TEKNOLOJİ - 01 Ekim 2024 Salı 13:54

Kuzgun seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışı

A
A
A
Kuzgun seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışı

Kuzgun seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışına ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, “Kuzgun seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışı, teknoloji ve savunma alanında ulaştığımız kabiliyetlerinin en somut örneklerinden biri” ifadelerini kullandı.


Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, ‘Marlin’ insansız deniz aracından, Kuzgun seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışına ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımında açıklamalara da yer veren Görgün, şu ifadeleri kullandı:


Türk savunma sanayii, milli hedefler doğrultusunda güçlenerek, teknolojik bağımsızlık yolunda emin adımlarla ilerliyor. MARLIN (ASUW) insansız deniz aracımızdan KUZGUN (KY) seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışı, teknoloji ve savunma alanında ulaştığımız kabiliyetlerinin en somut örneklerinden biri. Bu kritik başarı, yerli ve milli projelerle sahada oyun değiştiren teknolojiler ürettiğimizi açıkça ortaya koyuyor. Dünyada eşi benzeri olmayan bu yetenekle, Türkiye savunma sanayiindeki yetkinliklerini artırarak, teknoloji üreten bir güç haline geldiğini bir kez daha ispat etti. ASELSAN, SEFİNE Tersanesi ve TÜBİTAK SAGE’nin iş birliğiyle elde edilen bu başarı, yalnızca bir kilometre taşı! Milletimizin güvenliği ve bağımsızlığı için hep birlikte çalışarak daha büyük hedeflere emin adımlarla yürüyoruz. Türkiye’nin adını, savunma teknolojilerinde öncü ülkeler arasına altın harflerle yazdırmak için durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm mühendislerimize ve uzmanlarımıza sonsuz teşekkürler. Birlikte başardık, birlikte güçlüyüz.”


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bartın’daki çevre kirliliğine 6 milyon 495 bin lira ceza Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bartın’da çöp döküm sahasına giden yola tonlarca atığı bıraktıkları tespit edilen İl Özel İdaresi ve 4 belediyeye toplam 6 milyon 495 bin 270 TL idari ceza uyguladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bartın İl Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezine 9 kilometre uzaklıktaki İnkumu Vahşi Çöp Döküm Sahası’na giden yola hafta sonu tonlarca çöp döküldüğü belirlenmiş ve inceleme başlatmıştı. Yapılan inceleme sonucunda İl Özel İdaresi ile Bartın, Amasra, Kurucaşile ve Ulus belediyelerinin çöp düküm sahasına giden yola atık bıraktıkları tespit edildi. 6 milyon 495 bin lira ceza uygulandı Çevre Kanunu’na istinaden Bartın İl Özel İdaresi, Bartın Belediyesi, Amasra Belediyesi, Kurucaşile Belediyesi ve Ulus Belediyesi’ne 1 milyon 299 bin 54’er TL olmak üzere toplam 6 milyon 495 bin 270 TL ceza kesildi. "Toplam 6 milyon 495 bin 270 TL idari ceza uygulanmıştır" Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, "Bartın ili şehir merkezine 9 kilometre uzaklıktaki İnkumu Vahşi Çöp Döküm Sahası’na giden yola dökülen çöplere ilişkin başlattığımız incelemeler sonucu Çevre Kanunu’na istinaden; Bartın İl Özel İdaresi, Bartın Belediyesi, Amasra Belediyesi, Kurucaşile Belediyesi ve Ulus Belediyesi’ne 1 milyon 299 bin 54’er TL olmak üzere toplam 6 milyon 495 bin 270 TL idari ceza uygulanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.
Manisa Manisa’da küçük sanayicilerin yer problemi çözülüyor Manisa Sanayiciler ve Meslek Odaları Karma Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu ve Marangozlar Odası Başkanı Zeki Apak, Manisalı küçük sanayicilerin yaşadığı yer probleminin Yuntdağı’nda yürüttükleri proje ile yakın zamanda çözüleceğini duyurdu. Manisa’nın Yunusemre ilçesinde Şamar-Yağcılar bölgesinde yaklaşık 770 dönümlük bir arazide gerçekleştirilmesi planlanan karma sanayi sitesi projesinden ilk etapta henüz işyeri sahibi olmayan küçük sanayiciler faydalanacak. Konu hakkında açıklama yapan Kooperatif Başkanı Zeki Apak, “Söz konusu araziyi 2 ay gibi kısa bir sürede kooperatif olarak satın alacağız. Arazi üzerinde 250, 500 ve 1000 metrekare olmak üzere farklı büyüklüklerde işyeri inşa edilecek. Önceliğimiz, faaliyetini kirada gerçekleştiren küçük ve orta ölçekli sanayici ve tedarikçilerimizi işyeri sahibi yapmak. Marangozlar Odası ve Madeni Sanatkarlar Odası’nın girişimi ile kurulan kooperatifimize Muradiye OSB yönetimi ve sanayicilerinin de desteğini aldık. Manisa’da sanayi alanı konusunda ciddi sıkıntı var. OSB’lerimiz her ne kadar büyük ölçekli sanayiciye yer sağlayabilseler de küçük ve orta ölçekli sanayicilerimiz belirli alanlara düzensiz bir şekilde sıkışıp kaldılar. Şamar-Yağcılar bölgesindeki bu arazi taşlık kayalık vasfında ve tarım arazisi değil. Bizim gayemiz sanayiyi geliştirirken Manisa’nın tarım arazilerini tarım arazisi olarak korumak” dedi.