Yerel Haberler
Kırşehir
Ziraat mühendisi, babasından öğrendiği bıçakçılıkla hayatını sürdürüyor 18 Kasım 2024 Pazartesi - 13:51:03 KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de Ziraat Mühendisi Cemal Vural İşeri; tarihi Uzun Çarşı’da babasının mesleğini yaşatarak vatandaşların getirdiği bıçakları bileyliyor. Babası Murat İşeri’den öğrendiği bıçak bileyleme işini sürdüren Cemal Vural İşeri, insanların üniversite eğitimlerini almaları gerektiğini fakat meslek sahibi olmanın da önemli olduğunu söyledi. İşeri; “Tarihi Uzun Çarşı’da bıçak bileylemesi yapıyorum. En yoğun zamanımız Kurban Bayramları. Sezon bitişinde mesleğin devamlılığını sürdürmek için; kalaylama, parlatma ve tamirat işleri yapıyoruz” dedi. Piyasa hareketliliğinden dolayı insanların tamirata yöneldiklerini belirten İşeri açıklamasında; "Ben mesleğimi babamdan öğrendim, babam da dedemden öğrenmiş. Mesleğimiz babadan oğula geçiyor. İnsanlar piyasa hareketliliğinden dolayı evlerindeki eskiyen ürünlerin yenisini almak yerine tamire yöneliyor” diye konuştu. Talip Gündüz adlı müşteri ise tamiratla birlikte aldıkları ürünleri daha uzun süreli kullandıklarını ifade etti. Kırşehir’de tarihi ile bilinen Uzun Çarşı, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin canlandırıldığı alanlardan bir tanesi olarak faaliyet gösteriyor. Zamana karşı yarışan tarihi çarşı, geçtiğimiz dönemlerde modern görünüme kavuşturularak ticaretin şehirde merkezi olma özelliğini taşıyor.
15 Kasım 2024 Cuma - 14:51 Cezaevindeki hükümlülerin sosyal yaşama kazandırılması protokolü imzalandı KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında, cezaevindeki hükümlülerin sosyal yaşama kazandırılma protokolü imzalandı. Protokol ile; denetimli serbestlik tedbiri uygulanan yükümlüler ve eski hükümlülerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayarak suç işlemelerinin önüne geçilmesi ve yeniden topluma kazandırılmaları amacıyla iyileştirme odaklı belirlenen ve taraflarca uygun görülen tüm alanlarda, planlı çalışmaların yürütülmesi amaçlanıyor. Çalışmalarla yükümlüler ve eski hükümlülerin iyileştirme faaliyetlerinden yararlanmaları ve denetimli serbestlik müdürlüğü personeline yönelik tamamlayıcı ve destekleyici geliştirme programlarının hazırlanması ve yürütülmesi de amaçlar arasında yer alıyor. Protokol ile toplum içinde denetim ve takibi yapılan yükümlülerin belirlenen risk ve ihtiyaçları doğrultusunda iyileştirilmesi ve yeniden topluma kazandırılması amacıyla eğitim ve iyileştirme faaliyetleri yürütülerek diğer kurumlarla ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde, bireysel görüşme ve grup çalışmaları yapılması, boş zamanların yapılandırılması, rehberlik çalışmaları yürütülmesi, yükümlülerin meslek kurslarına ve eğitim programlarına katılmalarının sağlanması gibi faaliyetleri yer alıyor. Üniversite ve Adalet Bakanlığı Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı ile yaptığı protokol aynı zamanda eğitim ve iyileştirme faaliyetleri, çocuklara yönelik faaliyetler, bağımlılıkla mücadeleye yönelik faaliyetler, ortak projeler ve ar-ge faaliyetleri, personele yönelik faaliyetler, sosyal ve kültürle faaliyetler, koruma kurullarına yönelik faaliyetler ve kamu yararına çalışmaya yönelik faaliyetler olmak üzere bu alanları içine alıyor. Protokolle, Ziraat Fakültesi akademik personeli tarafından kendilerine tahsis edilen bölgede hükümlülere aromatik bitki yetiştiriciliği kursu verilmesi de planlanıyor. İmza töreni sonrasında Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ve beraberindekiler Kırşehir Açık Ceza Evinde faaliyet alanlarını gezerek incelemelerde bulundular.
MYP’li Göçmen, "Siyaset milleti ateşe atanların ve kendini kurtaranların sanatı değildir"
26 Aralık 2023 Salı - 11:58 MYP’li Göçmen, "Siyaset milleti ateşe atanların ve kendini kurtaranların sanatı değildir" Kırşehir’de, politikayı şahsi ikballeri yerine millet için yaptıklarını söyleyen Milli Yol Partisi Genel Başkan Baş Danışmanı Şevket Göçmen, "Toplum, siyaseti değil sistemi ve istihdamı tartışmalı" dedi. Yaklaşan Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde basın toplantısı düzenleyen ve açıklamalarda bulunan Göçmen, "Politikayı milleti ateşe atmak adına değil milleti bulunduğu ateşten çıkarmak adına yapıyoruz. Fakat görüyoruz ki politika ’Milleti Ateşe Atıp Kendini Kurtaranların Sanatı’ olmuş. MYP olarak bizler bu anlayışı yıkarak; liyakat, üretim ve istihdamdan yana tavır alıyoruz, almalıyız. Merhum Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi ’5 Dakikasına hükmedemediğimiz bir hayat için fırıldak olmaya gerek yok’ anlayışıyla halka gerçekleri anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu. "Kırşehir’de istihdama yönelik ne yapıldı" diye soran Göçmen, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Şehirde OSB’nin gelişimi için ne yapıldı? Kırşehir dışında yaşayan bürokratlar ve iş insanları şehre hangi katkıları sundu? Ankara-Kayseri ve Konya arasında kalan bozkır şehrin gelişimi için milletvekillerimiz ne yapıyorlar? Toplumsal gelişimin arttırılması için istihdamın sağlanması gerekir. Artık her şeyi politik görmek yerine daha sistemsel düşünmeliyiz. Cumhuriyet Tarihinde kurulan fabrikalar dışında şehirde istihdama yönelik hiçbir çalışma olmadığı gibi gayrette yok. Üzülerek görüyoruz ki insanlar kendi menfaatleri uğruna gelecek kuşakların gelişimlerinin önüne geçiyor. Ankara’da güzel güzel kafelerde kahve içip ismi bilinmedik markalarda yemek yiyip sonra siyah siyah arabalarla Kırşehir’de kendine protokol oluşturanların artık yaşadıkları şehir için çalışmaları gerekir. Siyaset rant aracı oldu."