ÇEVRE - 22 Ekim 2024 Salı 10:55

İzmit Körfezi’ne 6 bin balık daha salınacak

A
A
A
İzmit Körfezi’ne 6 bin balık daha salınacak

İzmit Körfezi’ne 24 Ekim’de 6 bin balık salınacak.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi’ndeki balık popülasyonunu artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Körfez’de dip çamuru temizliği yapan, arıtma tesisleriyle İzmit Körfezi’ne arıtılmadan bir damla atık su bırakmayan Büyükşehir, 24 Ekim Perşembe günü Gebze Eskihisar Sahilinde balık salımı gerçekleştirecek. İzmit Körfezi’ne 42 bin balık salan Büyükşehir, 24 Ekim’de 6 bin balık daha salacak. Büyükşehir, Kirazdere’ye de 8 bin kırmızı benekli alabalık bırakmıştı.


Saat 10.30’da başlayacak programda Büyükşehir, toplamda 6 bin çupra, levrek ve kalkanı İzmit Körfezi’ne bırakacak. Büyükşehir, bu programla birlikte toplamda 48 bin balığı İzmit Körfeziyle buluşturmuş olacak.



İzmit Körfezi’ne 6 bin balık daha salınacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Günay Güvenç: "Maksimumum puana ulaşıp, Avrupa Ligi’ne devam etmek istiyoruz" Galatasaray’ın başarılı kalecisi Günay Güvenç, maksimum puan toplayıp, UEFA Avrupa Ligi’nde yollarına devam etmek istediklerini söyledi. UEFA Avrupa Ligi üçüncü haftasında Galatasaray, yarın sahasında İsveç temsilcisi Elfsborg ile mücadele edecek. Karşılaşma öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan sarı-kırmızılıların kalecisi Günay Güvenç, "Biz sahaya çıktığımız her zaman kazanmak istiyoruz. Son maçta Riga’dan beraberlikle döndük. Kazanmak istediğimiz bir maçtı. 8 maçımız var, 3.’sünü oynayacağız. Maksimumum puana ulaşıp, Avrupa Ligi’ne devam etmek istiyoruz" diye konuştu. "Burada misyonum sadece oynayıp, para kazanmak değil" Takımda birçok misyonu olduğunu da söyleyen Güvenç, "Oynasam da oynamasam da benim misyonlarım var. Hocamızın her şeye dikkat edemeyeceğini biliyoruz. Hocanın da kendi göre alanları var. Soyunma odası, takımdaki arkadaşlıklar gibi, orada oyuncuların misyonu başlıyor. Orada kendimi çok önemli figür olarak görüyorum. Yeni gelen oyuncuların kulübün değerlerini, tarihi anlatmak görevlerimden biri. Hocam bana şans verirse sahada da elimden geleni yapıyorum. Burada misyonum sadece oynayıp, para kazanmak değil. Genç kalecilerimize, oyuncularımıza yardım etmek. Yedek oturup da dinlenecek değilim. Çalışmayı seven bir kaleciyim. Kendi tecrübelerimizle takıma yardımcı olmak istiyorum" şeklinde konuştu. "Geçmiş yıllarda oynayan bir kaleci olduğum için bazen zorlanıyorum" Forma şansı bulamamasının zor bir durum olduğunu ifade eden 33 yaşındaki kaleci, "Zorlanıyorum, geçmiş yıllarda oynayan bir kaleci olduğum için bazen zorlanıyorum. Evde bile eşimle bu konuda bazen tartışmalar yaşıyoruz. ’Sen hazır tut’ diyor. Hazır tutuyorum kendimi. Takıma katkı vermek istiyorum. Hırslı biriyim. Önümdeki isimin değerini tüm Türkiye, camiamız herkes biliyor. Benim görevim de Muslera’ya oldukça baskı yapmak. Kendisine beni hissettirmem lazım. Muslera’nın performansının da düştüğünü göremiyoruz. Bunun benden kaynaklandığını söyleyebiliriz. Bu da beni gururlandırıyor" açıklamasında bulundu. "Osimhen’in bana doğru koşması spontane gelişen bir şey oldu" Nijeryalı futbolcu Victor Osimhen’in, Antalyaspor maçında attığı golden sonra kendisine doğru koşmasının sorulması üzerine Günay Güvenç, "Yedek kulübesinde yan yana oturuyorduk. Yedek kulübesinde çok sorular sordu. Özellikle en son sorusu Atatürk resmiyle ilgiliydi. ’Atatürk’ü az çok biliyorum’ dedi. Ülkemiz adına çok şeyler öğrenmek istiyor. İstiklal Marşı’nı sordu, tarafların ne diye bağırdığını sordu. Buraya sadece zaman geçirmek için değil, benimsemiş bir şekilde geldi. Maça girdi, güzel de bir gol attı. Bize doğru koşarken hocamıza sarılacak sandım. Baktım hocaya çak yaptı, bana doğru geldi, sarıldı. Spontane gelişen bir şey oldu. Galiba yedek kulübesinde güzel enerji aldı, öyle gelişti. Önceden konuşmadık. Golün kendisi ve sonrası güzel bir resim oldu" cevabını verdi.
Ankara Terörist başı Gülen’in cenaze töreni Pensilvanya’da yapılacak Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in cenaze töreni Pensilvanya’da örgütün merkezi sayılan kampta yapılacak. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in tartışmalara konu olan cenazesi ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre cenazenin ne zaman olacağı, kimlerin katılacağı, nereye gömüleceği ve cenaze namazını kimin kıldıracağı ile ilgili örgüt içindeki anlaşmazlıklar, örgüt yönetimindeki isimlerin baskıları ile ortaya çıktı. Gülen’in cenazesi perşembe örgütün merkezi sayılan kampta yapılacak Terör örgütü elebaşı Gülen’in cenazesi perşembe günü Pensilvanya’da örgütün merkezi sayılan kampta yapılacak. Gülen, kamp içinde yer alan ve daha önce kendi ’işaret ettiği’ yere gömülecek. Cenaze namazını FETÖ elebaşı Gülen’in ev arkadaşı Suat Yıldırım kıldıracak. Üst düzey örgüt mensupları ABD’ye doğru yola çıktı Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, seyahat sorunu yaşamayan üst düzey örgüt mensupları ABD’ye doğru yola çıktı. Gülen’in aile üyeleri cenazeye bir arada katılarak sözde birlik mesajı verecek. Örgüt, Gülen’in son anlarını da daha sonra yazılı bir şekilde paylaşacak. Ayrıca terörist başı Gülen’in rahatsızlanması sonrası hastaneye kaldırıldığı, örgütün diğer üyelerinden saklandı. Terörist Gülen’in yazılı bir miras bıraktığı da örgüt üyeleri arasında konuşulan bilgiler arasında.
Ankara Aile Bakanlığından 81 il müdürlüğü personeline yönelik “Yenilikçi Mahalli Hizmet İçi Eğitim Programı” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, 81 il müdürlüğü personelinin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği "Yenilikçi Mahalli Hizmet İçi Eğitim Programı", 7 ilde eş zamanlı olarak uygulanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, 81 il müdürlüğünde görev yapan personelin mesleki gelişimini desteklemek için başlatılan "Yenilikçi Mahalli Hizmet İçi Eğitim Programı", kamu kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması amacıyla, personelin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlandı. Kars, Diyarbakır, Aydın, Bingöl, Mardin, Kocaeli, Iğdır ve Yalova’da gerçekleştirilen program; Muş, Trabzon, Samsun, Bolu, Adana, Osmaniye ve Kırıkkale’de eş zamanlı olarak devam ediyor. 7 ilde 5 gün devam edecek eğitimlerde, il müdürlüklerine bağlı kurum ve kuruluşlarda; aile ve toplum, çocuk, kadın ile engelli ve yaşlı hizmetleri alanlarından farklı disiplinlerde görevli bin 121 meslek elemanı yer alıyor. Bu kapsamda Kırıkkale’deki eğitime Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adil Çalışkan, bakanlığın Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Öz ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Alparslan Çevik katılırken, Adana ve Osmaniye’de devam eden eğitimlere ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün ile bakanlığın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Hüseyin Kaya katıldı. İl müdürlüklerinin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan eğitimlerde; bakanlıkta görevli eğitmenlerin yanı sıra Karadeniz Teknik, Abant İzzet Baysal, Düzce, Karabük, Sakarya üniversitelerinden alanında uzman akademisyenler ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Kızılay, Sağlık Bakanlığından uzman eğitimciler görev alıyor.
İstanbul Limak Çimento Global CEO’su Kocakerim, SDG Liderleri Röportajları dizisinde yer aldı Limak Çimento Global CEO’su Erkam Kocakerim, BM Genel Kurulu ile eş zamanlı olarak düzenlenen İklim Haftası NYC 2024 kapsamındaki SDG Liderleri Röportajları dizisinde yer aldı. Limak Çimento’nun Global CEO’su Erkam Kocakerim, alanında öncü şirketlerin Birleşmiş Milletler 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne (SDG) uyum süreçlerini ve çözümlerini paylaştığı CNBC Amerika tarafından yayınlanan belgesel projesinde küresel çimento sektörünü değerlendiren lider olarak görüşlerini dile getirdi. 22-29 Eylül tarihleri arasında ABD New York’ta BM Genel Kurulu ile eş zamanlı düzenlenen SDG Röportajları; iklim değişikliği, yoksulluk ve açlık gibi küresel zorlukları ele almak adına stratejilerine sürdürülebilirliği nasıl entegre ettiklerini masaya yatıran dünya genelindeki üst düzey 50 kurumsal lidere, girişimciye ve sivil toplum temsilcisine ev sahipliği yaptı. Dünyanın dört bir yanından önde gelen 50 lider, endüstrilerini dönüştürme süreçlerini, inovasyonu yerleştirme aşamalarını, küresel zorluklara karşı çözümleri şekillendirme evrelerini ve bu zorluklarla başa çıkma çabaları sırasında önümüzdeki yıllarda özel sektörü neler bekleyebileceğine dair görüşlerini aktardı. Erkam Kocakerim, Paul Beban ile yaptığı röportajda, işletmelerin ESG’yi etkili bir şekilde benimseme ve sanayinin iklim değişimi ile mücadele yolculuğuna, kurumların kültür değişimi ile başlaması gerektiğini vurgulayarak gerekli uzun dönem stratejilere ışık tuttu. Bu bağlamda, Limak Çimento’nun dönüşümünü ve kurum içi tasarladığı yeni iş platformunu şekillendiren Üçüz Dönüşüm Projesini izleyicilerle paylaştı. Sözlerine "Çimento, beton ve yapı malzemeleri şirketinden kombine bir teknoloji ve sanayi girişimine dönüşüyoruz" diyerek başlayan Kocakerim, Limak Çimento’da dijital dönüşüm ve inovasyonu zorunlu kılan kültür değişimine değinerek, Mükemmeliyet Merkezi (LCOE) ile veri işleme teknolojilerini, yapay zekâ ve ileri teknoloji desteği ile dijital insan kaynakları ve Kurumsal Akademi’de (LCGA) ulaştıkları noktaya vurgu yaptı. Kocakerim, iklim değişikliği ile mücadele ve inovasyonu desteklemek için gerekli ortam ve koşulların sağlanmasına yönelik kurumsal yapılanma ve çabalarından bahsederken, çimento sektörü ölçeğinin ötesine geçen bir Ar-Ge ve inovasyon merkezi (LCTO) kurduklarını belirtti. Ayrıca, ekosistem tabanlı gelişim yolculuklarında, küresel ve yerel düzeyde 20 teknoloji şirketi, 4 üniversite ve 3 kalkınma ajansı ile iş birliği yaparak birçok proje yürüttüklerinin altını çizdi. Dönüşümü zor sayılı sektörlerden biri olarak tanımlanan çimento ve beton sektörünün net karbon sıfır hedefine ulaşmasının tek bir çözümü olmadığını dile getiren Kocakerim, bu hedefe ulaşmanın ancak çok sayıda yeni yasal düzenleme ve yeni teknolojileri kapsayan uzun soluklu çözümlerle mümkün olabileceğini belirtti. Limak Çimento’nun iklim teknolojisi alanında küresel ve ulusal ölçekte birçok konuda öncü olduğuna değinen Kocakerim, çimento fırınlarında fosil yakıt yerine hidrojen kullanımı, üç boyutlu beton yazıcı ve harç üretimi, inşaat ve yıkıntı atıklarından çimento üretimi gibi öncü projelerini vurgulayarak iklim değişikliği teknolojilerindeki güçlü ve vizyoner rollerine dikkat çekti. Limak Çimentonun 2050’den önce net sıfır hedefinin altını çizen ve küresel sektör hedefinin ötesinde 2030’a dek yüzde 36 karbon azaltım hedefini paylaşan Kocakerim sözlerini şöyle tamamladı: “Dönüşümsel değişime öncülük etmek konfor alanınızda kalarak değil, sınırları zorlayarak mümkündür.”