Yerel Haberler
İzmir
Stanimir Stoilov: “Agresif ve hücum oyunu için çalışmalar yaptık” 07 Mayıs 2024 Salı - 16:32:49 Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, “Geldiğimizde ilk olarak oyun tarzımızı değiştirdik ve Daha atak, daha agresif bir oyun oynamaya çalıştık. Bununla ilgili oyuncularımızla çalışmalar yaptık” dedi. Trendyol 1. Lig’de şampiyon olarak Süper Lig’e çıkan Göztepe’de Teknik Direktör Stanimir Stoilov, Urla Adnan Süvari Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bulgar teknik adam, şampiyonluğa ve takımdaki yapıya dair önemli açıklamalarda bulundu. Göztepe’ye göreve geldiğini stadın yarı yarıya dolduğunu dile getiren Stoilov, "Bunu bizim kesinlikle tam olarak doldurmamız ve kapalı gişe oynatmamız gerekiyordu. Futbol tarzımızı biraz değiştirdik. Daha atak, daha agresif bir oyun oynamak istedik ve bununla ilgili de oyuncularımızla çalışmalar yaptık ve oyuncularımız ne istediğimizi çok iyi bir şekilde anladılar ve son 10 maçı da taraftarlarımızla kapalı gişe oynadık stadımızda" dedi. “Futbolda zor günler var” Taraftarlara verdiği destekten dolayı teşekkür eden Stoilov, “Futbolda zor günler de var, Onların her zaman bizim yanımızda olacağına inanıyorum. Futbolda ne yapmayı biliyorsanız, aklınızda bir şeyler varsa istediklerinizi gerçekleştirmek daha kolaydır. Benim de zaten geldiğimde aklımda bir plan vardı. Daha önce çalıştığım kulüplerde de planım hazırdı ve planımın üzerine çalışmaları gerçekleştirdim daha sonra da başarı geldi” diye konuştu. İlk geldiğinde taraftarları ve kulüp yapısını göründe Süper Lig’e yükselmenin zor olmayacağını düşündüğünü aktaran Stoilov, "İnsanlar bu ligin ne kadar zor olduğunu hatta Süper Lig’den daha zor olduğunu söylese de biz Süper Lig’e yükselmeyi güzel bir şekilde başardık. Şimdi sıkı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz." dedi. “Yolumuza her gün güçlenerek devam ettik” Kazanmayı sevdiğini ifade eden söyleyen Stoilov, sözlerini şöyle noktaladı: "Benim için beraberlik hiçbir zaman iyi bir sonuç olmadı. Bunu oyuncularıma da aynı şekilde hiçbir zaman kabul edilmeyeceğini ilettim. Oyuncularım da zaten bu dediğim şeylere sahip, bunu kalbinde hisseden oyuncular. Zaten onların da desteğiyle bir birlik olduk ve bununla beraber iyi sonuçlar gelmeye başladı ve bu sonuçlarla beraber yolumuza her gün güçlenerek devam ettik. Dediğim gibi benim hoca olarak en önemlisi oyuncularıma her gün daha iyi olmaları için zorlamamdı. Çünkü ben onlar geliştiği zaman iyi olurum ama gelişmezlerse iyi olmam."
07 Mayıs 2024 Salı - 15:39 Başkan Sengel: "Belediye emekçilerini hiçbir zaman siyasete malzeme etmedik" Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, belediye emekçilerine ilişkin açıklama yaparak, hiçbir çalışanın iş akdinin sonlandırılmadığının altını çizdi, "Çalışmak isteyen arkadaşlarımızla her zaman yolumuza devam ediyoruz. Belediye başkanı olarak söylüyorum; ben işçiyi siyasete malzeme etmiyorsam kimse etmesin lütfen" dedi. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, mayıs ayı belediye meclis toplantısına katıldı. Belediye işçilerine yönelik açıklama yapan Sengel, hiç bir çalışanın işine son verilmediğini söyledi. Başkan Sengel, "Bizim iş akdi sonlandırılan bir çalışma arkadaşımız yok. Emekliliği gelen çalışma arkadaşlarımız vardı. Emekli ikramiyesi, ihbar tazminatı, kıdem tazminatı gibi tüm hakları kendi özel dilekçeleriyle, emekli olmak istediklerinin beyanı ile İnsan Kaynakları Müdürlüğümüze teslim edildi. Her birinin bilfiil bütün mali haklarının hepsi ödendi" dedi. Başkan Ceritoğlu Sengel, "Mevcut olan arkadaşlar bizimle yol yürümek istemiyorlarsa bunu devam ettirmeyiz. Aynı şekilde çalışmaya devam etmek isteyen arkadaşlarımızın çalışmalarına da engel olmayız. Çalışma arkadaşlarının en büyük özlük hakları olan maaşlarını ödeyebilen, ikramiyelerini içerde bırakmayan, sandık kurup da ’hangisi gitsin’ diye işçiyi işçinin önüne yem etmeyen belediye başkanı olarak söylüyorum; ben işçiyi siyasete malzeme etmiyorsam kimse etmesin lütfen” diye konuştu.
07 Mayıs 2024 Salı - 14:56 MAST İzmir Boat Show’u 21 bin 850 kişi ziyaret etti Bu yıl ikinci kez düzenlenen MAST İzmir Boat Show-Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, deniz tutkunlarından yoğun ilgi gördü. Yerli ve yabancı 21 bin 850 kişinin ziyaret ettiği fuarda, fiyatları 150 bin lira ila 20 milyon lira arasında değişen 300’den fazla tekne ile motor, ekipman ve aksesuarlar sergilenirken, çok sayıda satışa ve anlaşmaya imza atıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 1-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlen MAST İzmir Boat Show-Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, dünyaca ünlü tekne markalarını, sektörün büyük yerli üreticilerini ve denizcilik alanındaki ekipman ile aksesuar firmalarını bir araya getirdi. Fuarda, boyları 3 metreden 16 metreye kadar değişen; motoryat, yelkenli, trawler, sürat tekneleri ve son teknoloji botlar, ekipman ve aksesuarları sergilendi. İzmir ve çevre illerden gelen deniz tutkunları, fuara yoğun ilgi gösterdi. Çok sayıda tekne ve ekipman, fuar daha bitmeden satılırken, fuarı ziyaret eden yerli ve yabancı konuklar, satış ve iş anlaşmaları için görüşmeler yaptı. Katılımcılar ise ilgiden oldukça memnun kaldı. İkinci yılında yüzde 50 büyüyen ve sektöre yön veren bir platform olma hedefinde olan MAST İzmir Boat Show, son trendleri ve yenilikleri yakından takip eden deniz tutkunları için bir buluşma noktası oldu. Fuar İzmir B ve C hollerinde düzenlenen MAST İzmir Boat Show’u; Türkiye’nin 33 ilinden 19 bin 392’si yerli ve Almanya’dan Macaristan’a, Rusya’dan Körfez ülkelerine kadar 65 ülkeden 2 bin 458’i yabancı olmak üzere, toplam 21 bin 850 kişi ziyaret etti. Üretimde dünyada ilk üç ülke arasında yer alan, kaliteli üretimiyle dünyanın birçok noktasından talep gören Türkiye’nin, fuarla birlikte sektördeki iş hacminin artması da hedefleniyor. MAST İzmir Boat Show; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO), Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR), Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED), İzmir Tekne İmalatçıları ve Tedarikçileri Dayanışma Derneği (TEKİMDER), TMMOB Gemi Mühendisleri Odası (GMO) tarafından da destekleniyor.
07 Mayıs 2024 Salı - 13:02 Emiralem Çilek Festivali binlerce kişiyi buluşturacak Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen 14’üncü kez gerçekleştirilecek Emiralem Çilek Festivali için geri sayım başladı. 11-12 Mayıs tarihleri arasında yapılacak festival için belediye ekipleri alandaki son hazırlıklarını tamamlarken, Emiralemliler de en güzel çileklerini misafirlerine sunmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin en lezzetli festivallerinden olan Emiralem Çilek Festivali, ziyaretçileriyle buluşmak için gün sayıyor. Menemen Belediyesi tarafından bu yıl 14. kez gerçekleştirilecek olan organizasyon için hazırlıklar hummalı bir şekilde sürüyor. Belediye ekipleri festival alanındaki son hazırlıklarını hazırlarken, Emiralemliler de tarlalarındaki en güzel çilekleri, festival gününe hazırlıyor. “Lezzeti merkezinde tadın” Emiralem’in lezzetli çileğiyle birlikte, birçok yöresel ürünün de ziyaretçilerle buluşacağı festivalde, çocuklar için de yüz boyama etkinlikleri, yarışmalar ve sürpriz programlar yer alacak. Emiralem Çilek Festivalinin her geçen yıl ziyaretçi rekoru kırdığını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Festivale gelenler, unutamayacağı anlar yaşayacak. Menemen’imizin bereketli topraklarından adeta birbirinden güzel tarım ürünleri fışkırıyor. Doğanın bize sunduğu bu muhteşem nimetler, Türkiye’nin her yerine gönderildiği gibi farklı ülkelere de ihraç ediliyor. Dolayısıyla lezzeti tüm dünya tarafından kabul edilen çileğimizi, tam da merkezi olan Emiralem’de birbirinden keyifli etkinliklerle tatmak isteyen, çilekli farklı ürünleri de yerinde görmek isteyen herkesi, 11-12 Mayıs tarihlerinde Emiralem’e bekliyoruz” dedi.
Levent Türknas: “Gururluyuz, heyecanlıyız”
07 Mayıs 2024 Salı - 10:22 Levent Türknas: “Gururluyuz, heyecanlıyız” Aliağa Petkimspor Genel Menajeri Levent Türknas, Basketbol Süper Ligi’nde ilk kez play-off’ta mücadele edecekleri için ve Avrupa’ya katılacakları için gururlu olduklarını ifade etti. Basketbol Süper Ligi’nde sezonu 7. sırada bitirerek play-off oynamaya ve Avrupa’da mücadele etmeye hak kazanan Aliağa Petkimspor, kulüp tarihinde bir ilke imza attı. Kulüp Genel Menajeri Levent Türknas da resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, çok gururlu ve mutlu olduklarını ifade ederek, “Süper Lig’deki 4. sezonumuzda ilk defa play-off’a kalmayı başardığımız için ve gelecek sezon Petkimspor’u Avrupa kupalarında temsil etmeyi hak ettiğimiz için çok heyecanlıyız” dedi. “Emin adımlarla ilerledik” İlk devre maçlarını ilk 8’de bitirerek ilk defa Türkiye Kupası çeyrek finallerine kaldıklarını söyleyen Türknas, “Kulüp olarak bugüne dek sakin ve emin adımlarla ilerledik. Bu adımlarımızla sağlam temellere oturtmuş olduğumuz, aynı zamanda sürekliliği olan bir kulüp organizasyonu oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Altyapımız ve A takımımızın bu sezonki başarılı sonuçları bunun göstergesi olmuştur ve tüm Aliağa’yı gururlandırmıştır. Başkanımızın ve Yönetim Kurulumuz’un desteğini tüm sezon boyu hissettik; bize bu imkanları sağladıkları için takım adına öncelikle kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. Aliağa Petkimspor Genel Menajeri Levent Türknas, sözlerini şöyle tamamladı: “3 sezondur kendisiyle beraber olduğumuz koçumuz Burak Gören ile daha da büyük hedeflere koşmayı hedefliyoruz. Kendisi bu seviyeleri görmüş, tecrübeli ve başarılı bir teknik adam. Yaşadığımız bu sezon için Öncelikle kendisine ve ona destek veren teknik ekibimizdeki her bir kişiye tek tek kulübümüz adına teşekkür ediyorum.”
İzmir’de iki aile çapraz böbrek nakliyle hayata yeniden başladı
07 Mayıs 2024 Salı - 09:22 İzmir’de iki aile çapraz böbrek nakliyle hayata yeniden başladı İzmir’de kan grupları uyuşmadığı için eşlerinin böbreğini veremediği Saliha Aslan (54) ile Akil Taka (51), çapraz nakille sağlıklarına kavuştu. Diyaliz tedavisi gördüğü zamanlarda felç geçiren ve çok zor zamanlar yaşayan fakat çapraz nakil yönetimiyle böbrek nakli olup sağlığına kavuşan Saliha Aslan, “Diyaliz çok zor bir durum, çaresizdim. Herkes çapraz nakile başvursun, annemden yeniden doğmuş gibi oldum” dedi. Kadavradan yıllarca organ bağışı beklemek, makineye de bağlı bir yaşam sürmek istemeyen böbrek yetmezliği hastaları canlı donörlerden yapılan nakillerle yeni bir hayata kavuşmak istiyor. Ancak bazı hastalar canlı vericileriyle kan uyuşmazlığı yaşıyor ve nakil olma şanslarını kaybediyorlar. Burada ise çözüm olarak devreye çapraz nakil giriyor. Nakil için başvurdukları İzmir Acıbadem Kent Hastanesinde Aslan ve Taka çiftleri çapraz nakil için eşleşince ameliyat hazırlıkları başladı. Saliha Aslan’ın eşi Engin Aslan (54), Akil Taka’ya, Engin Aslan’ın eşi Gülgün Taka (52) da Saliha Aslan’a donör oldu. Nakil başarıyla gerçekleşirken, polikistik böbrek hastalığı yüzünden 2,5 yıldır diyalize bağımlı bir hayat geçiren İzmirli Saliha Aslan ile 3,5 yıl önce makineli yaşama başlayan Fethiyeli Akil Taka, fedakar eşleri sayesinde 2. hayatlarına başladı. 5 Nisan Kadir Gecesi’nde İzmir Acıbadem Kent Hastanesinde Opr. Dr. Işık Özgü, Opr. Dr. Uğur Saraçoğlu, Opr. Dr. Gökhan Ekin, Doç. Dr. Ebru Sevinç Ok ve Prof. Dr. Hüseyin Töz’den oluşan ekip tarafından gerçekleştirilen çapraz nakille çiftler, donör sorununu aşarken, ameliyattan bir ay sonra hastaneye kontrolle gelen Aslan ve Taka ailesi çiftleri arasında duygusal anlar yaşandı. “Diyaliz çok zor bir durum, çaresizdim” 2022 yılının Ocak ayında böbrek rahatsızlığı nedeniyle diyaliz tedavisi görmeye başladığını ve 6 ay sonra felç geçirdiğini belirten 30 yıllık evli 2 çocuk annesi 54 yaşındaki Saliha Aslan, “Bursa Acıbadem Kent Hastanesine başvurdum çapraz nakil için ancak felç geçirdiğim için o başvuruyu iptal ettik. Felcin üzerinden 1,5 sene geçmeli denildi. İzmir Acıbadem Kent Hastanesine böbrek nakli için başvurduk. Donör bulunduğunda çok sevindim. Donörüm ile ameliyat olacağım zaman tanıştık. Ameliyat sürecim çok iyi geçti, şu an çok iyi durumdayım. Diyaliz çok zor bir durum, çaresizdim. Herkes çapraz nakile başvursun, annemden yeniden doğmuş gibi oldum” dedi. “Herkese çapraz nakili öneririm” 3.5 yıl böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gördüğünü ve çok zor günler yaşadığını aktaran 51 yaşındaki 30 yıllık evli 2 çocuk babası Akil Taka, “Biz çapraz nakil yöntemini diyaliz tedavisi sürecinde öğrendik. Üniversite hastanesine gittik ve oradaki hocalarımız ‘çapraz nakile’ girebilirsiniz dedi. Bunun üzerine Acıbadem Kent Hastanesine yönlendirdiler. Burada 3,5 sene içerisinde depremi de korona virüsü de gördük. Sonunda muradımıza erdik. Şu anda çok iyiyiz, mutluyuz. Allah razı olsun hocalarımızdan. Böbrek veren eşime ve böbrek kardeşime teşekkür ederim. Nakil olmamın üzerinden bugün bir ay bir gün geçmiş oldu. Yeniden doğmuş gibi oldum. Hastanenin organ nakli koordinatörü Havva Hanım aradı ve ‘donörünüz hazır’ gelin bilgisini verdi. İki kere diyalize girdim, son diyalizim oldu. Ramazan Bayramı’nı burada geçirdik, doktorlarımız çok iyi baktı. Ben aynı zamanda şeker hastasıyım, damarlarımda daralma var ve süreci çok zor geçirdim. Bir damar ameliyatım var onu da olduktan sonra hayatıma yeniden doğmuş gibi devam edeceğim” diye konuştu. “Böbrek vermişim, vermemişim öyle bir şey hissetmiyorum” Eşi Saliha Aslan’ın çapraz nakille böbrek nakli olarak sağlığına kavuştuğu süreçte kendisi de eşine donör olan aileden Akil Taka’ya böbreğini veren Engin Aslan (54), “Bursa Acıbadem Kent Hastanesindeki bilgilerimizi İzmir Acıbadem Kent Hastanesine aktarttık. Buraya da başvurduktan 38-40 gün zarfında bize böbrek çıktı. Ondan sonra da zaten süreç bizi buraya kadar getirdi. Mesleğim kaynakçılık ve normalde ayağıma diken, gözüme çapak batsa çıkarttıramam. Ama süreçte bana bir cesaret geldi. Böbrek vermişim, vermemişim öyle bir şey hissetmiyorum. En son ayın beşinde nakil olduk. Alan memnun, veren memnum. Allah razı olsun herkesten” ifadelerini kullandı. “Çapraz nakil çaresizliğimize çare oldu” Saliha Aslan’a böbreğini veren 51 yaşındaki Gülgün Taka, “3,5 yıl zorlu bir süreç yaşadık. Süreçte bende böbrek nakli vericisi olarak listeye yazıldım. 2 çocuk sahibi olduğum için ameliyatın nasıl bir şey olduğunu biliyorum ve bu yüzden de çapraz nakilden hiç korkmadım. Eşime böbrek nakli için gönüllü oldum ama nakil için doku uyumsuzluğu ortaya çıktı. Ondan sonra zaten bize hastanede çapraz nakil önerisi yapıldı. o bizim için bir umut oldu ve arayışa girdik. Gelişen süreçte eşleşme oldu ve eşimin böbrek nakli gerçekleştirildi. Telefonlarımızda ‘böbrek kardeşim’ diye birbirimizi kaydettik. Tek böbrekle de sağlıklı bir şekilde hayat sürdürülebiliyor. Çapraz nakil çaresizliğimize çare oldu. Herkesi de organ bağışı yapmaya davet ediyorum” şekline konuştu. “Hastalığın en iyi tedavisi canlı vericili böbrek nakli” Böbrek yetmezliği hastalığının en iyi tedavisinin canlı vericili böbrek nakli olduğuna dikkat çeken Ürüloji Uzmanı Op. Dr. Uğur Saraçoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kadavradan da böbrek nakli yapılabiliyor ama en uzun böbrek sağlığını gerçekleştiren müdahale canlı vericili böbrek nakli. Canlı vericili böbrek naklinde de genelde hastaların birinci ya da ikinci derece akrabaları gönüllü oluyorlar. Fedakarlıkla yapılan bir işlem fakat, her zaman hastanın yakınlarının kan grupları olsun, doku kipleri olsun o hastaya uymuyor. Hastalar bize ‘yanımda bir vericim var, gönüllü yakınım var’ diye geliyorlar. Biz araştırmaları yapıyoruz, tetkikleri yapıyoruz. İncelemeler sonrası ‘o kişinin böbreği size uymuyor’ diyoruz. Bu hastaların bilgilerini biz bir havuzda topluyoruz. Daha sonra aynı şekilde olan hastaların birbirlerinin böbreklerine uyacağı ortaya çıkıyor. Örneğin ben hastayım, siz benim vericisiniz. Sizin böbreğinizi bana değil ama uyan başka bir vericisi olan kişiye takıyoruz. O kişinin de yakınının böbreği bana takılıyor. Biz bunu çapraz nakil diyoruz. Hastalarımızın durumu şu an iyi. Ameliyat iyi geçti. Özellikle ilk 3 ay önemlidir. İlk 3 ayda bazen tekrar doku reddi olabiliyor. Bir takım operasyona dair komplikasyonlar, sıkıntılar olabiliyor. Yaklaşık bir ay oldu. Sağlıkları iyi gidiyor. Onlar da kontrole gelmeye devam ediyor” diye belirtti.
Göztepe’de şampiyonluk kutlama planları değişti
06 Mayıs 2024 Pazartesi - 17:18 Göztepe’de şampiyonluk kutlama planları değişti Göztepe CEO’su Kerem Ertan, değişen lig fikstürü nedeniyle şampiyonluk kutlamasına sanatçı Levent Yüksel’in katılamayacağını ifade ederek, “Maçı başka bir gün oynama konusunda girişimlerimiz olsa da son hafta olması nedeniyle bunu değiştirtemedik. Bu nedenle maalesef planladığımız şekilde Levent Yüksel o gün bizimle olamayacak” dedi. Göztepe CEO’su Kerem Ertan gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) açıklanan programa göre ligde son haftada 11 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’da Gürsel Aksel Stadı’nda Bodrum FK ile karşılaşacaklarını ifade etti. Ligde play-off ve düşme hattındaki takımların maçlarının aynı gün ve saatte başlayacağını söyleyen Ertan, Bodrum FK maçının başka bir gün oynama konusunda girişimlerinin olduğunu dile getirerek, "Ligin son haftası olması nedeniyle bunu değiştirtemedik. Bu nedenle maalesef planladığımız şekilde Levent Yüksel o gün bizimle olamayacak. Kendisinin aynı gün Ankara’da senfoni konseri var. Kendisi maç öncesinde video konferansla stada bağlanacak. Kendisi de gelemediği için çok üzgün. Ancak Levent Yüksel, kulübümüzün 99. kuruluş yıl dönümünde bizimle olacak. O gün Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki şampiyonluk ve yaş günü kutlamasında konser verecek" şeklinde konuştu. “Güzel bir seremoni yapacağız” Ertan, Bodrum FK maçının ardından kupa töreninin yapılacağını belirterek, "Maçtan sonra saat 19.00 civarında kupa merasimi başlayacak. Güzel bir seremoni yapacağız. Oyuncular ve Süper Lig’e çıkmamıza emek verenler, kurulacak platforma çıkacak. Daha sonra da takım üstü açık otobüsle bir tur yapacak. Maça giremeyenler için paten sahasında ekran kurulacak" dedi. Öte yandan Göztepe’nin bir önceki başkanı Mehmet Sepil’in onursal başkan ilan edileceği öğrenildi. Bu nedenle Bodrum FK maçından önce kulüp başkanı Rasmus Ankersen’in de katılımıyla Sepil için tören düzenleneceği bildirildi.
Urla ekonomisine Enginar Festivali dopingi
06 Mayıs 2024 Pazartesi - 16:39 Urla ekonomisine Enginar Festivali dopingi Her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen Uluslararası Urla Enginar Festivali, üç günlük bir lezzet şöleni ve karnaval havasıyla son buldu. Urla ilçesi, farklı illerden yüzbinlerce kişiyi ağırladı, esnaf ve üreticinin yüzü festivalle güldü. 10. Uluslararası Urla Enginar Festivaline ev sahipliği yapan Urla ilçesi, Türkiye’nin farklı illerinden yüzbinlerce kişinin akınına uğradı. Enginarın ham halinin yanı sıra, çeşit çeşit yemeklerinin yer aldığı 450 stantta ayrıca; takı, hediyelik eşya, giyim gibi ürünler de satışa sunuldu. Enginarın pilavından dolmasına, suşisinden dönerine, cheesecakeinden reçeline, midyesinden kokorecine, cipsinden böreğine, boyozundan kısırına birçok çeşidi ziyaretçilerin damaklarını tatlandırdı. Urla Enginar Festivali, üç günlük bir lezzet şöleni ve karnaval havasıyla son buldu . Urla’nın ekonomisine can suyu sağlamak ve tarım alanlarını artırmak amacıyla düzenlenen festival, üreticisinden esnafına herkesin yüzünü güldürdü. "Sadece bir festival yapmadık" Festivalle ilgili değerlendirme yapan Urla Belediye Başkanı Yüksek Mimar Selçuk Balkan, festival boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirtti. Başkan Balkan, festivalde üreticinin, esnafın ve vatandaşların mutlu olduğunu dile getirerek, önümüzdeki senelerde festivalin kalitesini ve kapsamını arttırarak ilerleme kaydedeceklerinin altını çizdi. Selçuk Balkan, “Üç günlük festivalimizin sonuna geldik. Üreticinin ürünlerini doğrudan tüketici ile buluşturduğu, yoğun katılımda esnafımızın ve vatandaşımızın mutlu olduğu bir festivali geride bıraktık. İlçemiz, gastronomi turizminde marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Gelişen ve büyüyen ilçemizde üreticimizi ve esnafımızı korumak zorundayız. Hem kültür zenginliğimizi uluslararası boyuta taşıyacak hem üreticimizi ve esnafımızı koruyacağız. Sadece bir festival yapmadık. Tarihiyle, sanatıyla ve kültürüyle ilçemizi tanıttık. Bunu yaparken de üreticimizi ve esnafımızı kalkındırdık. Tarım arazilerimizi korumak, sürdürülebilir kırsal kalkınma politikaları geliştirip, pazar payımızı büyütmek en büyük hedeflerimizden biri" diye konuştu.