GÜNDEM - 22 Ağustos 2024 Perşembe 17:29

Büyük Taarruz’un 102. yılı Selçuk’ta kutlanacak

A
A
A
Büyük Taarruz’un 102. yılı Selçuk’ta kutlanacak

Büyük Taarruz’un 102. yılı Selçuk’ta 26 Ağustos Pazartesi günü saat 12.00’de Kurtuluş Yolu Anıtı önünde düzenlenecek törenle kutlanacak. Başkan Sengel, Kurtuluş Yolu Anıtı’nda bir kez daha tarihin o anlamlı anına hep birlikte tanıklık edeceklerini belirtti.


Kurtuluş Savaşının zaferle tamamlandığı, ülkenin işgal kuvvetlerden temizlendiği Büyük Taarruzu kutlamak amacıyla düzenlenen törende Selçuk bir kez daha, Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un bilimle sanatı birleştiren eseri Kurtuluş Yolu Anıtı’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetinin görüldüğü ana tanıklık edecek"



Kurtuluşun Kadınları sahnelenecek


‘Kurtuluşun Kadınları’ adlı tiyatro oyunu ile izleyiciler, vatan savunmasında emek vermiş kahraman kadınların öykülerini yakından tanıma fırsatı bulacak. Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı sebebiyle bu topraklar için mücadele etmiş, canını vermiş bütün “Kuvayi Milliye Kadınları”na ithaf edilmiş bu anlamlı gösteriye tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.


Birgül Yeşiloğlu Güler’in yazdığı ve Metin Güler’in yönettiği oyunda Çete Ayşe, Gördesli Makbule, Nezahat Onbaşı, Tayyar Rahmiye, Halide Edip, Halime Çavuş ve Kurtuluş Savaşı’na emek veren daha birçok kadının öyküsü izleyiciyle buluşacak. Oyun 15 yaş üzeri sanatseverler için gösterime açık olacak.



Büyük Taarruz’un 102. yılı Selçuk’ta kutlanacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Ticaret Bakanı Bolat: “22 yıldan bu yana süren çabalarımızın bir tanesi de esnaflarımıza sağladığımız kolaylıklar ve finansman kolaylığıdır” Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Hükümet olarak bizim bütün toplumsal kesimlerin hayatını rahatlatma çalışma şartlarını iyileştirme konusunda 22 yıldan bu yana süren çabalarımızın bir tanesi de esnaflarımıza sağladığımız kolaylıklar ve finansman kolaylığıdır” dedi. Bakan Bolat, basın mensuplarıyla toplantıda bir araya geldi. Bolat, “Hükümet olarak bizim bütün toplumsal kesimlerin hayatını rahatlatma çalışma şartlarını iyileştirme konusunda 22 yıldan bu yana süren çabalarımızın bir tanesi de esnaflarımıza sağladığımız kolaylıklar ve finansman kolaylığıdır. 22 yılda 528 milyar lira, yaklaşık 15 milyar doları aşan bir yüzde 50 finansmanda maliyet süspansiyonlu bu esnaf kredilerinde Şanlıurfa’mızda geçen yıl 4.8 milyar lira. Bu yılın ilk 8 ayında da 1.9 milyar lira Şanlıurfalı esnaflarımız kredi imkanlarını kullandılar. Yüzde 50 faizli süspansiyonlu ve bu krediler uzun vadeli esnaflarımızı yormayacak bir şekilde Tescomp ve Halk Bankası ile yaptığımız görüşmeler neticesinde de bugün Şanlıurfalı esnaf kardeşlerimize 150 milyon liralık yeni bir finansman destek paketinin müjdesini verdik. Hayırlı uğurlu olsun. Yarın sabah bu finansman Şanlıurfa’ya gönderilmiş olacak. Esnaf kardeşlerimizin işlerini geliştirmesine, varsa yeni plan ve projeleri ile alakalı kullanımlarına açık olacak. Buna da hayırlı uğurlu olsun diyoruz" ifadelerini kullandı.
Kayseri Çarptığı gencin ölümüne sebep olan sürücü yakalandı Kayseri’de yolun karşısına geçmeye çalışan genç, hafif ticari aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kaza güvenlik kamerasına yansırken, kazanın ardından ağır yaralı genci ve aracını bırakıp kaçan sürücü yakalandı. Melikgazi ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi Osman Kavuncu Caddesi üzerinde meydana gelen kazada yolun karşısına geçmeye çalışan 16 yaşındaki Resul Ahmet Yılmaz’a, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 34 BDH 092 plakalı hafif ticari araç çarptı. Talihsiz genç çarpmanın etkisiyle yola düşerek ağır yaralanırken, sürücü ise kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri kazanın meydana geldiği yolda güvenlik önlemi alırken, ağır yaralı genç ambulansla Kayseri Şehir Hastanesine kaldırıldı. Resul Ahmet Yılmaz, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Öte yandan kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kazanın ardından gencin yerde sürüklenmesi ve sürücünün aracından inip kaçması da görüntülere yansıdı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kazanın ardından kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı. Şahsın saklandığı adresi tespit eden ekipler, Z.K.’yı (27) düzenlenen operasyonla yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Çorum Ahlatcı Vakfı’ndan Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi’ne destek Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Ahlatcı Eğitim, Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı Genel Müdürü Kasım Kahraman ve İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezinin İşletilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü imzalandı. Valilik toplantı salonunda imzalanan protokolle ortaöğretim ve yükseköğretim çağındaki öğrencilere milli, manevî, ahlâkî, insanî ve kültürel değerlerin benimsetilmesi, onların mesleki, akademik, sportif, sanatsal, kültürel, sosyal ve yabancı dil gibi alanlarda yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerin kazandırılması ve din görevlilerinin mesleki gelişimlerinin desteklenmesinin amaçlandığı belirtildi. Gençlik merkezine gelen gençlere ve din görevlilerine yönelik sosyo-kültürel, mesleki ve pedagojik formasyon gelişimleri için seminer, konferans, söyleşi, musiki eğitimi, hüsn-ü hat, ebru vb. alanlarda etkinlikler düzenlenmesi, yetişkin bayanlara yönelik ihtiyaç odaklı Kur’an kursu açılması, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından oluşan bir kütüphane kurulması, gençlere yönelik soru-cevap şeklinde sohbetler düzenlenmesi planlanıyor. Protokol kapsamında yapılacak tüm iş ve işlemleri planlamak ve takip etmek üzere ilgili kuruluşlar tarafından yapılacak olan görevlendirmeler ise Valiliğin koordinasyonunda gerçekleştirilecek. Bu iş birliğinin çocukların ve gençlerin kişisel gelişimlerine, milli ve manevi değerlere bağlı gençler olarak yetişmelerine katkı sağlayacak bir adım olduğunu belirten Vali Dağlı, Diyanet Gençlik Merkezi çalışmalarına verdikleri destekten dolayı Ahlatcı Eğitim, Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı Genel Müdürü Kasım Kahraman’a teşekkürlerini ileterek, yapılan bu protokolün hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.