GÜNDEM - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 10:51

Çocuklar yaz boyu eğlenceye doyacak

A
A
A
Çocuklar yaz boyu eğlenceye doyacak

Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenen "Bi’Dünya Eğlence ile minikler; tiyatro gösterileri, çocuk oyunları ve yarışmalarla doyasıya eğlendi.


Gölcük Belediyesi, her yaz düzenlediği Bi’Dünya Eğlence etkinlikleri ile çocukların yaz neşesi olmaya devam ediyor. Gölcük Belediyesi Kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bi’Dünya Eğlence etkinlikleri hafta sonu Anıtpark ve Kavaklı’da çocuklara eğlenceli anlar yaşattı. Cumartesi günü Anıtpark’ta Pazar günü ise Kavaklı sahil amfide düzenlenen yoğun katılımla düzenlenen etkinlikte tiyatro gösterileri, maskotlar, çocuk oyunları ve yarışmalar ile çocuklar doyasıya eğlendi. Çeşitli ikramların yapıldığı etkinlikte yaz neşesini dolu dolu yaşayan çocuklar ve aileleri, etkinliği düzenleyen Gölcük Belediyesi’ne teşekkür etti. "Bi’Dünya Eğlence" 3 Temmuz Çarşamba günü saat 19.00’da İhsaniye Maydanı’nda devam edecek.



Çocuklar yaz boyu eğlenceye doyacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Kahta’da tayini çıkan hakim ve savcılar için veda programı düzenlendi Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Hakimler Ve Savcılar Kurulu 2024 ana kararnamesi çerçevesinde başka adliyelere ataması yapılan hakim ve savcılar için veda programı düzenlendi Programın açılış konuşmasını yapan Kahta Cumhuriyet Başsavcısı Nurullah Şahin, “Bu kararnamede Kahta olarak haklı bir gurur daha yaşıyoruz. Kahta’da görev yapan iki Cumhuriyet Savcımız, Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandılar. Bugün uğurladığımız Cumhuriyet Savcılarımıza ve Kahta’da görev yapmaya devam eden Cumhuriyet Savcılarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. 2023 yılında yüzde 118 oranında rekor sayılabilecek düzeyde iş çıkarma yüzdesi yakalayarak çok güzel bir çalışma dönemini geçirdik. Yine Kahta’da bu güzel çalışma ortamının oluşmasında katkıları olan Adıyaman Cumhuriyet Başsavcımız Gökhan Şahin’e ve Adalet Komisyonu Başkanımız Mehmet Demirci’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kahta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen programa, HSYK Adıyaman Başmüfettişi Oğuzhan Kaya, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Kahta Cumhuriyet Başsavcısı Nurullah Şahin, Kahta İlçe Emniyet Müdürü Özgür Sefa Sezer, Adıyaman Baro Başkanı Av. Bilal Doğan, tayini hakim savcı ve Kahta Adliyesi personelleri katıldı. Programın sonunda görev yeri değişen hakimler ve savcılara plaket taktim edildi.
Ankara Enflasyon oranları açıklandı: Memur ve emeklilerin zam oranları belli oldu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı enflasyon oranlarını açıklamasıyla memur ve memur emeklileri yüzde 19,31, SSK Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 24,73 oranında zam almaya hak kazandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı enflasyon oranını açıklamasıyla memur ve emeklilerin aylıklarında belirleyici olan 6 aylık enflasyon oranları belli oldu. Buna göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 1,64, yıllık yüzde 71,60 arttı. Açıklanan rakamlarla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2024 yılının ikinci 6 ayında alacağı zamlı maaşlar ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarındaki artış oranları da netleşti. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre temmuzda enflasyon aylık bazda yüzde 1,64, yıllık bazda ise 71,60 olarak gerçekleşti. 2024 yılının ilk 6 ayının enflasyon oranları ise 24,73 oldu. Bu çerçevede SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık dönem için yüzde 24,73 oranında zam almaya hak kazandı. Bu çerçevede Kök maaşı 10 bin lira olan emekliler 12 bin 473 lira, kök maaşı 15 bin olan emekliler 18 bin 709 lira, kök maaşı 20 bin olan emekliler 24 bin 946, kök maaşı 25 bin olan emekliler ise 31 bin 182 lira zam alacak. Yılın ikinci yarısı için toplu sözleşmeden yüzde 10 oranında zam alacak memur ve memur emeklileri ise, toplu sözleşme zammına ek olarak 2024’ün ilk 6 aylık enflasyon farkı kadar zam alacak. Bu durumda Enflasyon farkından doğan yüzde 8,46 ve toplu sözleşmeden doğan yüzde 10 olmak üzere toplamda yüzde 19,31 oranında zam almaya hak kazandı. Buna göre en düşük memur maaşı enflasyon farkıyla birlikte 39 bin 205 liraya yükseldi. En düşük memur emekli aylığı ise liradan 17 bin 586 liraya yükseldi. Zamlı maaşlar ise 15 Temmuz’da hesaplara yatacak.