GÜNDEM - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 15:10

Başkan Özdoğan, Yerel Yönetimler Kampı’nda

A
A
A
Başkan Özdoğan, Yerel Yönetimler Kampı’nda

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, 30 Haziran-2 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için Kızılcahamam’da kampta.


Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, 30 Haziran - 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenen ve AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıya belediye başkanları, il genel meclis başkanları ve büyükşehir ile il grup başkanvekilleri yer alıyor.


Toplantıya Kayseri büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile birlikte katılan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığımız tarafından düzenlenen ‘İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’ndayız. Vatandaşlarımızın bizlere emanet ettiği görevleri en iyi şekilde yerine getirmek ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için ‘Tevazu, Samimiyet, Gayret’ ilkesiyle çalışıyoruz. AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Sn. Mustafa Elitaş ve Yerel Yönetimler Başkanımız Sn. Yusuf Ziya Yılmaz’ın tecrübe paylaşımlarıyla başlayan toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.



Başkan Özdoğan, Yerel Yönetimler Kampı’nda

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Japon mutfağının lezzetleri Kapadokya’da Dünyaca ünlü Master Chef Hiroki Takemura’nın ustalığıyla ve özenle hazırladığı japon mutfağının inanılmaz tatlarının sergilediği Take Sushi Ürgüp’te açıldı. Kapadokya Bölgesinde, turizm anlamında yatırımlarına devam eden Dorak Holding yeni açtığı Take Sushi isimli restoranı ile Uzak Doğu mutfağının en favori lezzetlerini Kapadokya’ya taşıdı. Ürgüp’te yeni konseptiyle hizmete giren Take Sushi, en taze ve en kaliteli malzemelerle hazırlanan zengin sushi çeşitlerinin yanı sıra Japon mutfağının sevilen klasik lezzetlerine de menüsünde yer veriyor. ‘Kapadokya için büyük bir avantaj’ Uzak doğu mutfağının Kapadokya bölgesine taşınmış olmasından mutlu olduklarını söyleyen Turist Rehberi Çiğdem Sak yaptığı açıklamada “Japon ve uzak doğu mutfağını çok beğeniyorum. Kapadokya’da açılmış olması bizim için büyük bir avantaj. Daha önce Sushi yemiştim fakat buradaki ilk deneyimim. Gerçekten çok hoşuma gitti. Şefimiz de dünyada ünlü bir şef” dedi. ‘Japonların hoşuna gidiyor’ Sak “ Bazen uzak doğudan gruplarımız da oluyor. Onlarında kendi mutfaklarını özlediklerinde gelebilecekleri güzel bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Kapadokya’ya geldiklerinde kendi kültürlerini ve mutfaklarını gördükleri zaman çok hoşlarına gidiyor. Özellikle mutfakta Japon şef ve çalışanların olması onlara daha da enteresan geliyor” şeklinde konuştu. ’64 çeşit ürün çıkıyor’ İşletme Müdürü Ayfer Acar’da yaptığı açıklamada “Dorak Holding olarak bölgede uzak doğu mutfağı olarak açtığımız ikinci restoran. Take Sushi ismini ünlü şefimizin soy isminden aldık. Take aynı zamanda bambu demek. Konseptimizde de bambu ağırlıklı çalışmalar yaptık. Müşterilerimize Japon mutfağında yer alan 64 ürünle hizmet vermeye başladık” dedi. “Son dokunuşu Japon şef yapıyor” Take Sushi’de görev yapan ve Japon mutfağını dünyaya farklı konseptlerle sunan Ünlü Japon Şef Hiroki Takemura her siparişi tek tek kontrol ediyor ve her tabağa son dokunuşu kendisi yapıyor. Restoranda çalışan her personel ile tek tek ilgilenen Takemura yapılan yemekleri ve salataları da kontrol ediyor. Yanında çalışan personellerin ileride iyi bir şef olmaları için onlara da eğitim veriyor. 15 yaşında mutfakta bulaşık yıkayarak kariyerine başladığını anlatan Şef Hiroki Takemura, Japon mutfağını Kapadokya’da sergilemekten çok mutlu olduğunu söyledi. Şef Hiroki Takemura “Ortaokula giderken bir dergide Japonya’nın ünlü şeflerini gördüm. Ve bende böyle ünlü bir şef olmak istedim. 14-15 yaşlarında mutfakta çalışmaya başladım. Önce tabak yıkadım. Daha sonra sushi pilavı yapmasını öğrendim. Sushi yapmanın çok ince noktaları var. Buradaki amaç pirinç pilavını çeşitli tatlarla bir araya getirmek. Burada tamda bunu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Ankara İş adamı Nihat Karaarslan Ankara’da silahlı saldırıya uğradı Ankara’nın Çankaya ilçesinde evine girmek üzere aracından inen iş adamı Nihat Karaarslan ve akrabası C.A., silahlı saldırıya uğradı. Alınan bilgiye göre olay, Çankaya Yukarı Dikmen Mahallesi’nde meydana geldi. Evine girmek üzere aracından inen iş adamı Nihat Karaarslan ve beraberindeki akrabası C.A., silahlı saldırıya uğradı. İddialara göre, Karaarslan ve C.A. kapıda bekleyen bir kişi tarafından hedef alındı ve Karaarslan’ın vücuduna üç kurşun isabet etti. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Karaarslan, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Gazi Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı. Akrabası C.A. ise Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. 2 yıl önce de suikast girişimi gerçekleşmişti Karaarslan’ın 2022’de de Ankara’daki ofisinden çıktığı sırada silahlı saldırıya uğradığı belirtildi. Karaarslan saldırıda son anda kurtulurken, mermilerin arabasına isabet ettiği öğrenildi. Karaarslan’ın olayın ardından adliyeye giderek şikayetçi olduğu ve savcılığın talimatıyla soruşturma başlatıldığı bilgisi verildi. Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucunda suikast girişiminde bulunan 4 kişinin tespit edilip gözaltına alındığı ve zanlıların çift plaka kullandığı ortaya çıkarıldı.
Karabük 40 yıldır yaşamını etkileyen rahatsızlıktan Karabük’te kurtuldu Bacak boyu eşitsizliği nedeniyle 40 yıldır yaşamı zorlaşan Cemal Karakurluk, Karabük’te geçirdiği iki operasyonla sağlığına kavuşmaya başladı. Cemal Karakurluk isimli vatandaşa 12 yaşındayken bacak boyu eşitsizliği tanısı konuldu. Yaklaşık 40 yıldır yaşamında çok büyük zorluklar yaşayan Karakurluk acısını ilaçla dindirmek için Karabük’te Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Uygar Daşar’a başvurdu. Daşar, hastaya ilaca gerek kalmadığını, kalça operasyonları ile sağlığına kavuşabileceğini bildirdi. Büyük bir sevinç yaşayan Karakurluk tedaviyi kabul etti. 55 gün önce son operasyonu geçiren Karakurluk, sağlığına kavuşmaya başladı. Gazetecilere konuşan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Uygar Daşar, "Yaklaşık bir buçuk yıldır takip ettiğimiz bir hastaydı. Bir buçuk yıl boyunca iki operasyon geçirdik. Hastamız gerçekten yürümekte zorluk yaşayan sağlam olan kalçasında da artık bacak kısalığından dolayı bir dejenerasyon oluşmuş bir hastaydı. Biz bir dizi operasyonlarımıza Cemal Bey’le başladık. Önce sol kalçamızı bir kalça protezi operasyonu gerçekleştirdik. Bu operasyondan sonra takriben bir yıllık bir süreç geçti. Daha sonra da asıl zorlu olan ikinci operasyonumuza başladık. Bu operasyonu gerçekleşirken de gerçekten Cemal Bey ile iyi konuşmak zorundaydık. Çünkü 40 yıllık bir bacak kısalığı var. Kalça hareket etmiyor. Bundan sonra herhangi bir damar sinir zedelenmesi belki mevcudu da koruyamayacak bir riskle karşı karşıyaydık. Bu riski aldık, yaptık. Bacak boylarımız artık eşit. Şu an damar-sinir zedelenmemiz, kas eklemlerimiz, mekaniğimiz, her şeyimiz uygun. İşlerde iyi gidiyor" dedi. "Yalnız 55-60 günlük bir ameliyat sürecimiz oldu" diyen Daşar, "Muhtemelen bir 4-6 ay bacak kaslarını güçlendirmek, bu vücut biyomekaniğinin buna alışması zaman alacaktır. Beyinsel motorların da bu yürüme patenine alışması ayrı bir zaman alacaktır ama bu süreçlerden sonra en azından teknik olarak hastamızın bacak boyları, yürümesi, her şeyi çok farklı bir pozisyona geldi" ifadelerini kullandı. Aşçılık mesleğinde rahatsızlığında dolayı çok zorluklar yaşadığını aktaran Cemal Karakurluk (52) bir süre önce emekli olduğunu söyledi. Ağrılarının devam etmesi üzerine Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurduğunu anlatan Karakurluk, "Karabük Üniversitesi Hastanesi’ne gelmek istedim. İlaçla acımı bir an olsun dindirmek amacıyla. Burada Uygar hocamız da denk geldi. ’Ben sana ilaç değil, komple tedavini yapayım’ dedi. Sağ olsun hocam ilk sağ kalçamı kurtardı. Sonra sol kalçama geçtik. Ondan sonra yaşamım gayet güzel oldu. Ben dizimin altını kaşıyamıyordum" diye konuştu. 40 yıldır rahatsızlıkla mücadele ettiğini kaydeden Karakurluk, operasyonlarla yeniden doğmuş gibi hissettiğini dile getirdi.
Nevşehir Nevşehir’de çeyrek final coşkusu Nevşehirliler, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Türkiye-Avusturya maçını, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ne kurulan dev ekranda izledi. Türkiye’nin 2-1 galibiyetiyle sonuçlanan maçın ardından Belediye Başkanı Rasim Arı ve Nevşehirliler büyük bir coşkuyla çeyrek finali kutladı. Nevşehir Belediyesi, UEFA EURO 2024 Futbol Şampiyonası’nda Türkiye - Avusturya maçı için Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi bahçesine dev ekran kurdu. Maç öncesi sahne alan Murat Yıldız seslendirdiği türkülerle izleyicileri coştururken taraftarlara Nevşehir Belediyesi tarafından Türk Bayrakları dağıtılarak gazoz ve patlamış mısır ikramında bulunuldu. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi bahçesini dolduran yüzlerce kişi ile birlikte maçı izlemek için alana gelen Belediye Başkanı Rasim Arı, gençler tarafından burada sevgi gösterileriyle karşılandı. Yaktıkları meşalelerle Rasim Arı’yı karşılayan gençler, Arı ile birlikte fotoğraf çektirdi. Maçı dev ekranda büyük bir heyecanla izleyen kalabalık grup Ay-yıldızlı futbolcuların turnuvanın son 16 turunda Avusturya’yı 2-1 yenerek çeyrek finale kalmasının ardından ise büyük sevinç yaşadı. Sevinç gösterileri yapan vatandaşlar, tezahüratlarla milli takıma destek verdi. Milli takımı başarısından dolayı tebrik eden Belediye Başkanı Rasim Arı, “Türk’ün toprağında gözü olanlara Türk’ün varlığından rahatsız olanlara inat Ne Mutlu Türk’üm Diyene” dedi. Bu arada maçı izlemek için Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ne gelen çocuk ve gençler arasında yapılan çekilişle birlikte 7 kişiye tablet, 1 kişiye bisiklet, 10 kişiye pasta ve 10 kişiye de Kapadokya Güzel Atlar Diyarı Kayaşehir Festivali bileti hediye edildi. Gençlere hediyelerini veren Belediye Başkanı Arı daha sonra onlarla birlikte fotoğraf çektirdi.