GÜNDEM - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 13:30

Büyükşehir’in 20 yeni otobüsü teslim edildi

A
A
A
Büyükşehir’in 20 yeni otobüsü teslim edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yeni aldığı 81 otobüsün 20’si şehre ulaştı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 50’si 12 metre, 31’i körüklü olmak üzere 81 yeni otobüs alımı için ihale yapmıştı. İhaleyi kazanan firma 81 araçtan 20’sini teslim etti. Belirlenen plan doğrultusunda tüm araçların teslim edilmesine devam edilecek.


12 metre CNG (Sıkıştırılmış doğalgaz) yakıtlı ve alçak tabanlı BMC otobüsler 5 yıl yedek parça ve servis garantili. 26 oturan, 64 ayakta olmak üzere 90 yolcu kapasiteli otobüsler, çarpışma ve sürücü ikaz sistemine sahip ve yakıt tasarrufu, rampa çekiş performansı ile emsallerine göre daha güçlü motor sistemine sahip.


Ayrıca araç içerisinde son model yangın ikaz söndürme sistemi, ergonomik yapıya sahip nano teknoloji bakteri önleyici koltuk, bebekli, hamile, yaşlılar için özel olarak dizayn edilmiş fosfor özellikli görsellere sahip tercihli koltuklar ve elektronik yolcu bilgilendirme ekranları bulunuyor.



Büyükşehir’in 20 yeni otobüsü teslim edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Down sendromlu kızlar gelinlik hayallerine kavuştular Ordu’nun Fatsa ilçesinde down sendromlu iki kız arkadaşın gelinlik ve düğün hayalini yakın aile dostları ve komşuları gerçekleştirdi. Gelinlik hayalini gerçeğe dönüştürmek isteyen 27 yaşındaki Sebile Talhak ve 28 yaşında ki Fatmanur Yılmaz için düğün organizasyonu yapıldı. Organizasyonda ilk olarak gelinler için kız isteme oldu, sonrasında gelin arabaları süslenerek şehir içinde konvoylar yapıldı. En son ise Fatsa Kültür Sarayı’nda telli duvaklı, yoğun bir katılım ile dillere destan düğün yapıldı ve ellerine kınalar yakılarak oyun havaları ile hayali olan düğünlerini gerçekleştirdiler. İlçedeki bir düğün salonunda komşuları ve yakınlarının katıldığı organizasyonda gelinlik giyen Sebile ve Fatma orkestra eşliğinde çalınan müziklerle doyasıya eğlendiler. Düğün organizasyonu gerçekleştiren ve genç kızları hayallerine kavuşturan Saime Çamaştaş, “Fatmanur eşimin uzaktan akrabası, Sebile ise Fatmanur’un en yakın arkadaşı. İkisi çok yakın arkadaşlar. Anneleri ile görüştük ve sonrasında düğün organizasyonu yaparak bu muhteşem günü düzenledik. İlk olarak isteme töreni yaptık. Sonrasında gelinliklerini aldık, davetiyeleri basıldı be herkesi bu düğünümüze çağırdık. Dillere destan bir düğün yaptık emekleri geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. "Çocuklarımız bu düğünle çok mutlu oldu" diyen Sebile Talhak’ın annesi Fatma Talhak, “Saime hanımın büyük isteği ile çocuklarımıza düğün haptık. Çok mutluyuz, Allah emeği geçenlerden razı olsun” şeklinde konuştu. "Fatmanur durmadan bana evlenmek istediğini söylüyordu" diyen annesi Sebahat Yılmaz, “Saime hanım bize geldiğinde kızım Fatmanur hep ona bir düğün hayali olduğunu söylüyordu. Sonrasında hayallerini gerçekleştirmek için bu organizasyonu yaptık ve çok güzel bir düğün yaptık. Çocuklarımızın isteği yerine geldi. Çok mutluyuz” ifadelerine yer verdi. 27 yaşındaki Sebile Talhak ve 28 yaşındaki Fatmanur Yılmaz ise düzenlenen düğün töreni için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.