EĞİTİM - 22 Temmuz 2022 Cuma 11:45

İEÜ Tıp Fakültesinin gurur gecesi: 59 akademisyen cübbelerini giydi

A
A
A
İEÜ Tıp Fakültesinin gurur gecesi: 59 akademisyen cübbelerini giydi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesinde, 2019-2022 yılları arasında profesörlük, doçentlik ve doktor öğretim üyeliği kadrosuna atanan, araştırmalarını Medical Point Hastanesinde sürdürecek 59 akademisyen için atama ve yükseltme töreni düzenlendi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesinde, 2019-2022 yılları arasında profesörlük, doçentlik ve doktor öğretim üyeliği kadrosuna atanan, araştırmalarını Medical Point Hastanesinde sürdürecek 59 akademisyen için atama ve yükseltme töreni düzenlendi.


İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesinde, 59 akademisyen için atama ve yükseltme töreni yapıldı. Meslek hayatlarının en heyecanlı günlerinden birini yaşayan akademisyenlere cübbelerini, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Başkanı Selami Özpoyraz takdim etti.


2019-2022 yılları arasında profesörlük, doçentlik ve doktor öğretim üyeliği kadrosuna atanan 59 akademisyenin, araştırmalarını Medical Point Hastanesinde sürdüreceği öğrenildi.


Törende konuşan İZTO Meclis Başkanı ve İEÜ Mütevelli Heyet Üyesi Selami Özpoyraz, salgın sürecinde sağlık çalışanlarının çok önemli görevler üstlendiğine dikkat çekerek, “Covid-19 salgını, hepimizin alışkanlıklarını, yaşam tarzını değiştirdi. Sağlığın her şeyden önemli olduğunu tüm gerçekliğiyle bize hatırlattı; ancak bu sürecin bize gösterdiği çok net bir durum daha var. O da; mesleğini seven, zorluklar karşısında umudunu kaybetmeyen, insanlığa faydalı olmak için azimle çalışan hekimlerin, sağlık çalışanlarının ne kadar önemli olduğu. Teknoloji hızla gelişiyor, bilgi sürekli yenileniyor, dijitalleşme hayatımızı şekillendiriyor. Buna bağlı olarak tıp da değişiyor. Değişmeyen tek şey ise merkezine insanı alan, toplumların acılarını dindirmek için mücadele eden sağlık çalışanlarına duyduğumuz ihtiyaç” dedi.



"Üniversitemiz Türkiye’nin en çok tercih edilen 4’üncü vakıf üniversitesi konumuna geldi"


Başkan Özpoyraz, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Üniversitemiz, kısa sürede büyük işler başardı. Bugün takip edilen, tanınan, saygın bir noktaya geldi. İzmir’imizin en önemli değerlerinden, markalarından biri olan üniversitemiz, lisans programlarına göre Türkiye’nin en çok tercih edilen 4’üncü vakıf üniversitesi konumuna geldi. Artık Türkiye’nin en nitelikli, çalışkan, bilgili gençlerinin dikkatini çeken, onlar için güven oluşturan bir üniversiteyiz. Tıp fakültemiz de bizim çok önem önemsediğimiz, göz bebeğimiz olan bir fakülte. İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak çok önemli bir görev üstlendiğimizin bilinciyle hareket ediyor, gençlerimize en iyi imkanları sağlamak için çalışıyoruz.”


İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar da, tıp fakültesinin bilim ve teknolojideki yenilikleri iyi takip edip özümseyerek, geliştirerek ve uygulayarak yoluna devam edeceğini ifade etti.


Prof. Dr. Aşkar, “Kampüsümüzde bulunan akademisyenlerimizin, salgınla sürecinde kendi yaşamlarını ikinci plana atarak en ön saflarda mücadele ettiklerini, binlerce vatandaşımızı sağlıklarına kavuşturduklarını biliyoruz. Onlarla gurur duyuyoruz. Törende atamalarını yaptığımız arkadaşlarımızın sorumlulukları daha da artacak, görevleri ağırlaşacak; ama ben, İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesinin her bir mensubunun, en zor koşullarda bile görevlerini en iyi şekilde yapacaklarından, üniversitemizi gerektiği gibi temsil edeceklerinden eminim. Tıp Fakültemiz için yapılması gereken bütün işleri, öncelikli işlerimiz olarak görüyor, ona göre davranıyoruz” dedi.


İEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu ise şunları söyledi:


"Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu, nitelikli bilim insanlarını tıp dünyasına kazandırmak hedefiyle, planladığımız ve hedeflediğimiz noktaya ilerliyoruz. Fakülte olarak vizyonumuza adım adım yaklaşıyoruz. Daha iyi olacağız, akademisyenlerimizle birlikte başaracağız. Bu tören de onun müjdecisidir. Tüm akademisyenlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Turizm Komisyonu Kırkağaç ve Soma’nın turistik değerlerini inceledi Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu, kentin turizm potansiyelini en üst düzeye çıkarma hedefiyle Kırkağaç ve Soma ilçelerindeki tarihi ve kültürel zenginlikleri yerinde inceleyerek kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Turizm alanında kapsamlı bir yol haritası oluşturmayı hedefleyen Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu, Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez’i makamında ziyaret ederek ilçenin turizm değerleri hakkında bilgi aldı. Kırkağaç ziyaretine Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu Başkanı Lütfi Akdağ’ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve komisyon üyesi Erdinç Yavaşlı, Kırkağaç Belediye Başkan Yardımcısı Necdi Özkan, Başkan Danışmanı Ali Osman Kınık, komisyon üyeleri ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Özcan Çetin katıldı. Kırkağaç’ın tarihi dokusuna yolculuk Kırkağaç Belediyesi ziyaretinin ardından komisyon üyeleri, dünyanın en yaşlı ağaçlarından birisi olan Anıt Zeytin Ağacı ve ilçenin tarihi dokusunu yansıtan eski Rum evlerini inceledi. Son olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele döneminde Kırkağaç’a geldiğinde konakladığı ev ziyaret edildi. Kırkağaç ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu Soma ilçesini ziyaret etti. Soma Belediye Başkanı Sercan Okur’u makamında ziyaret ederek ilçenin turizm değerleri hakkında bilgi alındı. Soma ziyaretine, Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu Başkanı Lütfi Akdağ’ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve komisyon üyesi Erdinç Yavaşlı, Gülten Ezgi Tulaz, Mustafa Gül, Yasin Yalçın, Baha Özgen, Hüsnü Serdar Bozdemir, Savaş Aktepe ve Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Özcan Çetin’in katılımıyla Soma ilçesinin tarihi ve kültürel değerleri yerinde incelendi. Soma’nın maden ve kültür mirası Komisyon üyeleri ve Soma Belediye Başkanı Sercan Okur’un da içinde bulunduğu heyet ile birlikte Emir Hıdır Bey Camii, Tarihi Hamam ve Bedesten’i gezerek bölgenin köklü geçmişine tanıklık etti. Kültür Evi ve Damgacı Camii ziyaretlerinin ardından, büyüleyici atmosferiyle ünlü Darkale Mahallesi’nde incelemelerde bulunuldu. Programın bir sonraki durağı ise, Soma’nın yenilikçi projelerinden Millet Bahçesi ve Maden Müzesi oldu. Akabinde komisyon üyeleri, Celal Bayar Üniversitesi Soma yerleşkesinde bulunan ve simüle edilmiş Yeraltı Eğitim Ocağı’nı gezerek maden sektörüne ilişkin önemli bilgileri yerinde dinledi. Son olarak, Turgutalp Mahallesi’nde bulunan havuzları ve Tarihi Değirmen’i ziyaretinin ardından Soma turu tamamlandı. Ziyaretle ilgili yapılan açıklamada, Soma’nın tarihine ve kültürel mirasına sahip çıkmanın, aynı zamanda turizm potansiyelini geliştirmek için atılacak adımların önemine vurgu yapıldı. Bölgenin değerlerini daha fazla tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalara devam edileceği belirtildi.