GÜNDEM - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 11:47

Çocuklar yaz tatilini dolu dolu geçiriyor

A
A
A
Çocuklar yaz tatilini dolu dolu geçiriyor

Başiskele’de düzenlenen yaz okulları kurslarında eğitim alan gençler ve çocuklar, tatili eğlenerek geçiriyor.


Genc-i Âlâ Gençlik Modeli ile spordan sanata, bilimden teknolojiye her türlü alanda gençlere eğitim desteği sunan Başiskele Belediyesi, bu yaz da gençlere açtığı 30 farklı kursta hizmet veriyor. Kuran-ı Kerim, dualar, siyer, akaid, ilmihal, ahlaki değerler, el sanatları, akıl oyunları, gezi, yüzme, spor faaliyetleri, hat, pratik Arapça, Hüsn-i Tilavet, 4. sınıf İngilizce, mobil oyun geliştirme ve eğitimciler için drama teknikleriyle öğretim metotları gibi çeşitli konularda eğitimler veriliyor.


Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi, Âlâ Mekan ve tüm gençhanelerde verilen eğitimlerden yüzlerce öğrenci faydalanıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde eğlenceli ve keyifli vakitler geçiren çocuklar, birçok konuda kendilerini geliştirme ve sosyalleşme imkanı buluyorlar.



Çocuklar yaz tatilini dolu dolu geçiriyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa ‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’ projesinde ilk kitap dağıtıldı Osmangazi Belediyesi tarafından kadınları kitap okumaya teşvik etmek adına hayata geçirilen ‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’ projesi çerçevesinde Tuluhan Tekelioğlu’nun kaleme aldığı ‘Yapa-bilirsin’ adlı kitap, Osmangazili kadınlara dağıtıldı. İlçedeki kadınlara kitap okuma alışkanlığı arttırmak ve bu aktiviteyi günlük ritüel haline getirmek isteyen Osmangazi Belediyesi, bu hedef doğrultusunda çok önemli bir projeyi hayata geçirdi. ‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’ adlı proje çerçevesinde akıcı ve kişisel gelişime katkı sağlayacak nitelikte içeriğe sahip kitaplar, muhtarlar işbirliğinde belirlenen mahallelerdeki kadınlara ücretsiz olarak dağıtılacak. İki aylık periyotlar halinde dağıtılacak olan kitapları okuyan kadınlar, daha sonra düzenlenecek etkinlik ile kitabını okudukları yazarlar ile buluşturulacak. Yazarlar ile sohbet etme imkanı bulacak olan Osmangazili kadınlar, kitaplarını da imzalatabilecek. ‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’ projesi çerçevesinde ilk olarak, Tuluhan Tekelioğlu’nun kaleme aldığı ‘Yapa-bilirsin’ adlı kitap, Osmangazili kadınlara dağıtıldı. Projenin başlangıç noktası olarak belirlenen Soğanlı, Alemdar, Gaziakdemir ve Sırameşeler mahallelerinde oturan kadınlar, Soğanlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen proje tanıtım toplantısının ardından kitaplarını teslim adlı. 9 kadının, başarı hikayesinin anlatıldığı kitabı ellerine alır almaz okumaya başlayan kadınlar, kendileri için özel olarak hazırlanan bu güzel proje için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkürlerini sundu. “Kadının okuması toplumsal ilerlememizi sağlar” Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, ‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’ projesi ile kitap okumayı, Osmangazili kadınların günlük aktivitelerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Kitap okuma alışkanlığı zor kazanılsa da kitap okumaya alışmak tüm hayatı değiştirebiliyor. Okuyan kadın özgürleşir, aydınlanır ve özgüvenli olur. Kadının okuyarak güçlenmesi ve kendisine dayatılan zincirleri kırması, toplumsal olarak ilerlememizi de sağlar” diye konuştu.
Zonguldak Zonguldak’ta ormanlara girişler yasaklandı Zonguldak’ta 15 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında il genelinde ormanlara girişler yasaklandı. Zonguldak Valiliği, orman yangınlarını önlemek amacıyla yeni tedbirler ve yasaklar içeren bir karar aldı. Bu kapsamda, 15 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2024 tarihleri arasında il genelinde ormanlara girişler yasaklandı. Karar, 6831 Sayılı Orman Kanunu, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu, Zonguldak İl Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunun 29 Mayıs 2024 tarih ve 1 sayılı kararı çerçevesinde alındı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormanlara girişler yasaklandı. Ancak, görevli personel ve izinli arıcılar ile çobanlar bu yasaktan muaf tutulacak. Ormanlık alanlarda ve ormanlara yakın bölgelerde mangal, semaver, ve benzeri ateş yakmak yasaklandı. Ayrıca, anız yakmak ve benzeri faaliyetler de bu dönemde yasaklanacak. Ormanlık alanlara yakın yerlerde yapılan düğün ve benzeri organizasyonlarda havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı maddelerin kullanımı yasaklandı. Orman içi yollarda ATV, UTV, motosiklet gibi vasıtalarla sportif faaliyetler ve çadırlı kamp yapmak yasaklandı. Trekking gibi faaliyetler ise tescilli alanlarda ilgili Orman İşletme Müdürlüğü’ne bildirilmek şartıyla yapılabilecek. Jandarma ve Orman Muhafaza memurlarından oluşturulan ekipler, alınan kararların uygulanmasını titizlikle takip edecekler. Muhtarlar, ormana giriş ve çıkışları takip ederek şüpheli şahısları ilgili birimlere bildirecek. Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar, hatların ormanlık alanlardan geçen bölümlerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek. Bu tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında 6831 Sayılı Orman Kanunu, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu, 2872 Sayılı Çevre Kanunu ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre yasal işlem yapılacak. Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun imzasıyla yürürlüğe giren karar, orman yangınlarının önlenmesi için Zonguldak il sınırları içinde uygulanacak. Tüm önlemlere rağmen yangın ihbarı olması durumunda ilgili tüm kurumlar derhal harekete geçerek yangına müdahale edecek.