Yerel Haberler
Karabük
Safranbolu’da çocuklar geleneksel oyunlarla büyüyecek 20 Mayıs 2024 Pazartesi - 20:15:19 Karabük’ün Safranbolu ilçesinde okul bahçeleri geleneksel oyun alanlarıyla tasarlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" çerçevesinde öğrencilerin kılavuzda yer alan geleneksel çocuk oyunlarını oynayabilmesi amacıyla Altın Safran İlkokulu, Alibaba İlkokulu ve Mustafa Antepoğlu İlkokulunun bahçelerine "Geleneksel Çocuk Oyun Alanları ve Egzersiz Parkuru" çizimi yapıldı. İlçedeki diğer ilkokul ve ortaokulların bahçelerinin çocukların oyun faaliyetleri kapsamında eğlenebilecekleri ortamlar haline getirilmesi için de çalışmalar devam ediyor. Çizimi yapılan oyun alanlarında "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" rehberliğinde oyunlar oynanacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projenin amacının öğrencilerin bilmek, hissi, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerinin en önemli kaynaklarından olan geleneksel çocuk oyunlarını okul ortamında canlandırmak, gerek ders içi gerekse ders dışı faaliyetlerde yer vererek, öğrencilerin temel psikolojik ve fiziksel gelişiminin yanı sıra duygularını yansıtma, iletişim kurma, kendini ifade etme becerisi kazanmalarını sağlamak olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca öğrenci ve velilerin mücadele ettiği ekran bağımlılığı, obezite gibi birçok farklı sorunla başa çıkmanın en kolay ve eğlenceli yolunun öğrencileri geleneksel oyunlara yönlendirmekten geçtiği ifade edildi.
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 12:35 Karabük’te aranan 27 kişiden 15’i tutuklandı Karabük’te çeşitli suçlardan araması bulunan 27 kişi yakalanırken, 15 şahıs tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından il genelinde 10-17 Mayıs tarihleri arasında yapılan saha çalışmalarında haklarında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan 25 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslardan 12’si tamamlanan işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 0-1 yıl arası aranması olan 8,3-5 yıl arası aranması olan 2,5-10 yıl arası aranması olan 3 şahıs olmak üzere toplam 13 şahıs tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi. Öte yandan Eskipazar ilçesinde hakkında Türk vatandaşı veya yabancının yurt dışına çıkmasına imkan sağlama suçundan kesinleşmiş 8 yıl 8 Ay 141 Gün hapis cezası ile yakalama emri bulunan, F.U. yakalanarak cezaevine gönderildi. Yenice ilçesinde de polisler tarafından kamu düzeninin sağlanması, suçların önlenmesi, meydana gelen suçların faillerinin yakalanarak adalete teslim edilmesi amacıyla yapılan uygulamada durdurulan M.D. isimli şahsın üzerindeki kimliğin kendisine ait olmadığı belirlendi. Yapılan detaylı soruşturmada şahsın 16 ayrı suç kaydı olduğu ve 2 ayrı suçtan 6 yıl 29 gün hapis cezası ile yakalama emri olduğu ortaya çıktı Gözaltına alınan şahıs yapılan işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Altın Safran’da belgesel film finalistleri belli oldu
16 Mayıs 2024 Perşembe - 12:59 Altın Safran’da belgesel film finalistleri belli oldu Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenecek 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali çerçevesinde yer alan ‘Belgesel Film Yarışması’nda finale kalanlar belli oldu. Bu yıl ‘Kültürel Miras ve Korumacılık’ ana temalı festival çerçevesinde düzenlenen ‘Belgesel Film Yarışması’nın jüri üyeleri finale kalanları belirledi. Uluslararası Uzun Metraj Belgesel Film Yarışması, Uluslararası Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması, Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Belgesel Film Yarışması ve Safranbolu Temalı Belgesel Film Yapım Destek Yarışması olarak belirlenen kategorilerde finale kalan 26 isim belli oldu. Haydar Demirtaş’ın Ağaçtan Umutlar, Jafar Najanfi’nin Alone, Eylem Kaftan’ın Bir Gün, 365 Saat, Vahit Sarıtaş’ın Flanöz, Nebil Özgentürk’ün Madelet, Halil Serhan Köse’nin Mostar’ın Çocukları ve Aleksandr Avilov’un Tanya, Summer, Winter isimli eserleri Uluslararası Uzun Metraj Belgesel Film Yarışmasının finalistleri olarak seçilirken, Elina Talvensaari’nin How To Please, Hasan Ete’nin İyi Ölüm, Fadime Kırmızı’nın Karanlık Bölge, Tuğçe Talkan’ı Kuyaş’ın İplikleri, Ömer Güler’in Kökler, Hadi Shariati’nin Shadow Of The King, Uğurcan Özcan’ın Şenel eserleri Uluslararası Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması finalistleri olmaya hak kazandı. Kültürel Miras Ve Korumacılık Temalı Ulusal Belgesel Film Yarışması finalist filmleri Saim Kerem Soyyılmaz’ın Rodakis’i Ararken, Mahmut Taş’ın Ada, Furkan Aydın’ın Deg, Şenol Çöm’ün Gezen Oğlak, Mehmet Fatih Güden’in Muhafız, Metin Çavuş’un reBuilding Palanga, Yüksel Çilingir’in Sultanın Tacı olarak belirlenirken Belgesel Film Yapım Destek Yarışması finalistleri Özlem Erörs’ün Göğe Eren Boynuzlar, Halil Şahin’in Kültürün İzinde, Fidan Çaça’nın Safranbolu’nun İzleri, Ahmet Hakan Kurt’un Sessiz Gezginler Safranbolu, Nesli Özalp’in Yabancı eserleri oldu.
KBÜ’lü iki hakem WTT Feeder Cappadocia Masa Tenisi Turnuvası’nda görev aldı
16 Mayıs 2024 Perşembe - 12:49 KBÜ’lü iki hakem WTT Feeder Cappadocia Masa Tenisi Turnuvası’nda görev aldı WTT Feeder Cappadocia Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası’ nda Karabük Üniversitesi’nden iki öğretim üyesi yer aldı. Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümünden Doç. Dr. Raşit Esen ve Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Eftal Şehirli WTT Feeder Cappadocia Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası’nda görev yapan hakemler arasında yer aldı. 24 farklı ülkeden 106 sporcunun katılımı ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen WTT Feeder Cappadocia Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası 13-17 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleşiyor. Dünya Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu iş birliğiyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Merkezi’nde düzenlenen turnuvanın açılışı Dünya Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Başkanı Petra Sörling, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, NEVÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akpınar, NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden sporcular, hakem ve antrenörlerin katılımıyla yapıldı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen uluslararası turnuvada, Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümünden Doç. Dr. Raşit Esen ve Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Eftal Şehirli hakemlik görevini başarıyla üstlendi.
KBÜ Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Rektör Kırışık’ı ziyaret etti
16 Mayıs 2024 Perşembe - 12:49 KBÜ Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Rektör Kırışık’ı ziyaret etti Karabük Üniversitesi Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı ziyaret etti. Engelliler Haftası’nın önemine vurgu yapmak amacıyla gerçekleştirilen görüşmede, KBÜ Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin faaliyetleri ve engelli bireylere yönelik sunulan hizmetler hakkında bilgi paylaşılırken, engelli bireylerin eğitim ve sosyal hayata katılımlarının artırılması için yapılan çalışmalar ele alındı. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Dr. İsa Özkan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tarık Özmen, Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Tuğçe Kolukısa, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Özyürek ve öğrenci Recep Ünlü’yü Rektörlük makamında misafir etti. Görüşmeye, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni eşlik etti. Rektör Kırışık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, engelli bireylerin üniversite ortamında daha aktif bir şekilde yer alması için yapılan çalışmaları desteklerini belirtti. Engelli bireylerin toplumda önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Kırışık, onların karşılaştığı zorlukların azaltılması için üniversite olarak ellerinden gelen desteği sağlamaya devam edeceklerini aktardı. Özkan ise Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin engelli bireylere yönelik sunduğu eğitim ve destek hizmetlerini anlatarak, bu kapsamda gerçekleştirilen etkinlikler ve projeler hakkında bilgi verdi. Engellilerin toplumla bütünleşmesi ve potansiyellerini en üst düzeyde kullanmaları için yapılan çalışmaların önemine değinen Özkan, desteklerinden dolayı Rektör Kırışık’a teşekkürlerini iletti.
KBÜ’de gerçekleşecek Sağlıkfest’in koordinasyon toplantısı yapıldı
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 19:36 KBÜ’de gerçekleşecek Sağlıkfest’in koordinasyon toplantısı yapıldı Türkiye’deki birçok paydaşın katılımıyla 6-7 Kasım’da düzenlenecek Sağlık Bilimleri Festivali Sağlıkfest’in koordinasyon toplantısı yapıldı. Karabük Üniversitesi tarafından sağlık alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek amacıyla düzenlenecek Sağlıkfest sadece sağlık alanında değil eğitim, araştırma ve uygulama alanlarında da önem arz ediyor. Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde sağlık alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirecek ve mevcut yapıyı geliştiren yenilikçi model tasarımlarını ortaya koyacak Sağlık Bilimleri Festivali “Sağlıkfest”, Senato Toplantı Salonu’nda yapılan koordinasyon toplantısı ile ele alındı. Düzenlenen toplantı Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın başkanlığında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Genel Sekreter Lütfü Köm, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Işıl Işık Andsoy, Sağlıkfest Koordinatörü Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Durdane Yılmaz Güven’in katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, sağlık alanında önemli bir etkinlik olan Sağlık Bilimleri Festivali “Sağlıkfest” için koordinasyon toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Türkiye’nin dört bir yanından sağlık alanındaki yenilikçi yaklaşımları bir araya getirecek Sağlıkfest, sadece sağlık alanında değil, aynı zamanda eğitim, araştırma ve uygulama alanlarında da büyük öneme sahip bir festival. Bu festival, sağlık bilimlerindeki son gelişmeleri, yenilikçi yöntemleri ve başarılı uygulama örneklerini paylaşmak, bir araya gelmek ve geleceğe yönelik iş birliklerine zemin hazırlamak amacıyla düzenleniyor. Karabük Üniversitesi olarak sağlık alanında öncü bir kurum olarak, bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sağlıkfest’in, sağlık bilimleri alanında çalışan akademisyenler, sağlık profesyonelleri, öğrenciler ve sektör temsilcileri için önemli bir platform olacağına inanıyoruz” diye konuştu.