GÜNDEM - 01 Ekim 2024 Salı 10:21

Türkiye’nin ilk şehir maratonu Çekmeköy’de koşulacak

A
A
A
Türkiye’nin ilk şehir maratonu Çekmeköy’de koşulacak

Çekmeköy Belediyesi ve Dust Event işbirliğinde, Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk gününde “101. Yıl Cumhuriyet Koşusu” düzenleyecek. Türkiye’de ilk defa şehir maratonu konseptiyle tüm vatandaşlara açık bir şekilde Çekmeköy’de düzenlenecek koşuda, çeşitli yaş gruplarından binlerce sporcu yarışacak.


Çekmeköy Belediyesi, Cumhuriyetin kabul edilişinin 101. yıl dönümünde Dust Event işbirliği ile maraton düzenleyecek. “Cumhuriyetin 101. Yılını Hep Birlikte Koşuyoruz” mottosu ile düzenlenecek “101. Yıl Cumhuriyet Koşusu” Türkiye’nin ilk şehir maratonu olacak. Şehir içerisinde, bayraklar ile donatılan sokaklardan geçecek rotaya sahip olacak koşu, tüm vatandaşların katılımına açık olacak. Saat 09:30’da başlayacak ve çeşitli yaş gruplarında binlerce sporcunun yarışacağı maratonda kategorilerinde dereceye giren sporcuları çeşitli ödüller verilecek.


Çekmeköy Belediyesi’nden başlayacak 10 kilometrelik rota; Şahinbey Caddesi üzerinden Madenler yan yola bağlanıp, Çamlık Millet Bahçesi yanından Doğa Park’a devam edecek. Doğa Park içerinden bir tur atıldıktan sonra Barış Yolu Caddesi ve devamında Mimar Sinan Caddesi üzerinden bitiş noktası olan Çekmeköy Belediyesi’ne ulaşılarak tamamlanacak. İnternet üzerinden maraton kaydını gerçekleştiren sporcular, koşudan 1 gün önce göğüs numaralarını ve kitlerini ücretsiz olarak etkinlik alanından temin edebilecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Çayırova’da mazgallar temizleniyor Çayırova’da belediye ekipleri, ilçe genelinde iki gün boyunca etkili olması beklenen yoğun yağışlarda herhangi bir aksilik yaşanmaması amacıyla mazgal temizliği gerçekleştiriyor. Çayırova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde mazgal temizliği çalışmaları gerçekleştiriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan veriler ışığında ilçe genelinde dün gece itibariyle başlayan ve iki gün boyunca devam etmesi beklenen yağışlı havalarda, Çayırova’da herhangi bir aksilik yaşanmaması adına düğmeye basan Çayırova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde menfez ve mazgal temizliği gerçekleştiriyor. 5 ekip halinde sahada çalışmalarını sürdüren Çayırova Belediyesi, muhtemel yağışlar sonrasında tıkanma, sel, koku ve taşkın riskini ortadan kaldırmak adına 7/24 saha çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelindeki mazgallarda ve menfezlerde detaylı temizlik gerçekleştiren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, buralarda biriken atıkları toplayarak, yağmur sularının herhangi bir olumsuzluk yaşatmaması adına titizlikle çalışıyor. Çayırova Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan duyuruda, "Muhtemel su baskınlarına karşı tedbirlerimizi alıyoruz. Ekiplerimiz, ilçemizdeki mazgalları titizlikle temizleyerek su akışını sağlıklı hale getirdi. Şehrimizin güvenliği için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Karaman TİLYAD eğitimi Karaman’da ilk kez verildi Karaman’da sağlık personellerine ilk kez Travma İleri Yaşam Desteği (TİLYAD) eğitimi verildi. Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışan sağlık personellerinin hastane öncesi travmalı hasta yönetimi konusunda bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla verilen eğitime İl Ambulans Servisi’ne bağlı acil yardım istasyonlarında çalışan ATT ve Paramedik personel katıldı. İl Ambulans Servisi Başhekimliği eğitim birimi koordinasyonunda düzenlenen 6 eğitmen ve 9 kursiyerin katıldığı eğitim programında katılımcılara ‘‘olay yeri yönetimi ve triyaj, travmalı hastalarda acil olgu yönetimi, kafa travmaları, göğüs travmaları, batın travması, uzuv travmaları ve yanık-kıraç sendromu” konularında 3 gün boyunca teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Eğitimin son gününde kursiyerler teorik ve pratik uygulamaların olduğu bir sınavdan geçirildi ve başarılı olanlara sertifikaları verildi. Eğitime katılan sağlık personelleri, daha önceden Konya’ya giderek aldıkları TİLYAD eğitiminin Karaman’da verilmesinin avantajlı olduğunu, çok yararlandıklarını ifade etti. “TİLYAD eğitimi Karaman’da ilk kez gerçekleştirildi” Eğitim hakkında bilgi veren Karaman İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özçelik, “TİLYAD eğitimi Karaman’da ilk kez gerçekleştirildi. Bu eğitimin girişimini yapmıştık ve Konya’dan eğitimimizi değerlendirmek için eğitmenlerimiz geldi. Onların onay süreci sonrası eğitimi artık Karaman’da verebiliyor hale geleceğiz. Travmalı hastalara ve kazazedelere olay yerinde, hastaneye sevk edilmeden önce müdahale edebilmek ve personelin bilgilerini güncel tutmak amacıyla bu eğitimleri, bakanlığımızın belirlediği doğrultuda veriyoruz" dedi.