SPOR - 01 Ekim 2024 Salı 00:17

Burak Yılmaz, teknik direktörlük görevini bıraktı

A
A
A

Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz, Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamasında görevi bıraktığını söyleyerek, “Ben gidersem kan değişikliği ile takıma yararlı olabilirim” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Kayserispor, konuk ettiği Beşiktaş’a 3-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz, bahanesinin olmadığını ve takımın bir kıvılcımla geri dönmesini istediğini söyleyerek, “Maçla alakalı söyleyeceğim, 60 dakika yaptığımız planın hepsi tuttu. Önde baskı ve kalacağımız pozisyonlarla geçiş kovaladık ve buna çok fazla muvaffak olduk ilk 60 dakika ama bitiremedik. Bitiremeyince de iki takım arasındaki kalite farkı ortaya çıktı. Beşiktaş bugün büyük takım kötü de oynasa nasıl kazanır gösterdi bize. O yüzden kendilerini tebrik ediyorum. Bu maçın da son yarım saati golü yedikten sonra konuşabiliriz, tartışabiliriz ama mutlaka gerekçelerimiz var. Ben Göztepe maçı haricinde oyun olarak çok çok mutluydum ama kazanamamak bizi, şehri ve eminim sizleri çok yıpratıyor. Kazanmamız gerekiyordu. Fikstürümüz de olur. Hiç bahane yok. Kesinlikle bahane yok. Bir sürü sakatımız hiçbir bahanem yok. Kesinlikle başarılı olmamız gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

"Gidiyorum ama transfer yüzünden değil"

Kayseri şehrini çok sevdiğini vurgulayan Yılmaz, "Ben size geldiğim zaman şunu söyledim hatırlıyorsanız; Bu şerefli görevi bana geçen sene verdiler ve ben de aslan gibi yaptım ve takımımızı kümede bıraktık. Allah’ımıza şükürler olsun. Ben geçen seneden biliyordum transfer cezası olduğunu. Bu sezon başında da transfer olursa bırakıp gitmeyeceğim dedim size. Bugün gidiyorum ama transfer yüzünden değil. Ben bu şehri çok seviyorum. İster inanın ister inanmayın. Ben bu insanları çok sevdim. Başkanımı, valimi, belediye başkanımı, bakanımı, vekilimi taraftarlarımızı hepsini çok sevdim. O yüzden bir şey kaldı. Bu da takımın değişmesi ve bu takımın bir kıvılcımla tekrardan eskiye dönmesi için hocanın gitmesi” dedi.

"Kan değişikliği ile takıma yararlı olabilirim”

Burak Yılmaz, takımı düşündüğü için görevi bırakması gerektiğini söyleyerek, “Artık hoca değişmesi lazım. Çünkü biz her şeyi yapıyoruz. Çalışıyoruz, uyumuyoruz, baskıyı değiştiriyoruz, oyun kurmayı değiştiriyoruz. Kavga ediyoruz, sarılıyoruz, değişmiyor. Artık bir şey kaldı, hocanın gitmesi. Ben bu şehre bırakıp da iyilik yapmak istiyorum. Belki ben gidersem bir kan değişikliğiyle Kayserispor’umuza böyle yararlı olacağını düşünüyorum. O yüzden bugün itibarıyla bırakıyorum. Hakkım varsa helal olsun. Sizler de hakkınızı helal edin. Çünkü bana geçmiştir. Bizim de geçtiği için helaldir. Ben başkanıma, tüm şehre, tüm büyüklerime teşekkür ediyorum. Bana güvendiler. Bu şerefli görevi verdiler ama bugün itibariyle Kayserispor’u düşünüyorsam, bu oyuncuları seviyorsam, benim bugün bırakmam lazım. Ben bir kere 18-19 yaşındaki çocuklarla oynuyorum demedim. Ben size bir kere 7 tane eksiğim var demedim. Asla demedim. Demeyeceğim de. Bugün de çıktı Baran. Sahanın en iyisi. O çocuğa lütfen sahip çıkın. O çocuğa sarılın. Onu pamuklara sarın çok değerli. Hakkınızı helal edin” ifadelerini kullandı.

Eren Kan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Kardeşlik duygusu artsın diye Türkiye’nin dört bir yanına kitap gönderiyor Elazığ’da yaşayan polisiye roman yazarı Ramazan Öner, Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşayan vatandaşlara kardeşlik duygusu ve okuma oranının yükselmesi için kitap gönderiyor. Elazığ’da yaşayan 38 yaşındaki Ramazan Öner, 12 yaşında lösemiye yakalanmasının ardından yaklaşık 10 yıl süren tedavi sürecinde hastalıkta yaşadıklarını not alarak kitaba dönüştürdü. Daha sonra iş yerine giderken minibüste kitap yazmaya devam eden Öner, Kayıp İlanı, Uçurumun Kenarındaki Hayatlar romanlarını ve Elazığ depreminin ardından ‘Büyük Deprem Kaybolan Umutlar’ kitabını sevenleriyle buluşturdu. Yazılarına devam eden yazar Öner, şimdilerde ise Elazığ’da başlattığı ‘Türkiye Kitaplaşıyor’ projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. Öner, kendi yazdığı kitaplar başta olmak üzere çevresinden de topladığı kitapları her gün kutulara dizip Türkiye’nin farklı şehirlerine göndermeye başladı. Amacının Türkiye’nin dört bir yanında bulunan vatandaşların birbirleriyle kardeşlik duygusu içerisinde yaşamalarını istediğini belirtti. Öncelikle üzgün ve buruk olduğu için başlattığı bir proje olduğunu belirten yazar Ramazan Öner, "İsteğim, İstanbul’da yaşayan bir vatandaş Diyarbakır’da yaşayan bir vatandaşa sarılsın çünkü nefes aldığımız bu coğrafyada ’başka Türkiye yok’ sloganı ile yola çıkmamız gerekiyor. Amacım Bursalı bir vatandaşın Diyarbakırlı bir vatandaşa kitap göndermesidir. Çünkü kültür, okumak ve eğitim bir bütündür. Biz burada sadece kitap göndermiyoruz aynı zamanda yüreğimizi de gönderiyoruz. Bu coğrafyada sarılmaktan başka çaremiz yok. Türkiye Kitaplaşıyor projesini başka ülkemizin olmadığını anlatabilmek için yaptık. Türkiye Kitaplaşıyor projesini tüm ilimizdeki vatandaşların birbirine sarılması için gerçekleştiriyoruz. Bu ülke hepimizin. Biz bu coğrafyada nefes alıyorsak bu coğrafya da kardeşlik duygusu ile hareket etmemiz gerekiyor. Burada hazırladığım kitapları Diyarbakır’da yaşayan kardeşlerime göndereceğim. Diğer günlerde ise farklı şehirlere göndereceğim. Amacım, tüm Türkiye’de kardeşlik duygusunu çok üst seviyelere çıkarmaktır. Buna gerçekten ihtiyacımız var. Vatandaşlarımızın okuma oranlarının yükselmesini istiyorum. Daha önce Elazığ’dan Bingöl’e kitap gönderdim. Oradaki öğrencilerimizin sevinçleri halen kulaklarımda. Bingöl’e kitap gönderdiğimde Kahramanmaraş depremi olmasından dolayı ara vermiştim fakat şimdi tekrardan bu kampanyamızı başlattım. Sosyal medyada bir kitap da sen getir diye bir paylaşım yaptım. Artık herkes bir kitap getiriyor" ifadelerini kullandı.
İzmir Bayraklı’da üçüncü kent lokantası açıldı İzmir’in Bayraklı Belediyesi, vatandaşların uygun fiyatlı ve sağlıklı yemeklere ulaşmasını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği kent lokantalarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce Soğukkuyu Mahallesi ve Mansuroğlu Mahallesi’nde hizmete giren kent lokantaların ardının üçüncüsü Cengizhan Mahallesi’nde açıldı. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Seçim döneminde vaat ettiğimiz projelerden biri de kent lokantaları açmaktı. Halkımıza uygun fiyatlarla sağlıklı yemekler sunmak ve onların yanında olmak için kent lokantalarımızın bir yenisini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi. Bayraklı Belediyesinin kent lokantaları, vatandaşlara lezzetli, sağlıklı ve uygun fiyatlı yemek imkanı sunmaya devam ediyor. İlk iki lokantasını Soğukkuyu Mahallesi’ndeki Ali Dinçer Parkı ve Mansuroğlu Mahallesi’ndeki 100. Yıl Matematik ve Zeka Oyunları Parkı’nda hizmete açan Bayraklı Belediyesi, üçüncü kent lokantasını Cengizhan Mahallesi’ndeki Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal Alanı içinde yer alan kafede açtı. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal da lokantanın ilk hizmet gününde vatandaşlara yemek servis etti, ilçe sakinleriyle bir araya geldi. Cengizhan, Refik Şevket İnce ve 75. Yıl Mahallesi sakinleri, yeni kent lokantasının açılışından duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Önal’a ve ekibine teşekkür etti. Kent lokantaları, hafta içi her gün saat 12.00 ile 14.00 arasında hizmet veriyor. Menüde, 4 çeşit yemekten oluşan etsiz seçenek 50 TL, etli menü ise 70 TL’ye sunuluyor. Sağlıklı ve hijyenik şartlarda hazırlanan yemekler, özellikle dar gelirli aileler ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. “Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” Başkan İrfan Önal, “Seçim döneminde verdiğimiz sözlerden biri de ilçemize kent lokantaları açmaktı. Bu sayede vatandaşlarımıza destek olmak ve ekonomik krizin etkilerini hafifletmeyi hedefliyoruz. İlk iki şubemizi Soğukkuyu ve Mansuroğlu mahallelerinde açtık. Cengizhan Mahallesi Ekrem Akurgal Alanı içinde açtığımız üçüncü lokantamızla da daha fazla vatandaşımıza bu imkanı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız, halkımızın uygun fiyatlarla sağlıklı ve lezzetli yemeklere ulaşmasını sağlamak ve onların yanında olmaktır. Verdiğimiz her bir sözü hayata geçirmek için çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz. Kent lokantamız tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.