ASAYİŞ - 04 Temmuz 2024 Perşembe 23:38

Kazaya karışan sürücü hem ehliyetsiz hem de alkollü çıktı

A
A
A
Kazaya karışan sürücü hem ehliyetsiz hem de alkollü çıktı

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde alkollü sürücünün kullandığı otomobilin tıra çarpması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı. Sürücünün ehliyetine, daha önce alkollü araç kullanmaktan 5 yıl süreliğine el konulduğu öğrenildi.


Kaza, Mermer mevkiinde meydana geldi. M.A. idaresindeki 18 AAV 421 plakalı otomobil Karabük istikametine seyir halindeyken havanın yağışlı ve zeminin ıslak olması sebebiyle sürücüsünün kontrolünden çıkarak E.A. idaresindeki 42 AIM 968 plakalı tıra çarptı. Kazada otomobil sürücüsü ile yolcu olarak bulunan F.U. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.


Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, yapılan kontrollerde otomobil sürücüsünün 0.36 promil alkollü olduğu, ehliyetine de daha önce alkollü araç kullanmaktan 5 yıl süreliğine el konulduğu öğrenildi.


Sürücüye ehliyetsiz araç kullanma suçundan 12 bin 977 lira para cezası kesildi.



Kazaya karışan sürücü hem ehliyetsiz hem de alkollü çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Sakarya Büyükşehir’in ücretsiz internet ağından altı ayda 17 bin kullanıcı faydalandı Sakarya Büyükşehir’in şehrin park, tesis, meydan ve sosyal donatı alanlarında vatandaşlar için hizmete sunduğu “SBB NET” ücretsiz internet ağından son 6 ayda 17 bin kullanıcı faydalandı. 26 farklı hizmet noktasında aktif edilen proje Sakaryalıların memnuniyetini kazandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi teknolojinin tüm imkanlarını vatandaşların hizmetine sunmaya devam ediyor. Bunlardan bir tanesi ise şehrin park, tesis, meydan ve sosyal donatı alanlarında insanların internete ücretsiz erişimini sağlamak için devreye alınan SBB Net projesiydi. Büyükşehir, hizmetle ilgili 6 aylık kullanım raporunu açıkladı. 26 farklı hizmet noktasında aktif edilen ücretsiz internet ağı, bu süre zarfında 17 bin kullanıcıya ulaştı. Özellikle vatandaşların sıklıkla tercih ettiği Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı sosyal alanlar İl Ormanı, Ormanpark, Millet Bahçesi ve Aziz Duran Parkı’nda ücretsiz ve güvenli kablosuz internet (WİFİ) hizmeti sunan SBB NET, vatandaşlardan büyük memnuniyet kazandı. Uygulama özellikle gençlerin ilgisini çekerken, uygulamanın kalitesi de kullanıcılar tarafından tam not aldı. Vatandaşlar bu hizmet sayesinde şehrin en güzel noktalarında keyifli hatıralarını kaydedip sevdikleriyle kolayca paylaşabiliyor. SBB Net, şehrin merkezi dışında İl Ormanı Tabiat Parkı ve Büyükşehir’in sorumluluğunda olan doğal alanlarda da kullanıma sunulmuş ve özellikle mobil hatların kullanım dışı kaldığı bölgelerde önemli bir eksikliği tamamlamıştı.
Erzurum Erzurum’da gençlerin kavgası kanlı bitti Erzurum’da iki grup genç arasında başlayan kavgada kan aktı, polis ile şüpheliler arasında kent merkezinde uzun bir süre kovalamaca yaşandı. Erzurum Lala Paşa Mahallesi Kara Veli Sokak’ta meydana gelen ve kanla sonuçlanan kavgada D.Y. (14) göğsünden, sırtından ve koltuk altından yaralandı. Alınan bilgiye göre; iki genç grup arasında Eski Numune Hastanesi’nin bulunduğu alandaki parkta başlayan tartışma büyüdü ve gruptan Ö.G. (17) isimli şüpheli “sallama” olarak tabir edilen döner bıçağı ile D.Y.’ye saldırdı. Parkta başlayan kavga gençlerin kaçışmasıyla çevredeki mağazalara ve apartmanlara sıçradı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık görevlileri sevk edildi. Ağır yaralanan D.Y. (14) saklandığı apartman girişinden sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalenin ardından sedye ile alınarak hastaneye götürüldü. Bu arada; olayda şüpheli olarak tespit edilen Ö.G. ve arkadaşları ara sokaklara kaçarak izlerini kaybetmeye çalıştı. Ancak polis ekiplerinin dikkatli ve özenli çalışması sonucunda; şüpheliler bir ara sokakta kıskıvrak yakaladı. Daha sonra da şüphelilerden birisi olayda kullanılan döner bıçağının yerini polise gösterdi. Erzurum Garı’na yakın bir alandan polis bulduğu ve yaklaşık bir metre boyundaki döner bıçağı olayın dehşetini anlatmaya yetiyordu. Olayda yaralanan D.Y.’nin hastanedeki tedavisi devam ederken, polis olayla ilgili soruşturmasını devam ettiriyor.