcu taşımacılığı yüzde 6,15, ekmek yüzde 5,94, peynir yüzde 5,15, alkolsüz içecekler ve konsantre içecekler yüzde 4,83, şekerlemeler, çikolatalar ve kakao ürünleri yüzde 4,39, okul öncesi eğitim ve ilköğretim yüzde 4,39 pahalılaştı. En fazla patates ucuzladı En çok ucuzlayan ürünler ise su şekilde gerçekleşti: "Patates ve bazı yumru bitkiler yüzde 8,03, yumurta ve yumurta ile ilgili ürünler yüzde 6,57, kümes hayvanları eti yüzde 3,89, kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları yüzde 2,32, dana eti yüzde 2,29, kuzu eti yüzde 2,05, erkek ayakkabısı yüzde 1,73, kadın giyim yüzde 1,17, tereyağı yüzde 0,26, kahve 0,43."