EKONOMİ - 10 Ekim 2024 Perşembe 13:50

Yemeksepeti pazarlama ekibinde önemli atamalar gerçekleşti

A
A
A
Yemeksepeti pazarlama ekibinde önemli atamalar gerçekleşti

Yemeksepeti CMO’su Selin Süzer ‘Bölge Kıdemli Marka Direktörü’ rolüne atandı. Süzer, yeni rolünde, Delivery Hero çatısı altındaki Yemeksepeti, foodpanda ve foodora markalarının bölgesel marka yönetimine liderlik edecek. Bu değişiklik kapsamında Yasemin Bahar, Yemeksepeti Pazarlama Direktörü olarak atandı.



Yemeksepeti’nde Chief Marketing Officer (CMO) pozisyonunu yürüten Selin Süzer, yeni oluşturulan bölgesel organizasyondan sorumlu Bölge Kıdemli Marka Direktörü olarak atandı. Süzer, bu yeni rolünde Türkiye de dahil olmak üzere Avrupa ve Asya’daki toplam 18 ülkede Yemeksepeti, foodpanda ve foodora markalarının marka yönetimi, medya, kreatif, araştırma ve kampanya ekiplerine liderlik edecek.



Selin Süzer, Delivery Hero’nun küresel pazardaki konumunu güçlendirme ve önemli bölgelerde hızlı büyüme sağlama stratejisi kapsamında üç büyük markanın bölgesel pazarlama faaliyetlerine yön verecek.



Verilen bilgiye göre Süzer, kariyerine P&G’de Assistant Brand Manager olarak başladı. Ardından Danone ve McDonald’s’ta Marketing Manager, BBVA Amerika’da Pazarlama Direktörü pozisyonlarında görev aldı. Türkiye’ye dönüşünde Oriflame’de Türkiye ve Afrika bölgesinden sorumlu Bölgesel Chief Marketing Officer olarak çalıştı. Sonrasında letgo’da Chief Marketing Officer olarak Türkiye ve İspanya ekiplerini yöneterek Otoplus markasının Türkiye lansmanını gerçekleştirdi. Selin Süzer, Eylül 2023 tarihinde CMO göreviyle Yemeksepeti’nde çalışmaya başladı.



Yemeksepeti’nde Yasemin Bahar Pazarlama Direktörü olarak atandı


Şirkette gerçekleşen organizasyonel değişiklikler kapsamında, Büyüme Direktörü Yasemin Bahar, Yemeksepeti’nde Pazarlama Direktörü olarak atandı. Bahar, yeni rolünde büyüme, stratejik planlama, kampanyalar, sadakat programları ve marka işbirliklerinden sorumlu olacak ve Yemeksepeti CEO’su Mert Baki’ye raporlayacak.



Verilen bilgiye göre Bahar, kariyerine Diageo ve The Coca-Cola Company şirketlerinin marka yönetimi takımlarına başladı. Ardından Collective Spark ve Revo Capital gibi risk sermayesi fonlarında portföy şirketlerinin Pazarlama ve Büyüme stratejilerine liderlik etti. Ardından Glovo, Hepsiburada ve Meditopia gibi teknoloji şirketlerinde pazarlama, büyüme, iş geliştirme ve satış ekiplerine liderlik etti. Yasemin Bahar Ağustos 2023 tarihinde Büyüme Direktörü göreviyle Yemeksepeti’nde çalışmaya başladı.



Yemeksepeti pazarlama ekibinde önemli atamalar gerçekleşti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş İyilik Ailesi’nden Muşlu Betül’e akülü sandalye desteği Ankara Emniyet Müdürlüğünde görev yapan Polis Memuru Mustafa Şahin’in 10 yıl önce başlattığı "İyilik Ailesi" hareketi, ihtiyaç sahiplerine umut olmaya devam ediyor. Şahin, sosyal medya aracılığıyla hayırsever vatandaşların desteğiyle aldığı akülü sandalyeyi Muş’ta yaşayan doğuştan engelli Betül Gergin’e ulaştırdı. Gergin’in hem ailesi hem de çevresi tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Akülü sandalyesine kavuşan Betül arkadaşlarıyla daha fazla zaman geçirecek. Şu ana kadar yüzlerce engelli birey, "İyilik Ailesi" sayesinde akülü sandalye sahibi oldu ve hayatlarındaki engelleri bir nebze de olsa aşmayı başardı. Sokakta arkadaşları ile daha özgürce gezebileceğini söyleyen Gergin, “Bana bu arabayı gönderen Mustafa abime çok teşekkür ederim. Artık sokakta rahat gezebilirim. Benim durumumda olan arkadaşlarım var. Onlar için de akülü sandalye gönderseler çok sevinirim” dedi. Betül’ün eğitim gördüğü kurumun müdürü olan Aydin Şahin ise Betül’ün sevincine ortak olduklarını belirterek, “Mustafa beye çok teşekkür ederim, kızımıza bu sandalyeyi gönderdiği için. Doğuştan fiziksel engelli olan bu kızımız sandalye sayesinde günlük yaşamını daha rahat yerine getirebilecek. Betül’e sandalyeyi teslim ettiğimizde o sevinci dünyalara bedeldi. Bu tür yardımların devam etmesini istiyoruz. Daha önce böyle bir sandalyesi olmamıştı, dolayısıyla çok mutlu olduk” şeklinde konuştu.
İstanbul Beylikdüzü’nde okuma yazma kursunun yeni dönemi başladı Beylikdüzü Belediyesi’nin ilçedeki okuma yazma oranını yüzde 100’e çıkarmayı amaçlayan ücretsiz kurslarında yeni dönemi başladı. Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın da katıldığı ilk derste, projenin mimarı ve gönüllü öğretmeni Zehra Çalık da salonda kursiyerlerin heyecanına ortak oldu. Beylikdüzü Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için başlattığı Okuma-Yazma Kursu’nda yeni dönem başladı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile projenin mimarı ve gönüllü öğretmeni olan Zehra Çalık, yeni dönemin ilk dersinde kursiyerleri yalnız bırakmadı. Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki (FSM) ilk ders saatinde kursiyerlerle bir araya gelerek onların heyecanını paylaşan Başkan Çalık, “Yeni dönem okuma yazma kurslarımızda eğitim gören tüm kursiyerlerimize başarılarla dolu güzel bir dönem diliyorum” ifadelerini kullandı. “Hiç okula gitmedim, altı çocuğum, dört torunum var” Okuma-Yazma Kursu’nda gönüllü öğretmenlik yapan Zehra Çalık ise, “Sizlerden isteğimiz düzenli olarak gelmeniz ve verilen ödevleri zamanında yapmanız. Fırsat buldukça okuma ve yazma yaparak üstesinden geleceğinize eminim” dedi. Kursiyerlerden üç çocuk ve bir torun sahibi Songül Vural, “Hiç okula gitmedim. Okuma yazma bilmiyordum. Geçen sene de geldim. Çok memnunum” sözleriyle duygularını ifade etti. Bir diğer kursiyer ise 67 yaşında olduğunu söyleyerek “Altı çocuğum, dört torunum var. Nihayet ben de biliyorum, anlıyorum, çok mutluyum” dedi. Herkesin düzeyine göre, ihtiyacına göre İki seviyede verilen eğitimin ilk dersleri 7 Ekim’de başladı. Yeni başlayanlar (I. Kademe) 4 aylık kursun ardından 10 Ocak’ta ilk kuru tamamlayıp, 10 Şubat’ta ikinci kura katılacaklar. 22 Mayıs’taki sınavı geçenler, okuryazarlık belgesi almaya hak kazanacaklar. Daha önce ilk kademeyi tamamlayıp belgelerini alan kursiyerler ise (II. Kademe) Türkçenin yanında temel düzeyde matematik, fen bilgisi ve sosyal bilgiler de öğrenebilecekler. Pazartesi ve salı günleri FSM Kültür ve Sanat Merkezi’nde, çarşamba ve perşembe günleri ise Gürpınar Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde açık olacak okuma yazma kursları, I. Kademe için 13.00-16.00, II. Kademe için ise 09.00-12.00 saatleri arasında hizmet verecek. Bu dönem yaklaşık 40 kursiyerin katıldığı ücretsiz kurslarda vatandaşlara kırtasiye desteği de sağlanacak.
Bitlis Tatvan’da Dünya Yürüyüş Günü etkinliği düzenlendi Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Tatvan sahilinde bir yürüyüş etkinliği düzenlendi. Sağlık çalışanları, şube müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, sağlıklı yaşamın önemi vurgulandı. Yürüyüş boyunca katılımcılar, Tatvan sahilinin eşsiz manzarası eşliğinde hem fiziksel aktivitenin tadını çıkardı hem de toplum sağlığına dikkat çekti. Etkinliğin sonunda, sağlık çalışanları tarafından öğrencilere boyama kitapları hediye edildi. Açıklamalarda bulunan Bitlis Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme Hareketli Hayat Birim Sorumlusu Nurşen Şahin, “Bugün burada sağlıklı yaşamı teşvik etmek ve fiziksel aktivitenin önemini vurgulamak amacıyla Dünya Yürüyüş Günü’nde Tatvan sahilinde yürüyüş etkinliği yapmış bulunmaktayız. Yürüyüş çok basit, masrafsız ama çok etkili bir fiziksel aktivitedir. Bilindiği gibi düzenli yürüyüş yapmak, kalp sağlığını iyileştirmekte etkilidir. Bunun dışında bağışıklık sistemini güçlendirir, düzenli yürüyüş yapmak aynı zamanda kilo kontrolüne yardımcı olur ve stres seviyesini azaltır. Dolayısıyla düzenli yürüyüş yapmak ruh sağlığını da doğru yönde etkilemektedir. Bizler burada sağlık personelleri olarak bu anlamlı günde vatandaşlarımızı yürüyüş yapmaya ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını benimsemeye davet ediyoruz” dedi.
Antalya Antalya’da ulaşım esnafının sorunları masaya yatırıldı Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde Ulaşım Esnaflarının Sorunları ve Çözüm Önerileri İstişare Toplantısı düzenlendi. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ev sahipliğinde, Ulaşım Esnaflarının Sorunları ve Çözüm Önerileri İstişare Toplantısı düzenlendi. Toplantıda ulaşım esnaflarının yaşamış olduğu sorun ve sıkıntılar masaya yatırılarak çözüm önerileri görüşüldü. Soru - cevap şeklinde ilerleyen toplantıda merkez ve ilçelerde bulunan ulaşım hizmetleri, servisçiler ve otobüsçüler, esnaf oda başkanları tek tek söz alarak kurum yetkililerine ulaşım esnaflarının sorun ve taleplerini ilettiler. “Korsan taşımacılıkla mücadele konusunda önemli adımlar atılıyor” AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Nurettin Şengül, Kurum Müdürleri ve Oda Başkanları ulaşım esnafının genel durumu ve korsan taşımacılıkla mücadele hakkında değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda yetkisiz ve belgesiz bir şekilde taşımacılık yapılması hususunda gerekli önlemlerin alınması, denetimlerin arttırılması ve cezai yaptırımların uygulanması, plaka değerlerinin yükselmesi, turizm taşımacılığı alanında D2 Belgesinin yetki ve kapsamının tekrar düzenlenmesi gibi konular üzerinde duruldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Nurettin Şengül,.“ Başkanlarımızla ve sizlerle birlikte sorunların çözümü için önemli adımlar atıyoruz. Son yaptığımız çalışmalarda bütün kurumlarımızla, birliğimizle, yetkililerimizle ve şirketlerimizle bir araya gelerek esnafımızın para kazanması için tek bir vücutmuş gibi tek bir işletmeymiş gibi hareket etmeye çalışmalar yapmaya başladık. Esnafımızın hakkettiği gibi maliyetini karşılayabileceği bir gelir elde etmesi için çalışmalarımız hayata geçti” şeklinde konuştu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 6. Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Kargı ise konuşmasında; “4925 Sayılı Karayolu Taşımaca Kanunu kapsamında yönetmeliklerimiz ve mevzuatlarımıza göre taşımacılık faaliyetlerinin düzenli güvenli ve ekonomik bir şekilde gerçekleştirilmesini amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda iş ve işlemlerimizi yapıyoruz. Başkanımızla ve bir çoğunuzla sürekli görüşme içerisindeyiz. Hiçbir şikayet ve talebinizi geri çevirmiyoruz. Özellikle bu yaz döneminde de denetimler arttırıldı. Birçok arkadaşımız özverili bir şekilde çalıştı. Başarılı ve güzel bir denetim dönemi geçirdik. Çünkü amacımız sizler gibi mevzuata uygun taşımacılık yapan esnaflarımızın haklarını korsan taşımacılık yapanlara gasp ettirmemek ve gereken özveriyi sağlamak” ifadelerine yer verdi. AESOB Başkanı Adlıhan Dere bu toplantıların sorunların çözümü konusunda çok büyük bir önem teşkil ettiğini ifade ederek toplantıları düzenli olarak gerçekleştireceklerini belirtti. Başkan Adlıhan Dere konuşmasında; “Esnaflarımız sıkıntılı zor günler geçiriyor, hayatını idame ettirmek için ekmek kavgası mücadelesi veriyor. Bizim esnaf ve sanatkarlarımız için bir ve beraber olmamız gerek. Bizler birlikte hareket edersek, çözüm için beraber adım atarsak aynı şeyi konuşur aynı çabayı sürdürürsek sağlıklı bir sonuç alabiliriz. Ancak hep birlikte el ele vererek esnaf ve sanatkarlarımızın hakkını koruyabiliriz. AESOB olarak bugün geldiğimiz bu noktada devletimizin her türlü kurum ve kuruluşuyla iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Bugün de gördüğünüz gibi tüm kurumlarımızın müdürleri, yetkilileri ve temsilcileri Birliği’mize her toplantımıza geliyor. Bizim için makam mevki önemli değil, bizim önceliğimiz esnafımıza para kazandırmak, evine ekmek götürebilmesini sağlamak. Burada çözebildiğimiz her konuyu sonuca kavuşturacağız. Burada çözemediğimiz konuları da Ankara’da gerek federasyonda gerek konfederasyonda Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize aktarıp esnaf ve sanatkarlarımızın sorun ve taleplerinin takipçisi olacağız. Yetkisiz belgesiz korsan taşımacılıkla ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 6. Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Kargı ve Şube Müdürü Osman Yavuz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Nurettin Şengül, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Emniyet Amiri Emrecan Akkaya, TŞOF ve Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Serik Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Sedat Karagöz, Birlik Denetim Kurulu Üyesi Demre Esnaf ve Şoförler Odası Başkanı Mahmut Kemal Perçin, Birlik Disiplin Kurulu Üyesi Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Hasan Tüncel, Gündoğmuş Esnaf ve Şoförler Odası Başkanı Sultan Çetin, Kemer Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Mustafa Tıraş, Kaş Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Hamza Ustaer, Alanya Minibüsçüler Otobüsçüler Servisçiler Odası Başkanı Paşa Özkan, Manavgat Servisçiler Odası Başkanı Mustafa Aydın, Elmalı Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Arif Kıvrak, Manavgat Şoförler Odası Başkan Vekili Galip Özden, Antalya Şoförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aksoy katılım sağladı.
Denizli Buldan standı Antalya Fuarında büyük ilgi gördü Bu yıl 13. kez kapılarını açan YÖREX 2024 Fuarı, Antalya’da yerel ve ulusal birçok üretici ve girişimciyi bir araya getirdi. Fuarda Buldan’ı temsilen katılan El Dokumaları ustalarından Selahattin Kaçanoğlu ve Ethem Kaçanoğlu’nun oluşturduğu stant ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Buldan, tarihi el dokumacılığı ve zengin kültürel mirasıyla dikkat çekerken, Kaçanoğlu El Dokumaları standı, ziyaretçilere bu eşsiz sanatın detaylarını sunma fırsatı buldu. Selahattin Kaçanoğlu, dokuma sanatının incelikleri ve el tezgahlarının kullanımı hakkında bilgi vererek, katılımcılara geleneksel Buldan dokumasının önemini aktardı. Özellikle el yapımı ürünlerin sergilendiği stant, hem yerel hem de uluslararası ziyaretçilerden ilgi topladı. Fuarda, Buldan’ın tarihi ve kültürel mirası, el sanatları ve geleneksel dokumacılığının yanı sıra, bölgenin turistik değerleri de ön plana çıkarıldı. Buldan standı, hem geleneksel el dokumacılığının yaşatılması hem de bölgenin ekonomik kalkınması için büyük bir fırsat sundu. Ziyaretçiler, Buldan’ın zengin dokuma kültürünü keşfederken, aynı zamanda el yapımı ürünlere olan ilgilerini de artırdılar. Fuarı ziyaret eden önemli isimlerden biri de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu oldu. Hisarcıklıoğlu, Buldan standını ziyaret ederek, dokuma ustası Selahattin Kaçanoğlu’ndan el dokuması teknikleri ve bu sanatın geleceği hakkında bilgi aldı. Buldan Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Acıkara, Yönetim Kurulu Üyeleri Ayla Ermiş, Meral Kaymak, Meclis üyesi Hale Efeoğlu, Genel Sekreter Ayhan Emirdağ ile DOYEG yetkilisi Müge Aksoy’un da fuarda katılım sağladı. Buldan Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Acıkara, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Buldan’a kazandırılan TOBB Anaokulu’na verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.