Yerel Haberler
Kırşehir
22 Kasım 2024 Cuma - 15:37 Mühendislikten ayakkabı tamirciliğine Kırşehir’in tanınmış sanayi bölgesinde metalurji ve malzeme mühendisi olarak görev yapan Ayvaz Şenlik, babasının mesleği olan ayakkabı tamirciliğine dönüş yaptı. Çocukluk yıllarında babasının yanında çırak olarak çalışan Ayvaz Şenlik, kaybolmaya yüz tutmuş ayakkabı tamirciliğine dönüş yaparak babasından öğrendiği mesleği sürdürüyor. Zanaatkarlar Çarşısı’nda tamirat işlerine başlayan Şenlik; geçmiş yıllarda ayakkabı tamirciliği mesleğinin büyük bir değer gördüğünü ve insanların mesleği öğrenmek için çaba sarf ettiğini söyledi. Babasının emeğini yaşatmak için iş yeri açan Şenlik açıklamasında, "Mühendisliği bırakarak baba mesleği olan ayakkabı tamirciliğine yöneldim. Ayakkabı ve valiz tamiratı yapmaktayım" dedi. 22 yıl çalıştığı işini bıraktıktan sonra babasının mesleğini devralan Şenlik, "Çırak yetişmeyince babamdan kalan mesleğin yok olmaya başladığını gördüm. Babam yaklaşık 50 yıl bu sektörde çalışma yürüttü. Ben de mesleğe yöneldim. Ustanın yetişmemesi beni tetikledi. Babama sürekli yardım ediyordum, babamın yanında öğrendiklerimi gerekli belgeleri de alarak geliştirdim" diye konuştu. Şehirde Zanaatkarlar Çarşısı üretim merkezi olarak biliniyor. Ahi Evran Külliyesi içerisinde yer alan çarşının yanında yer alan Ahi Çarşısı da Kırşehir’in ilk AVM’si olarak varlığını sürdürüyor.
22 Kasım 2024 Cuma - 14:51 Kırşehir’de genç çiftin öldürüldüğü olayda belediye yetkilileri hakkında soruşturma izni verildi Kırşehir’de 2022 yılında genç çiftin elleri ters kelepçelenip öldürülerek cesetlerinin Kızılırmak Nehri kıyısına atılması olayında ihmalleri bulunduğu iddia edilen belediye yetkilileri hakkında Danıştay 1. Dairesi soruşturma izni verdi. Hasan Aydoğan (21) ve Şeyma Demir (18) çiftinin öldürülmesi olayında sanık belediye güvenlik görevlileri Şefik E. (36) ile Sami A.’nın (33) 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 37 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırılmasının ardından Hasan Aydoğan’ın avukatı Mehmet Ali Alan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 2 yardımcısı ve 3 belediye personeli hakkında ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı’na şikayette bulundu. Bakanlık müfettişlerinin incelemesi sonucu belediyenin herhangi bir ihmali olmadığı yönünde rapor hazırlandı. Avukat Alan’ın itirazı sonrası Danıştay 1. Daire Başkanlığı söz konusu kişiler hakkında soruşturma izni verilmesine karar vererek, dosyayı Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Kırşehir’in Bağbaşı Mahallesi’nde 25 Mart 2022 tarihinde meydana gelen olayda, belediye güvenlik görevlisi Şefik E. ve Sami A. kendilerini polis olarak tanıtarak Hasan Aydoğan ve Şeyma Demir’i araçlarından indirerek genç çiftin ellerini ters kelepçeleyip, öldürdükten sonra cesetlerini Kızılırmak Nehri kıyısına atmıştı.
Kırşehir Belediyesi binası tapu sorgusunda ’kerpiç ev’ çıktı
11 Ekim 2024 Cuma - 15:36 Kırşehir Belediyesi binası tapu sorgusunda ’kerpiç ev’ çıktı Kırşehir Belediyesi kaçak yapılaşma ile mücadele ederken, belediye binası alanının tapuda ‘kerpiç ev’ göründüğü ortaya çıktı. Yapı kullanım izin belgesinin olmadığının iddia edildiği ve tapu dairesine müracaat edilmediği gerçeğiyle karşılaşılan alanda cins değişikliğinin yapılmadığı, Kırşehir Belediyesi binası alanının tapu sorgulama kayıtlarında ’kerpiç ev’ olduğu belirlendi. Belediye alanının kerpiç ev olduğunu öğrenen vatandaşlar ise şaşırdı. Metin Polat isimli vatandaş, "Böyle bir şeyin olma imkanı yok. Yılların binası, inanamadım böyle bir olaya, çok şaşırdım. Kırşehir için söylenecek bir şey yok" dedi. Nusrettin Kılıç ise, eski yapıların kerpiç olduğunu ama böyle bir binanın nasıl o halde kaldığını anlamadığını ve şaşırdığını söyledi. Kırşehir Belediyesi 1864, 1868, 1871 ve 1877 yıllarında çıkan belediyeler kanunları ile faaliyetlerini kurumlaştırmış bir belediye olarak bilinirken, Kırşehir Belediyesi kanunların yürürlüğe girmesine müteakip 1870 yılında kurulmuş 150 yıllık köklü bir belediye olarak biliniyor. Vatandaşların yaptıkları parsel sorgulaması kayıtlarında ‘ana taşınmaz’ ve ‘kerpiç ev’ olarak görülen binanın akıbetinin ne olacağı ise bilinmiyor. Öte yandan bölgede yer alan Kırşehir Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi Okulu ise kayıtlarda ‘kargir cephane deposu ve arsası’ olarak görülüyor. Kırşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz dönem otopark alanına çevirdiği bölge ise kayıtlarda ’kerpiç ev’ ve ’arsa’ olarak yer alıyor.
Ampute Milli Futbol Takımı kuraklığa dikkat çekmek için Seyfe Gölü’nde antrenman yaptı
09 Ekim 2024 Çarşamba - 14:56 Ampute Milli Futbol Takımı kuraklığa dikkat çekmek için Seyfe Gölü’nde antrenman yaptı Ampute Milli Futbol Takımı, Türkiye’deki önemli sulak alanlardan bir tanesi olan Seyfe Gölü Kuş Cennetinde, kuraklık ve çölleşmeye dikkat çekmek için antrenman yaptı. Seyfe Gölü Kuş Cenneti, bünyesinde barındırdığı zenginlik ve biyolojik çeşitlilikle bilinmesine rağmen yeraltı suları kullanımı ve tarımsal faaliyetlerin bölgede sıklıkla yapılması sonrasında kuruma noktasına geldi. Balkan Şampiyonası öncesinde Kırşehir Platformu Davetlisi olarak şehre gelen ve kamp yapan Ampute Milli Takım oyuncuları, gölün kurumuş alanında antrenman yaparak bölgedeki çevresel tehlikeye dikkat çekti. Kırşehir Platformu Başkanı Mustafa Düğer, göl alanının kurumasına dikkat çekmek adına çalışma yürüttüklerini ve tarihi zenginliklerin bölgede yeniden kazandırılması gerektiğini söyledi. Düğer, "Seyfe Gölünü besleyen su kaynakları farklı yönlere yönlendirilmiş, yeraltı kaynakları farklı amaçlarla kullanılmış, kuraklığında etkisiyle göl alanı tamamen kuruma noktasına gelmiş. Bizlerin temel amacı; bu tarz alanların gelecek nesillere aktarımlarının sağlanması bölge, doğa harikası bir kuş cenneti. Elimizden gelen çalışmaları yapıp duyarlılıkları göstermek zorundayız" dedi. Ampute Milli Takımı Kaleci Antrenörü İlhan Elmalı da, "Gördüğümüz görüntüler şehir adına içler acısı. Bizlerden sonrasındaki nesillere bırakacağımız en büyük miras su rezervleri. Şuan ki manzaranın tersine çevrilmesi için ciddi bir çalışma yapılarak dönüşüm sağlanması gerekir" diye konuştu.