ÇEVRE - 01 Ekim 2024 Salı 11:24

Çayırova’da mazgallar temizleniyor

A
A
A
Çayırova’da mazgallar temizleniyor

Çayırova’da belediye ekipleri, ilçe genelinde iki gün boyunca etkili olması beklenen yoğun yağışlarda herhangi bir aksilik yaşanmaması amacıyla mazgal temizliği gerçekleştiriyor.


Çayırova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde mazgal temizliği çalışmaları gerçekleştiriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan veriler ışığında ilçe genelinde dün gece itibariyle başlayan ve iki gün boyunca devam etmesi beklenen yağışlı havalarda, Çayırova’da herhangi bir aksilik yaşanmaması adına düğmeye basan Çayırova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde menfez ve mazgal temizliği gerçekleştiriyor. 5 ekip halinde sahada çalışmalarını sürdüren Çayırova Belediyesi, muhtemel yağışlar sonrasında tıkanma, sel, koku ve taşkın riskini ortadan kaldırmak adına 7/24 saha çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelindeki mazgallarda ve menfezlerde detaylı temizlik gerçekleştiren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, buralarda biriken atıkları toplayarak, yağmur sularının herhangi bir olumsuzluk yaşatmaması adına titizlikle çalışıyor.


Çayırova Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan duyuruda, "Muhtemel su baskınlarına karşı tedbirlerimizi alıyoruz. Ekiplerimiz, ilçemizdeki mazgalları titizlikle temizleyerek su akışını sağlıklı hale getirdi. Şehrimizin güvenliği için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.



Çayırova’da mazgallar temizleniyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’dan yeni turizm rekoru Dünyanın gözde turizm merkezlerinden Antalya, turist akınıyla yoluna hız kesmeden devam ediyor. Turizmde tüm zamanların en iyi ilk 9 aylık ziyaretçi verisine ulaşan Antalya, 2024 yılının ilk 9 ayında ağırlanan 14 milyon 71 bin 412 ziyaretçi ile yeni bir rekora imza attı. Antalya, geçtiğimiz yıl Ocak-Eylül döneminde 13 milyon turist ağırlamıştı. İlk 9 ayda kente gelen turist sayısındaki artış oranı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8 oldu. Turizmin başkenti Antalya’yı, 2024 yılının ilk 9 ayında 14 milyon 71 bin 412 kişi ziyaret etti. Rusya ilk sırada Yılın 9 aylık döneminde Antalya’ya en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu ilk sıradaki yerini bu sene de korudu. Antalya’ya ilk 9 aylık dönemde en çok ziyaretçi 3 milyon 245 bin 626 ile Rusya Federasyonu’ndan gelirken Almanya 2 milyon 705 bin 103 ziyaretçi ile ikinci, İngiltere 1 milyon 298 bin 313 ziyaretçi ile üçüncü sırada yer aldı. İngiltere’yi sırasıyla Polonya, Kazakistan, Romanya, Hollanda, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya takip etti. Eylül ayında 2 milyon 339 bin 469 ziyaretçi Benzersiz iklimi, masmavi denizi, altın sarısı kumsalları, kaliteli tesisleri, yemyeşil doğası ve zengin tarihi ile dört mevsim turizm imkânı sunan Antalya, eylül ayında da ziyaretçi sayısında rekor kırdı. Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan verilere göre, 2023 yılının Ocak-Eylül döneminde Antalya’ya yurtdışından gelen ziyaretçi turist sayısı 13 milyona ulaşmıştı. Antalya’ya geçtiğimiz eylül ayında gelen ziyaretçi sayısı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre 92 bin 682 artışla 2 milyon 339 bin 469 oldu. Eylül ayında da Rus rekoru Yeni bir rekora imza atılan eylül ayında, Antalya’ya en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine ilk sırada yer aldı. Bu yıl eylül ayında Antalya’ya en çok ziyaretçi, 603 bin 775 ile Rusya Federasyonu’ndan gelirken Almanya, 469 bin 792 ziyaretçi ile ikinci, Polonya ise 195 bin 96 ziyaretçi ile üçüncü sırada yer aldı. Polonya’yı sırasıyla İngiltere, Romanya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Hollanda ve Moldova takip etti.
Ankara Dışişleri Bakanlığı: "İsrail’in Lübnan’a kara saldırısı başlatarak bu ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesi, hukuksuz bir işgal girişimidir" Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Lübnan’a başlattığı kara harekatına yönelik açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada "İsrail’in Lübnan’a kara saldırısı başlatarak bu ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesi, hukuksuz bir işgal girişimidir" denildi. Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Lübnan’a yönelik başlattığı kara harekatının Lübnan’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğünü ihlal olarak nitelendiren bir açıklama yayımladı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırının bir an önce sona erdirilmesi gerektiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: "İsrail’in Lübnan’a kara saldırısı başlatarak bu ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesi, hukuksuz bir işgal girişimidir. Bu saldırının bir an önce sona ermesi ve İsrail askerlerinin Lübnan topraklarından çekilmesi gerekmektedir. Söz konusu saldırı, sadece bölge ülkelerinin değil, bölge dışı ülkelerin de güvenlik ve istikrarını hedef almaktadır. Bu tehlikeli işgal girişimi sonucunda yeni bir göç dalgasının ortaya çıkması ve tüm dünyada aşırıcıların zemin kazanması kuvvetle muhtemeldir. Bu gelişmelerin İsrail’e siyasi destek ve silah sağlayan ülkeleri de etkileyeceği unutulmamalıdır. BM Güvenlik Konseyi, uluslararası hukukun gereğini yapmalı ve Lübnan’ın işgaline yönelik bu saldırıya karşı gereken önlemleri almalıdır. İsrail tarafından işlenen her suç, aynı zamanda uluslararası hukuka ve BM Şartı’na indirilen bir darbedir. Diğer taraftan, bölgede sükunetin tesisi için atılması gereken başlıca adım Gazze’de acil ve kalıcı ateşkesin sağlanmasıdır. Gazze’ye barış getirilmesi, tüm insanlığın sorumluluğudur."
Ankara Kuzgun seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışı Kuzgun seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışına ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, “Kuzgun seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışı, teknoloji ve savunma alanında ulaştığımız kabiliyetlerinin en somut örneklerinden biri” ifadelerini kullandı. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, ‘Marlin’ insansız deniz aracından, Kuzgun seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışına ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımında açıklamalara da yer veren Görgün, şu ifadeleri kullandı: Türk savunma sanayii, milli hedefler doğrultusunda güçlenerek, teknolojik bağımsızlık yolunda emin adımlarla ilerliyor. MARLIN (ASUW) insansız deniz aracımızdan KUZGUN (KY) seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışı, teknoloji ve savunma alanında ulaştığımız kabiliyetlerinin en somut örneklerinden biri. Bu kritik başarı, yerli ve milli projelerle sahada oyun değiştiren teknolojiler ürettiğimizi açıkça ortaya koyuyor. Dünyada eşi benzeri olmayan bu yetenekle, Türkiye savunma sanayiindeki yetkinliklerini artırarak, teknoloji üreten bir güç haline geldiğini bir kez daha ispat etti. ASELSAN, SEFİNE Tersanesi ve TÜBİTAK SAGE’nin iş birliğiyle elde edilen bu başarı, yalnızca bir kilometre taşı! Milletimizin güvenliği ve bağımsızlığı için hep birlikte çalışarak daha büyük hedeflere emin adımlarla yürüyoruz. Türkiye’nin adını, savunma teknolojilerinde öncü ülkeler arasına altın harflerle yazdırmak için durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm mühendislerimize ve uzmanlarımıza sonsuz teşekkürler. Birlikte başardık, birlikte güçlüyüz.”