ÇEVRE - 10 Ekim 2024 Perşembe 13:47

Başkan Görgel: "1,3 milyar TL’lik yatırımla yeni Ekinözü’nü inşa ediyoruz"

A
A
A
Başkan Görgel: "1,3 milyar TL’lik yatırımla yeni Ekinözü’nü inşa ediyoruz"

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, alt ve üstyapısıyla yeni Ekinözü için gayretlerini sürdürdüklerini söyleyerek, "Ekinözü’nde başladığımız ve planladığımız yatırımların toplam maliyeti 1,3 milyar TL" dedi.


Yerleşim yerlerinin ihtiyacını tespit etmek ve yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere şehrin muhtelif noktalarında ziyaretlerini sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Göksun’un ardından şimdi de Ekinözü’nde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. KASKİ Genel Müdürü Necati Çalık ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da yer aldığı Ekinözü programında Başkan Fırat Görgel, ilk olarak mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Mahallelerin ihtiyaç ve önceliklerinin görüşüldüğü toplantıda Başkan Fırat Görgel, muhtarların talep ve isteklerini dinledi. Başkan Fırat Görgel ve beraberindeki heyet, muhtarlarla istişare toplantısının ardından AK Parti Ekinözü İlçe Başkanlığını ziyaret ederek teşkilat mensupları ile bir araya geldi. Ekinözü Kaymakamlığını ve Ekinözü Belediyesini de ziyaret eden Başkan Görgel, Kaymakam Muhammed Huzeyfe Onur ve Belediye Başkanı Harun Vicdan ile Ekinözü’ne dair istişare ve değerlendirmelerde bulundu.



Alt ve üstyapı yatırımlarını yerinde inceledi


Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Büyükşehir Belediyesi tarafından Ekinözü’nün farklı noktalarında hayata geçirilen alt ve üstyapı yatırımlarını da yerinde inceleyerek son duruma ilişkin bilgiler aldı. Başkan Fırat Görgel, Ekinözü’nde esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelerek sohbet etti ve taleplerini dinledi.



5 ayda 30 milyon TL’lik yatırım


Ziyaret ve incelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, "Hemşehrilerimizin yaşam standardını ve yerleşim yerlerimizin katma değerini artırmak için ekip arkadaşlarımızla birlikte gayretimizi sürdürüyoruz. Şubat depremlerinden ciddi etkilenen Ekinözü’nün yeniden ayağa kaldırmak için de çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Görevde 5 ayımızı geride bıraktık. Bu süre zarfında Ekinözü’ne 30 milyon TL’lik alt ve üstyapı yatırımı kazandırdık. Kürtül - Demirlik Grup Yolu’nda yenileme çalışmalarına başladık. 50 kilometrelik yol bakım çalışmasına start verdik. Depremde ağır hasar alan Aşağı İçmeler bölgesinin rezerv alana alınması hususunda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bölgeyi şifalı suyu ve kaplıcasıyla yeniden turizm merkezi haline getireceğiz" şeklinde konuştu.



"Ekinözü’nün su sorunu kalıcı olarak çözüme kavuşacak"


Başkan Fırat Görgel, açıklamalarının devamında, "Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşasında yüzde 50 seviyelerine geldik. Bu yatırımımızın toplam maliyeti 160 milyon TL. Hemşehrilerimizin yaşam standardının yükselmesi noktasında çok önemli bir yatırım. Bu yıl içerisinde Ekinözü’nde kırsal mahallelere 25 milyon TL’lik yatırım kazandıracağız. 8 kilometre içmesuyu ve kanalizasyon hattı, 2 kaptaj ve bir içmesuyu deposu bu yıl içerisinde Ekinözü’müze kazandıracağımız yatırımlardan. En büyük projelerimizden bir tanesi de Akdere İsale Hattının Ekinözü’ne de ulaşması. Bakanlığımızla konuyu görüşüyoruz. İnşallah bu projeyle Ekinözü’nün su sorununu kalıcı olarak çözüme kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.


Ekinözü’ne kazandırılması planlanan yatırımların 1,3 milyar TL olduğunu belirten Başkan Görgel, "Ekinözü ile birlikte Afşin, Elbistan, Göksun, Nurhak ve Andırın’a hizmet verecek asfalt üretim tesisi kuruyoruz. 6 ilçemizin asfalt ihtiyacını bu tesisle karşılayacağız. Bu asfalt plenti hem bizim maliyetlerimizi düşürecek hem de bu 6 ilçemize daha hızlı ve kaliteli hizmet sağlamış olacağız. 500 milyonluk bir yatırım olacak. Ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Ekinözü, Afşin, Elbistan, Göksun ve Nurhak’a hizmet verecek Kuzey İlçeleri Entegre Katı Atık Tesisi’nin yapımına başladık. 685 milyon TL’lik bir yatırım. Çevre ve görüntü kirliliğinin de önüne geçecek büyük bir proje. Büyükşehir Belediyesi olarak bakanlıklarımızın da destekleriyle Ekinözü’müzde başladığımız ve planladığımız yatırımların toplam maliyeti 1,3 milyar TL" dedi.



Başkan Görgel: "1,3 milyar TL’lik yatırımla yeni Ekinözü’nü inşa ediyoruz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da Büyük Turizm Buluşması SAMSUN (İHA) – Samsun Turizm ve İş Adamları Derneği (SAMTİAD) tarafından düzenlenen Samsun Büyük Turizm Buluşması’nda il genelinde turizm alanında yapılan çalışmalar değerlendirildi, yeni fikir ve projeler konuşuldu. Samsun Büyük Turizm Buluşması, SAMTİAD yeni yönetim kurulu ve üyeleriyle Samsun’da kültür ve turizm faaliyetlerinde görev alan daire müdürleri, turizm dernekleri başkan ve yönetim kurulu üyeleri, kamu görevlileri, belediye başkanları ve turizm reel sektör temsilcilerinin katılımı bir otelde yapıldı. Tanışma, Samsun’da turizm alanında yapılan çalışmaları değerlendirme, yeni fikir ve projeleri konuşmak için düzenlenen toplantıda Samsun’un turizm pastasından aldığı payı arttırmak için hedefler ortaya koyuldu. “Samsun turizmini hak ettiği yere çıkaracağız” Toplantıda konuşan SAMTİAD Başkanı Suat Soydemir, “Güçlü Turizm Güçlü Samsun parolası ile çıktığımız bu yolda, tüm turizm paydaşlarımız ile sadece elimizi değil, gövdemizi de Samsun turizmi için taşın altına koyacak aşk ile çalışan, yorulmaz felsefesi ile hareket edeceğiz. Alışılagelmiş olan, sürekli aynı şeylerin konuşulup hiçbir çözümün üretilmediği, toplanılıp toplanılıp dağılan, turizm sorunlarının çözülmeme algısını, bugünden itibaren yok edecek, elbirliği ve tek ses ile Samsun turizmini hak ettiği yere çıkaracağız. Biz, samsun turizminin gelişmesi tanıtımı turizm master planının hayata geçirilmesi ve TGA’nın turizmin 12 aya yayılması için Samsun’umuzun ilçe belediyelerinin, bürokrasi ve siyaset kurumunun sektör temsilcisi, yatırımcı, işletmeci, yönetici ve çalışanlarının da bu çabaya dahil olmasının zorunluluğunun farkında olarak çabamızı sürdürdük ve gördük ki Samsun turizmi için siyaset, bürokrasi, yatırımcı ve sivil toplum kuruluşları samsun için, Samsun’un turizm, sağlık, ekonomi, gelişmesi tarihi kültürü için bir araya gelmeye hazır. Bu katkı ve katılım bizleri daha da heyecanlandırdı, mutlu etti, azmimizi ve sorumluluğumuzu artırdı. Bundan sonra somut sonuçları olan geniş katılımcı ortak akıl ve pratik uygulamalarla yolumuza devam ederek çabalarımızı sürdürecek, bu birlikteliğin devam etmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. Toplantıya ayrıca İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yetkin Bulut, TÜRSAB Orta Karadeniz Başkanlığı, Samsun Sağlık Turizm Derneği, Samsun Turizmciler Derneği, Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği, seyahat acenteleri temsilcileri ve turizm paydaşlarının temsilcileri katıldı.
Karabük KBÜ’lü öğrenciler TRT Özel Ödülü’nü kazandı Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri, Türkiye genelinde düzenlenen ‘TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda TRT Özel Ödülü’nü kazandı. Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri Sena Kasım ve Asiye Karabulut, Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten’in danışmanlığında hazırladıkları “Geçmişten Gelen Sesler” isimli radyo programı ile TRT Özel Ödülünü kazandı. 130 üniversiteden 2 bin 618 öğrencinin 1702 eserle katıldığı yarışmada ödül kazanan proje, TRT2’de canlı yayınlanan törenle takdim edildi. Ödül törenine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram, Proje Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten ve çok sayıda davetli katıldı. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrencilerin elde ettiği başarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencilerimizin TRT tarafından verilen bu önemli ödülü kazanmaları bizler için büyük bir gurur kaynağı. Karabük Üniversitesi olarak her alanda elde edilen başarılarla Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında yer almaya devam ediyoruz. Öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Karabük KASİD Karadağ’da temaslarda bulundu Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD), iş birlikleri kurmak üzere çeşitli temaslarda bulunmak için Karadağ’a gezi düzenledi. Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından düzenlenen geziye KASİD Başkanı Çetin İpek, Başkan yardımcıları Fatih Ünal, Güngör Bozkurt, İlhan Yalav, İlyas akça, Mehmet doğan, Engin Dereli, KASİD Karabük İl Başkan Çiğdem Cefakar Akgül, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Akgül, KASİD üyeleri Fatih Kaya, Fevzi Ünal, MMC Enerji Başkanı İş İnsanı Özgür Ulupınar, Uğur Çalışkan, Şaban Tutar, Fatih Doğan, Hilmi Eroğlu’dan oluşan 16 kişilik heyet katıldı. Heyet Karadağ’daki Türk Ticaret Odası’da Turkcham İş Adamları Derneği Yöneticileri Barış Polat ve Ziraat Bankası Montenegro Yönetim Kurulu Başkanı Talha Dökülmez ile bir araya geldi. Ziyarette Karadağ ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğini güçlendirmek, deneyim alışverişinde bulunmak ve çeşitli sektörlerde yatırımlar ve ortak projeler için istişarelerde bulunuldu. Heyet daha sonra Montenegro Büyükelçiliğini ziyaret etti. Ticaret Müşaviri Nihal Sevük ile bir araya gelen heyet, ülkede bulunan ticari ve ekonomik durum, yatırım, teşvik ve planlama bilgisi, Monteregro’ya ihracat ve üretim sahaları hakkında bilgiler aldı. Ziyaret hediye takdimi ile son buldu. Dernekten yapılan açıklamada, “KASİD olarak ticari gezilerimize devam edeceğimizi, üyelerimiz ve Karabüklü iş insanlarının ticaretini güçlendirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.
İstanbul A Milli Kadın Futbol Takımı’nın geniş kadrosu açıklandı A Milli Kadın Futbol Takımı’nın, 25 ve 29 Ekim tarihlerinde Ukrayna ile oynayacağı maçların geniş kadrosu açıklandı. 2025 UEFA Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası’na gidebilmek için play-off oynama hakkı kazanan A Milli Kadın Futbol Takımı’nın, 25 ve 29 Ekim tarihlerinde Ukrayna ile oynayacağı maçların geniş kadrosu, Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası tarafından açıklandı. Ay-yıldızlılar, bu süreçte iki kamp yapacak. İlk etapta Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde yer alan futbolcular, 14 Ekim tarihinden itibaren Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde toplanacak ve çalışmalara başlayacak. Galatasaray’da forma giyen Gamze Nur Yaman, Eda Karataş, Ebru Topçu ve Arzu Karabulut, 17 Ekim’de İtalyan ekibi Roma ile oynayacakları UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi A Grubu 2. maçından sonra dahil olacak. Yurt dışından kadroya davet edilen futbolcular da FIFA takvimi çerçevesinde 21 Ekim tarihinden itibaren kampına gelecek. Çalışmaların ardından 31 kişilik geniş kadro sayısı 24’e düşecek. Milliler, 25 Ekim Cuma günü saat 18.00’de ile Esenler Erok Stadyumu’nda Ukrayna ile karşı karşıya gelecek. Rövanş mücadelesi ise 29 Ekim Salı günü Moldova’nın başkenti Kişinev’de bulunan Zimbru Stadyumu’nda oynanacak. A Milli Takım turu geçmesi durumunda Belçika - Yunanistan eşleşmesinin galibiyle kasım ayında play-off 2. turunda karşılaşacak. Bu eşleşmenin galibi ise 2025 UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne gidecek. A Milli Kadın Futbol Takımı’nın kadrosu şöyle: Kaleciler: Selda Akgöz (Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S. K), Fatma Şahin (Fatih Vatan Spor), Gamze Nur Yaman (Galatasaray), Göknur Güleryüz (Fenerbahçe) Defans: Sejde Aylin Abrahammson (Club Brugge), Didem Karagenç, İlayda Civelek (Beşiktaş), Yaşam Göksu, Ümran Özev (Fenerbahçe), Gülbin Hız (Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S. K), Fatma Sakar (FC Union Berlin), Dilara Deli (Sporting Club de Huelva), Eda Karataş (Galatasaray), Narin Yakut (Fatih Vatan Spor), Meryem Küçükbirinci, (Hakkarigücü Spor), Büşra Kuru (Beylerbeyi Spor Kulübü) Orta Saha: Ebru Topçu, Arzu Karabulut (Galatasaray), Halle Houssein (West Ham United), Derya Arhan, Ece Türkoğlu, Zeynep Kerimoğlu (Fenerbahçe), Meryem Cennet Çal, Elif Keskin (Beşiktaş), Dilan Bora (Trabzonspor), Miray Cin (SC Freiburg), Birgül Sadıkoğlu (Sporting Club de Huelva) Forvet: Busem Şeker (Fenerbahçe), Melike Öztürk (Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S. K), Kader Hançar (Fatih Vatan Spor), Neslihan Demirdögen (Amed Sportif Faaliyetler)