Yerel Haberler
Kırşehir
15 Kasım 2024 Cuma - 14:51 Cezaevindeki hükümlülerin sosyal yaşama kazandırılması protokolü imzalandı KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında, cezaevindeki hükümlülerin sosyal yaşama kazandırılma protokolü imzalandı. Protokol ile; denetimli serbestlik tedbiri uygulanan yükümlüler ve eski hükümlülerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayarak suç işlemelerinin önüne geçilmesi ve yeniden topluma kazandırılmaları amacıyla iyileştirme odaklı belirlenen ve taraflarca uygun görülen tüm alanlarda, planlı çalışmaların yürütülmesi amaçlanıyor. Çalışmalarla yükümlüler ve eski hükümlülerin iyileştirme faaliyetlerinden yararlanmaları ve denetimli serbestlik müdürlüğü personeline yönelik tamamlayıcı ve destekleyici geliştirme programlarının hazırlanması ve yürütülmesi de amaçlar arasında yer alıyor. Protokol ile toplum içinde denetim ve takibi yapılan yükümlülerin belirlenen risk ve ihtiyaçları doğrultusunda iyileştirilmesi ve yeniden topluma kazandırılması amacıyla eğitim ve iyileştirme faaliyetleri yürütülerek diğer kurumlarla ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde, bireysel görüşme ve grup çalışmaları yapılması, boş zamanların yapılandırılması, rehberlik çalışmaları yürütülmesi, yükümlülerin meslek kurslarına ve eğitim programlarına katılmalarının sağlanması gibi faaliyetleri yer alıyor. Üniversite ve Adalet Bakanlığı Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı ile yaptığı protokol aynı zamanda eğitim ve iyileştirme faaliyetleri, çocuklara yönelik faaliyetler, bağımlılıkla mücadeleye yönelik faaliyetler, ortak projeler ve ar-ge faaliyetleri, personele yönelik faaliyetler, sosyal ve kültürle faaliyetler, koruma kurullarına yönelik faaliyetler ve kamu yararına çalışmaya yönelik faaliyetler olmak üzere bu alanları içine alıyor. Protokolle, Ziraat Fakültesi akademik personeli tarafından kendilerine tahsis edilen bölgede hükümlülere aromatik bitki yetiştiriciliği kursu verilmesi de planlanıyor. İmza töreni sonrasında Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ve beraberindekiler Kırşehir Açık Ceza Evinde faaliyet alanlarını gezerek incelemelerde bulundular.
14 Kasım 2024 Perşembe - 15:32 Emekli astsubay belediyenin ödemesini yapmadığını belirttiği Atatürk portresini geri aldı Kırşehir’de Cumhuriyetin 100. yılında belediye tarafından alınarak sergilenen Mustafa Kemal Atatürk’ün at üzerindeki portresinin 1 yıl boyunca ödemesinin yapılmadığını belirten ressam emekli Astsubay Badahır Altıok, belediyeden portresini geri aldı. Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’ne giderek portreyi alan ressam emekli Astsubay Badahır Altıok, belediye yetkililerinin kültür merkezinde üzerine yüründüğünü öne sürdü. Altıok açıklamasında, "Dün akşamki tehditvari söylemlerinden sonra resmime zarar gelmesin diye almak zorunda kaldım. Resmimi evime getirdim ve içim rahat" dedi. "Yapılanları yakıştıramadım" Kırşehir Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları için aldığı portre konusunda kaosa dönüşen süreçle ilgili kendisine yapılanları yakıştıramadığını belirten Altıok, "Belediye başkanı ve yardımcılarının bu şekilde davranması beni üzdü. Sabah resmimi alırken 10-15 kişi beni tek bularak üzerime yürüdü. Resmimin arkasında yer alan menteşeleri için çıkarttığım tornavidamla bana saldırıyor gibi tehditvari söylemlerde bulundular. Güvenlikçileri üzerime göndererek ’Atın dışarı’ gibi söylemler oldu" diye konuştu. Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ödemenin yapılarak belediyeye tablonun hediye edileceği bilgisinin kendisiyle paylaşıldığını fakat bu söylemi sanki söylememişler gibi aktardıklarını belirten Altıok, "Daha önce söyledikleri ’TSO yolu, ihale yolu ya da mezatta resmini satarız söylemlerini ispat edebilir misin?’ diye konuşuyorlar. Söylemlerini inkar ediyorlar. Benim sizlerin resmimi satmanıza ihtiyacım da yok zaten" dedi. Kargo aracı yetkilisi Kasım Öksüz ise uzun yıllardır eşya taşımacılığı yaptığını ve kendisinin ilk kez paha biçilmez bir tabloyu taşıdığını belirtti.
Bu lise fabrika gibi çalışıyor
20 Nisan 2024 Cumartesi - 13:59 Bu lise fabrika gibi çalışıyor Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hem mesleki eğitim alıyor hem de fabrika personeli gibi çalışıyor. 950 öğrencisi olan Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; 100 personel kadrosuyla geçtiğimiz yıllarda yaşanan pandemi süreci ve sonrasında 11 ilde meydana gelen depremde üretime sunduğu katkıyla bacasız fabrika görevini görüyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirilen ’Engelsiz Onarım Merkezi’ projesi, şehirde yaşayan ve araçları bozulan engelli vatandaşlara da ücretsiz katkı sağlıyor. Mesleki eğitimin önemine dikkat çekmek istediklerini ve eğitim sürecini önemsediklerini ifade eden Okul İdarecisi Turan Altıok; okulun öğrenci sayısı ve personelinin kalifiye olmasının ciddi avantaj sağladığını söyledi. Altıok açıklamasında; "Kırşehir’de, 950 öğrenci ve 100 personelle sekiz alanda Kırşehir, bölge geneli ve ülkemizdeki teknik eleman ihtiyacını karşılamak için çaba yürütüyoruz" dedi. Mesleki ve teknik eğitimin pandemi ve deprem süreçleriyle önem kazandığını aktaran Aktıok; "Mesleki ve teknik eğitimin olmazsa olmaz olduğunu okul olarak ispatladık. Engelsiz Bakım Onarım Merkezi desteğiyle Kırşehir’de bulunan engelli bireylerin engellerini aşmak amacıyla bakım, tamir ve onarım desteğini ücretsiz sunuyoruz" diye konuştu. Okul öğrencileri Fethi Enes Özdil ve Hüseyin Mısır ise mesleki ve teknik eğitimin önemine inandıklarını ve insanlara yardımcı olmanın da kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Şehirde bacasız fabrika görevi gören okul; 10 günde 40 ton yüzey dezenfekte ürünü üretiminin yanı sıra hala üretimini sürdürdüğü temizlik ürünlerini yerel esnafa da satışını sürdürerek öğrencilerin eğitim alırken para kazanmasına da destek sunuyor.