ASAYİŞ - 09 Ekim 2024 Çarşamba 15:41

Kastamonu’da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

A
A
A
Kastamonu’da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Kastamonu’da polis ekipleri tarafından, uyuşturucu madde ile yakalanan şahıs tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tespiti yapılan T.A. isimli şahsın üstünde ve ikametinde arama yapıldı. Aramada 229,32 gram kannabinoid, 4,94 gram metamfetamin, 1 adet uyuşturucu içiminde kullanılan cam düzenek ile 1 adet hassas terazi ele geçirildi.


Olayla ilgili T.A. gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı.



Kastamonu’da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da üniversiteli gençlere sıcak karşılama Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen ‘Yeni Oryantasyon Programı’, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde başladı. Üniversiteyi kazanan gençler, yeni eğitim ve öğretim yılına eğlenceli etkinliklerle ‘merhaba’ dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Bursa Uludağ Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Yeni Oryantasyon Programı’, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde Öğrenci Toplulukları’nın yoğun katılımıyla başladı. İki gün süren program kapsamında, öğrencilerin hem üniversite hayatına hem de kente uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Çeşitli ödüllü yarışmaların da yapıldığı programda, kamu kurum ve kuruluşları da açtıkları stantlarda çalışmaları hakkında gençlere bilgi verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Gökay Azak da gençlerle bir araya gelerek sohbet etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Emre Solak, üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin kente ve üniversiteye uyum sürecini kolaylaştırmak amacıyla oryantasyon programının düzenlendiğini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu imkanları da öğrencilere anlattıklarını belirten Solak, “Gençlerin keyifli vakit geçirmesi ve sosyalleşmesi için uygun ortam hazırladık. Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin uyum sağlamaları için bu tür programlar önem taşıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere sağladığı birçok olanağı da kendilerine anlattık. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl 10 bin öğrenciye eğitim desteği sağlamayı hedefliyoruz. Nasıl başvuracaklarını da arkadaşlarımızla birlikte onlara anlattık” dedi.
Sivas Dünya şampiyonu Taha Akgül’den minik güreşçilere nasihat Türkiye Güreş Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olan Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, Sivas’ın Zara ilçesinde minik güreşçilerle buluştu. Burada minik sporculara seslenen Akgül, "Çalışma, beslenme ve dinlenmeye dikkat edeceğiz. Bizler için minikler, yıldızlar ve gençler çok önemli. Madalya alamayan kardeşlerime söylüyorum, yenildiğinizde üzülmeyin" dedi. Türkiye Güreş Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda başkanlık için yarışacak milli güreşçi Taha Akgül’ün şehir ziyaretleri devam ediyor. Akgül, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Aytaç Keklik, Zara Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hamza Ergüt’ün yanı sıra Sivas’ın Zara ilçesindeki güreşçilerle de bir araya geldi. Burada güreşçilere spor malzemeleri veren Akgül, kariyerinde 1 olimpiyat, 3 dünya, 11 Avrupa şampiyonluğu bulunduğunu söyledi. Akgül, “Bizler de sizler gibi bu yaşlarda başladık güreşe. İnşallah sizler de bizim gibi önce ülkemizi, daha sonra Sivas’ımızı daha iyi yerlerde temsil edeceksiniz. Güreş zor bir spor ve emek harcamak lazım. Bu spor hobi olarak yapılacak bir spor değil, daha ağır bir spor. O yüzden yaptığımızın hakkını vermemiz lazım. Okul bittiğinde antrenmana geleceğiz, idmanımızı yapıp, evde dinleneceğiz. Çalışma, beslenme ve dinlenmeye dikkat edeceğiz. Bizler için minikler, yıldızlar ve gençler çok önemli. Madalya alamayan kardeşlerime söylüyorum, yenildiğinizde üzülmeyin. Bu yaşlarda madalya almak çok mühim değil, önemli olan büyükler. Ben sizlerin yaşındayken hiç madalya alamadım. Sizlerde de aynısı olabilir, o yüzden küsme yok. Antrenmanlara düzenli gelmelisiniz. Belki iyi bir şampiyon olamayabilirsiniz ama bu işten kesinlikle bir ekmek yersiniz. İyi bir antrenör ve iyi bir yönetici olursunuz” ifadelerini kullandı. Taha Akgül, saha sonra güreşçilerle tek tek fotoğraf çektirdi.
Balıkesir Alkan, Süt Üreticileri Birliklerini Ziyaret Ederek Sertifikalarını Verdi Balıkesir İl Tarım ve Orman Bölge Müdürü Erkan Alkan, Manyas Süt Üreticileri Birliği ile Gönen Süt Üreticileri Birliği’ni ziyaret etti. Bu ziyaret kapsamında, birinci Derece Tarımsal Örgüt Belgesi almaya hak kazanan birliklerin yürüttüğü çalışmalara katılarak, birlik başkanlarına sertifikaları teslim edildi. Sertifika teslim töreninde konuşan Alkan, "Birliklerimize hayırlı olsun. Balıkesir tarım ve hayvancılığına sağladıkları katkılardan ve elde ettikleri başarılarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. Alkan, bu belgelerin birliklerin resmi tanınırlığını artırdığını ve sektörün gelişimine önemli katkılar sağladığını ifade etti. Sertifika teslim töreninin ardından, Manyas İlçesi Süt Üreticileri Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı da ziyaret edildi. Burada gerçekleştirilen çalışmalar incelenerek, laboratuvarın yetkililerinden bilgi alındı. Laboratuvarın, süt ve süt ürünlerinin kalite kontrolü açısından önemli bir rol oynadığı vurgulandı. Alkan, süt üretiminin Balıkesir’in tarımsal yapısında büyük bir yer tuttuğunu belirterek, bu tür birliklerin sektördeki standartların yükseltilmesi ve kaliteli üretimin teşvik edilmesi açısından kritik öneme sahip olduğunu kaydetti. Ziyaret, süt üreticileri ve yerel yetkililerle yapılan sohbetlerle sona erdi. Alkan, tarım ve hayvancılık alanındaki iş birliğinin artırılması için her zaman destek vereceklerini vurguladı.