ÇEVRE - 22 Ağustos 2024 Perşembe 08:40

Yurtta hava durumu

A
A
A
Yurtta hava durumu

Yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya ve Samsun’un doğusu, Osmaniye’nin batısı, Hatay’ın batı ilçeleri, Ordu, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı İç Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacak, Trakya’da 4 ila 6 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzeyli, öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:


Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32


İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 31


İzmir: Az bulutlu ve açık 35


Adana: Az bulutlu ve açık 36


Antalya: Az bulutlu ve açık 31


Samsun: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32


Trabzon: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29


Erzurum: Az bulutlu ve açık 32


Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Çaycuma’dan kardeşlik için Lennestadt’ta koşacaklar Çaycuma’nın Almanya’daki kardeş kenti Lennestadt’ta 13 Eylül Cuma günü düzenlenecek olan "Lennestadt Koşuyor" etkinliğine, Çaycuma’dan dört kişilik bir grup katılacak. Aralarında Çaycuma Belediyesi spor antrenörü Suat Kerçin’in de bulunduğu grup, kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla koşuda yer alacak. Lennestadt Şehir Sporları Birliği tarafından organize edilen etkinlikte, katılımcılar farklı yaş gruplarında en az 1.2 kilometre, en fazla ise 6 kilometre koşacak. Bu önemli organizasyona Çaycuma’nın da katılım sağlaması, iki şehir arasındaki dostluk ve işbirliğini pekiştiriyor. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Lennestadt ile olan ilişkilerin her alanda en üst seviyede devam ettiğini vurguladı. Başkan Kantarcı, "Almanya’daki kardeş kentimiz Lennestadt’la olan ilişkilerimiz, eğitimden spora kadar birçok alanda gelişiyor. Bu etkinlik, iki şehir arasındaki bağları daha da güçlendirecek. Lennestadt, birçok ülkeden insanın bir arada yaşadığı çok kültürlü bir kent. Çaycuma’nın bu tür uluslararası etkinliklerde temsil edilmesini çok önemli buluyorum" dedi. Başkan Kantarcı, spor işbirliğinin daha da ilerletileceğini belirterek, "17 Kasım’da düzenleyeceğimiz Çaycuma Yol Koşusu’na Lennestadt’tan da katılım bekliyoruz. Ayrıca önümüzdeki aylarda başka bir spor kafilesi Çaycuma’da olacak. Spor alanındaki bu işbirliği, sadece spor kulüplerimizin değil, iki kentin sportif gelişimine de katkı sağlayacak" şeklinde konuştu. Çaycuma’nın uluslararası işbirlikleriyle modern şehircilik yolunda önemli adımlar attığını vurgulayan Başkan Kantarcı, koşuya katılarak ilçeyi temsil edecek olan tüm katılımcılara teşekkür etti.
Nevşehir Bin metre yükseklikten 50 metre derinliği tarayabilen dronun test uçuşu başarı ile gerçekleşti Yerli ve milli imkanlar ile üretilen Proton Elic BNR Kop-50 tipi dron, yerden bin metre yüksekte uçarak, yerin 50 metre altına kadar arama ve tarama yapabilecek. Proton Elic BNR Kop-50 tipi dron, Nevşehir’in Göreme beldesinde test uçuşunu başarı ile gerçekleştirdi. Dronun test uçuşunda aynı zamanda Kapadokya bölgesinin bir bölümü de havadan taranmış oldu. Dron üreten firmanın yönetim kurulu başkanı Remzi Başbuğ yaptığı açıklamada, “Dron üretimi dünyanın birçok yerinde yapılmaktadır. Fakat ülkemizde yerli ve milli dron üretimi bugüne kadar gerçekleşmemiştir. Biz bunu bir ilk olarak gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de, hatta dünyada tek olarak havadan yer altı görüntüleme, arama, tarama faaliyetlerinde kullanılabilen dron olarak Nevşehir’de ve Avanos’taki fabrikamızda gerçekleşecektir. Öncelikle cihazımızın üzerinde bulunan görüntüleme aparatı yerli ve millidir. Manyetik radar ve termal sensörler vardır. Bugün burada yerli ve milli ürettiğimiz dron ve havadan yer altı yönetimi cihazımızın sunumu ve testini hep birlikte gerçekleştireceğiz. Daha sonraki hedefimiz ise iki ila dört kişiyi taşıyan dronlar üretip, başta turizme, emniyet güçlerine, kolluk güçlerine ve birçok alanda kullanılmak üzere tahsis etmiş olacağız. Cihazımızın imkan ve kabiliyetleri yer altında gömülü bulunan oda, tünel, boşluk, sığınaklar, gömülü metal veya metal olmayan ametaller, ormanlık alanda kayıp şahıslar veya terör amaçlı şahısların tespitinde kullanmaktadır. Yer altı görüntüleme özelliğinin yanı sıra yangın söndürme faaliyetlerinde yangın bombası dediğimiz su bombaları atabilmekte veya fırlatabilmektedir. Diğer yandan tarım sulama alanlarında veya tarım alanlarındaki analiz ve ölçümlerde de dronumuz kullanılabilmektedir. Kargo ve taşımacılık hususunda da şu andaki imkânlarla 50 kilogramı taşıyabilir ve yavaş bir şekilde hedefe götürüp bırakabilmektedir” ifadelerini kullandı.