ASAYİŞ - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 22:35

Kastamonu’da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

A
A
A
Kastamonu’da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması neticesinde meydana gelen kazada 1’i ağır 9 kişi yaralandı.


Kaza, Seydiler ilçesi Kastamonu-İnebolu karayolu Üyük köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sahit Yıldızoğlu (47) idaresindeki 34 UC 7615 plakalı hafif ticari araç ile Rahmi Kaya (49) yönetimindeki 37 LJ 150 plakalı otomobil çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile savrulan otomobil, şarampole uçtu. Kazada sürücüler ile araçlarda bulunan Mehmet Yıldız (46), Elife Yıldız (44), Bahriye Kaya (49), Merve Yıldız (18), Kayra Yıldızoğlu (11), Seda Özer Yıldızoğlu (45) ve Sema Yıldızoğlu (13) yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Sahit Yıldızoğlu’nun hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.


Kazaya karışan araçlar çekici yardımı ile kaldırılırken, jandarma ekipleri tarafından inceleme başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Köpeği öldürüp, sahibinin yaralayan ve tutuksuz yargılanan sanık 6 yıl 6 ay hapis cezası aldı Bolu’da köpek kavgası nedeniyle tartıştığı kişiyi tabancayla vurarak yaralayan ve kangal cinsi köpeğini de öldüren sanık, tutuksuz yargılandığı davada ’Silahla kasten yaralama’ suçundan 6 yıl, ’Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan da 6 ay hapis cezası aldı. Olay, 15 Ekim 2021’de Mudurnu ilçesi Çağşak köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, daha önce aralarında husumet olan Kamil Akçay ile Bilal Över, küçükbaş hayvanlarını otlatmaya çıkardı. Sürülerin birbirlerine yaklaşmasıyla Akçay’ın köpeği ile Över’in çoban köpekleri kavga etti. Köpeklerin kavgası nedeniyle Akçay ile Över arasında da tartışma çıktı. Tartışma sonrası Över, köy muhtarı olan babası Mustafa Över’e ait tabancayla Akçay ile köpeğini vurdu. Kangal cinsi köpek ölürken, karnına isabet eden kurşunla yaralanan Akçay, sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı. 3 yıl süren dava sonuçlandı Olayın ardından jandarma ekiplerinin yakaladığı Bilal Över, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Över hakkında ’Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme’ ve ’Kasten yaralama’ suçlarından dava açıldı. Bolu’da cezaevinde 6 ay tutuklu kalan Över, daha sonra tahliye edildi. Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan Över, karar duruşmasında hakim önüne çıktı. Duruşmada Kamil Akçay ile ailesi ve taraf avukatları da hazır bulundu. Bilal Över ile Mustafa Över, mahkemede üzerlerine atılı suçlamaları reddedip beraatlerini istedi. 3 yıl süren dava sonunda Bilal Över, ’Silahla kasten yaralama suçundan 6 yıl, ’Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan da 6 ay hapse çarptırıldı. Över’e adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı verildi.
Adana Çukurova’da erken hasat edilen Mayer limonların kalitesinde büyük risk Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, hasat zamanı gelmeden erken kesilen Mayer limonların piyasaya sürülmesinin hem iç piyasa hem de ihracat açısından büyük riskler taşıdığını söyledi. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Mayer limonlar hasat olgunluğuna erişmeden kesilip piyasaya sürüldüğünü belirterek, ‘’Ürün kalitesinin korunması önemli. Limonun karakteristik ekşi tadını ve aromatik lezzetini tam olarak alamayan tüketicide, memnuniyetsizlik oluşur. Ağustos ayında hasat edilmesi gereken Mayer limonlar Temmuz ayında kesilmeye başlandı. Yurt içi ve yurt dışı piyasalara yetecek kadar limonumuz olduğu halde piyasadaki yüksek fiyattan faydalanmak isteyen bazı üreticiler sezonun ilk narenciye ürünü olan Mayer türü limonu tam sulanmadan kesip piyasaya sürüyor’’ dedi. Tarımsal ürünlerde ekim planı ne kadar önemli ise hasat planı da o kadar önemli Doğan, Turunçgil kesim ve ihraç tarihlerini belirleme komisyonunun açıklamalarına uygun olarak hareket etmenin önemli olduğunu kaydederek, “Bu sayede ürünlerin kalitesi korunur tüketicilerin memnuniyeti sağlanarak iç piyasada limon talebi artar. Özellikle Mayer limon gibi ürünler için doğru hasat zamanını beklemek, ürünün lezzeti ve raf ömrü açısından da faydalı olacaktır. Ağustos ayından önce hasat yapmamak gerektiğini unutmadan, komisyonun belirleyeceği tarihlere göre hasat işlemleri planlamalıdır. Erken hasat edilen ve kalite standartlarını karşılamayan limonların piyasaya sürülmesini engellemek için Tarım Bakanlığımız tarafından düzenli denetimler yapılmalıdır‘’ şeklinde konuştu.