Yerel Haberler
Kırşehir
Köyün girişinin ters yönde olmasını eleştiren muhtar isyan etti 20 Kasım 2024 Çarşamba - 16:38:54 Kırşehir’in Mucur ilçesine bağlı Obruk köyü muhtarı, köy girişinin karayolu üzerinde ter yönde olmasını eleştirerek yetkililere seslendi. Obruk köyü muhtarı Zafer Köksal, köylerine gelmek isteyenlerin köy yolunu bulamadıkları için telefon ederek köy girişini sorduklarını söyledi. Kırşehir’e 42 kilometre uzaklıktaki Obruk köyünde yaşayanlar Ankara-Kayseri karayolunu takip ederek köye ters yönden giriyor. Yetkililere seslenen muhtar Köksal, "Mahalli İdareler Seçimlerinden bu yana mücadele veriyorum. Köye gelmek isteyenler D.260 karayolunu kullanarak köye gelmeye çalışsalar da köy girişine yapılmayan kavşak nedeniyle 200 metreden fazla ters yönü kullanıyorlar" dedi. Köy yolu üzerinde insanların hayat güvencesinin olmadığını aktaran Köksal, "Ters yön kullanımından kaynaklı bir tanede ölümlü trafik kazası oldu. Kırşehir’de yetkili kurumların hepsine gittim. 6 Aydır haftada en az 2-3 kez gitmeme rağmen hiçbir çözüm yolu yok" diye konuştu. İnsanların telefonla köy girişini sorduğunu ifade eden muhtar Köksal, ödenek çıkmasına rağmen köy iç yolunun asfaltın atılmadığını belirterek; "Bir kilometrelik köyümüzün iç yolu var. 45 yıldır asfalt atılmamış. Yaz sezonundan bu yana bekletiliyorum, ödenekte çıktı ama köyümüzün iç yolunun asfaltı atılmadı. Köyüm var, köyümün kavşağı yok. Köye gelenler telefon açarak köy yolunu soruyor. Köy girişini kaçıranlar 6 kilometre gittikten sonra geri gelmek zorunda kalıyorlar. Köylünün desteğiyle ufak işleri yapıyoruz fakat sonrasına gücümüz yetmiyor. 3 Çöp konteyneri alamadığım gibi asfaltımda atılmıyor" ifadelerini kullandı.
KAEÜ Rektörü Mustafa Kasım Karahocagil oldu
01 Ağustos 2023 Salı - 15:06 KAEÜ Rektörü Mustafa Kasım Karahocagil oldu Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) rektörlüğüne Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil atandı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 üniversiteye rektör atandı. Atama kararları Resmi Gazete’de de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararı ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil atandı.Mustafa Kasım Karahocagil kimdir?Prof. Dr. Mustafa Kazım Karahocagil, 1970 yılında Erzurum Oltu’ da doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Amasya’ da tamamladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ ni bitirdi. Amasya Yassıçal ve Merkez I Nolu Sağlık Ocaklarında çalıştı. 1997 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalını kazandı. Burada bir yıl çalıştıktan sonra aynı fakültenin Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalına dikey geçiş yaptı. 2006 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalına yardımcı doçent olarak atandı. Hastane Enfeksiyon Kontrol Komitesi’nde Enfeksiyon Kontrol Doktoru olarak görev yaptı. 28 Nisan-30 Haziran 2008 tarihleri arasında Almanya/Berlin Charité-Universittsmedizin Hastaneleri’nde yoğun bakım ve hastane enfeksiyonları konusunda çalıştı. 20 Ocak 2009 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda yapılan doçentlik sınavında başarılı bulunarak, Üniversite Doçenti unvan ve yetkisine yükseltildi. Karahocagil, 2020 yılından bugüne kadar Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı olarak görev yaptı.
Memleket Partisi İl Başkanı Baltalık: "Milletimizi layık olduğu refah düzeyine çıkarmak zorundayız"
18 Temmuz 2023 Salı - 09:30 Memleket Partisi İl Başkanı Baltalık: "Milletimizi layık olduğu refah düzeyine çıkarmak zorundayız" Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, tarım şehri Kırşehir’de hasat sorununun yaşandığını söyledi.Gündeme dair açıklamalarda bulunan İl Başkanı Baltalık; "Seçimlerde halk gerekli güveni sandık başına giderek gösterdi. Şimdi ise halk yaşanılan ÖTV zamlarını eleştirir durumda. Memleket Partisi Kırşehir örgütlenmesi olarak bizim çözüm önerimiz sadece vatandaşın ’kemer sıkması’ değil tasarrufun devletin kendinde başlatılmasıdır. Zenginler ve fakirlerin yaşadığı durumda esnafı ise şimdilik ayakta tutan şey ’gurbetçi turizm’ canlılığıdır. Sonrası ise bizi çok korkutmaktadır. Yerelde başlatılmayan tasarruf tedbirlerini ülke genelinde görmemiz de vatandaş olarak zor görünüyor. Yaklaşık 1 yıldır anlatmaya çalıştığımız ev sahibi - kiracı arasındaki fiyat uçurumu gerginliği sürerken zamlara rağmen alım gücünün düşmesinin görülmemesini de anlamıyoruz" diye konuştu.Tarım şehri Kırşehir’de hasat sorunu olduğuna dikkat çeken Baltalık açıklamasını şöyle sürdürdü; "9 noktada günlük 7 bin 500 ton alınan ürünün 19 Temmuz Çarşamba günüden itibaren 11 alım noktası ile günlük 10 bin tona ulaştırılması çok geç kalınmış bir müdahaledir. Yerel yöneticilerin tarım ve hayvancılık kentinde yaşanılan bu durumu bu kadar geç görmelerini bizler idrak edemedik. Bir sektörü veya toplumsal bir grubu değil, çiftçiyi, işçiyi, memuru, esnafı, girişimciyi, KOBİ’leri, öğrenciyi, engelliyi, emekliyi, kısacası toplumun bütününü ve doğayı hep birlikte göz önüne almak zorundayız. Üretim ve istihdamı artırıp gelir ve servet dağılımını düzenleyerek milletimizi layık olduğu refah düzeyine çıkarmak zorundayız."