Yerel Haberler
Kırşehir
17 Eylül 2024 Salı - 23:31 İlkokul öğrencisini taciz eden sanık: "Başıma gelecekleri biliyordum" Kırşehir’de 2023 yılından bu yana temizlik görevlisi olarak çalıştığı okuldaki 2 ilkokul öğrencisine istismarda bulunduğu iddia edilen sanık, mahkemede "Başıma gelecekleri biliyordum" dedi. Kırşehir’de Öğretmen Ziya Kılıçözü İlkokulunda temizlik görevlisi olarak çalışan M.U., okulda iki öğrenciyi istismar ettiği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulurken, şahıs Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Sanık avukatı ve mağdur iki öğrencinin avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmaya sanık M.U., tutuklu olduğu Yozgat Boğazlıyan cezaevinden SEBGİS yöntemiyle katıldı. Mahkemede kendini savunan tutuklu sanık M.U., suçlu olduğunu ve çocukları öpmemesi gerektiğini söyleyerek, kendisine ağaç dikme cezası verilmesini talep etti ve "Beyanlarım çarptırıldı. Bana okutulmadan imzalatıldı. Beni kesin suçlu gördüler. Temizlik yaparken çocuklar geldi ve aniden bana sarıldı. Bende iki kız çocuğunu da dudaklarına yakın bölgeden öptüm" dedi. Saçına yapışan sakızı çıkarmak için kucağına oturtmuş "Mağdur K.T. adlı çocuğu neden kucağına oturttuğu" sorulan M.U., mağdur çocuğu kucağına oturttuğunu fakat cinsel istek amaçlı yapmadığını söyleyerek, "K.T.’nin saçına yapışan sakızı çıkarmak için kucağıma oturttum. Bir iki dakika boyunca kucağımda kaldı" diye konuştu. Mağdur aileler ve çocukların pedagog eşliğinde dinlendiği mahkemede sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılması için sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek ileri bir tarihe ertelendi.
41 yıldır engelli kızının yaşama umudu oldu
02 Eylül 2024 Pazartesi - 14:28 41 yıldır engelli kızının yaşama umudu oldu KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de; ellerini ve vücudunu hareket ettiremeyen engelli Sevda, annesinin desteğiyle zor şartlarda 60 kitap okudu. 7 aylıkken omurilik felci geçiren, lise eğitiminden sonra yürüme ve konuşma yetilerini kaybeden 41 yaşındaki engelli Sevda Yorgancı, annesinin de yardımıyla 10 yılda 60’ı aşkın kitap okuyarak takdir topladı. Yenice Mahallesi’nde ailesiyle yaşayan Sevda, annesi Sebahat Yorgancı’nın desteğiyle yaşam mücadelesini sürdürüyor. Yürüyemeyen, konuşamayan Sevda’nın dünyasını ise cep telefonundaki sosyal medya paylaşımları şekillendiriyor. Okuduğu her kitabı sosyal medya hesabından paylaşan Sevda, şehirde herkesin sempatisini kazandı. Konuşulanları anlayan fakat konuşamayan Sevda’nın yaşamı ile ilgili bilgi veren anne Sebahat Yorgancı; kızının 7 aylıkken el arabasından düştükten sonra omurilik zedelenmesi oluştuğunu, ilerleyen yıllarda da boynundan altının felç olduğunu söyledi. Kırşehir ve Ankara’da götürdükleri hastanelerde tedaviye yönelik olumlu bir gelişme elde edemediklerini belirten Yorgancı; "Yavaş yavaş yürümeyi, konuşmayı unuttu. Ondan sonra böyle kaldı. Şu anda zaten hiç yürüyemiyor, konuşamıyor da. Her şeyiyle ben ilgileniyorum, ben uğraşıyorum. Kitaba düştükten sonra kütüphaneden kitap getirttirdi. Arkadaşlarından istedi, kitap getirdiler. Kitaba düştü. Şimdi kitap ile ilgileniyor, kitap bağımlısı oldu Sevda” dedi. Kendini 41 yaşındaki kızını yaşatmaya adayan anne Yorgancı, Sevda’nın kitap sayfalarını bile çevirme gücü olmadığını bildiği hale hayatını kızına adadı. Sosyal medyadan edindiği arkadaşlarının Sevda’yı ziyarete gelmesiyse anne Yorgancı’yı mutlu kılıyor.
Sağlıklı Hayat Merkezi’yle 4 ayda 14 kilo verdi
31 Ağustos 2024 Cumartesi - 14:02 Sağlıklı Hayat Merkezi’yle 4 ayda 14 kilo verdi Kırşehir’de İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet sunan Sağlıklı Hayat Merkezi’ne giden vatandaş 4 ayda 14 kilo verdi. Diyetisyen desteğiyle 4 ayda 14 kilo veren Hülya Gündüz; sağlıklı yaşam ve doğru kilo vermesinde Sağlıklı Hayat Merkezi’nin katkı sunduğunu söyledi. Gündüz; "Fazla kilolarımdan dolayı rahatsızlık duyuyordum" dedi. Açlık hissi oluşmadan zayıflamanın kendisini mutlu ettiğini belirten Gündüz açıklamasında; "Fazla kilolarımdan aç kalmadan kurtulmanın mutluluğunu yaşadım. Kilolarımdan dolayı ciddi oranda rahatsızlıklarım vardı. Başvuru yaptıktan sonra kilolarımdan kurtulacağıma da inandım" diye konuştu. Sağlıklı Hayat Merkezi’nde uyguladığı diyet ile 4 ay gibi bir sürede 14 kilo vererek 85 kilodan 71 kiloya düşen Gündüz’e uygulanan yöntemi anlatan Servet Bıyıklı ise, "Hastanın toplamda verdiği 14 kilonun 12 kiloluk kısmı yağ dokusu, şişmanlığın kalıcı tedavisi. Hastada yaşam tarzı değişiklikleri yapmak, hastaya sağlıklı beslenme alışkanlıklarını kazandırmak, hareketli bir yaşam tarzı oluşturmakla elde edilmektedir. Diyet planı yapıldıktan sonra kontrolleri yapılan hastanın durumunun iyi olması sonrası 3-4 haftalık periyotlarda kontrol sağladık. Kendisi yaklaşık 14 kilo civarında kilo kaybı sağladı, merkezimizde bulunan fizyoterapistimiz eşliğinde de yine spor ve egzersiz çalışmalarımız oldu" ifadelerini kullandı. Sağlıklı hayat merkezinde aç kalmadan uygulanan ama fiziksel aktivitenin de yapıldığı programla, motivasyon sağlanıp kilo verilirken düzenli yağ yakımı da sağlanıyor.
Memleket Partisi İl Başkanı Baltalık: "Bu zafer, milletimizin doğuşunu simgeler"
29 Ağustos 2024 Perşembe - 14:12 Memleket Partisi İl Başkanı Baltalık: "Bu zafer, milletimizin doğuşunu simgeler" Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık; 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Baltalık; zaferin milletin yeniden doğuşunu müjdelediğini ve cumhuriyete hayat veren en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti. Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık’ın mesajı şöyle; "Cumhuriyetimize hayat veren büyük zaferin 102. yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve gururu içindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos 1922’de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile Türk Milleti, hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. 30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer uluslara da örnek olan bir zafer olmuştur. Bu zafer, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük sevdasının en büyük nişanesidir. Ülkemizin birliği ve ulusumuzun bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu şanlı zaferin 102. yıldönümünde, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."